Annonce
Kolding

Kystdirektoratet siger nej til fjordbad ved Marina City

Kolding Kommune har opgivet tanken om at få et fjordbad på en kunstig ø længst ude mod fjorden i den planlagte bydel Marina City. Det kunne ellers have set sådan her ud. Illustration: Cobe
Kolding Kommune opgiver at kæmpe videre for Fjordens Perle. Kystdirektoratet mener ikke, at kommunen kan argumentere godt nok for at inddrage et vandområde til det.

Kolding: Koldings borgere og turister kommer alligevel ikke til at kunne hoppe i bølgerne fra et fjordbad på en kunstig ø for enden af den kommende bydel, Marina City, som er under planlægning ved Marina Syd ved Skamlingvejen.

Kolding Kommune har nemlig besluttet at pille "Kystens Perle", som fjordbadet er blevet kaldt undervejs i planlægningsarbejdet, helt ud af det kæmpestore projekt.

Årsagen er, at Kystdirektoratet har signaleret, at man herfra ikke vil acceptere, at den lille kunstige ø bliver anlagt. Og eftersom hele Marina City-projektet skal godkendes af Kystdirektoratet for at kunne blive til noget, er "Kystens Perle" nu streget ud af planerne.

Marina City

  • Kolding Kommune er snart klar til at sende plangrundlaget for Marina City i offentlig høring. Ifølge tidsplanen sker det her i efteråret med henblik på endelig politisk behandling i december.
  • Meningen er, at salget af byggemuligheder og de første byggerier starter næste år.
  • Lystbådehavnen og de første byggerier ventes at kunne tages i brug i 2022.
  • Marina City skal rumme ca. 400 boliger i bygninger i op til otte etager - et enkelt dog 16 etager, 12-15 husbåde og en lystbådehavn med plads til 1000 både.

Uformelt

Projektleder Torben Gade fortæller, at Kolding Kommune er i løbende dialog med Kystdirektoratet, mens plangrundlaget for Marina City bliver til. Direktoratets endelige stillingtagen til Marina City-planerne kommer først, når lokalplan og kommuneplantillæg for den nye bydel er færdige og sendt i offentlig høring - men den uformelle dialog giver et praj om, hvad kommunen skal undgå for at slippe for et veto senere.

- Og ideen om Kystens Perle kan de ikke være med til. Så vi slår op i banen nu og siger, at der ikke er grund til at kæmpe mere for det, forklarer Torben Gade.

Han forklarer om baggrunden for direktoratets skepsis, at Kolding Kommune ikke har kunnet argumentere godt nok for at inddrage vandområdet til et vandkultursted, som kommunen har beskrevet det.

- Og Kystdirektoratet skal jo passe godt på vores kystområder. De skal være restriktive, påpeger Torben Gade.

Annonce

Langt

Projektchefen vurderer, at Kolding Kommune og Kystdirektoratet for resten af Marina Citys vedkommende "er langt i en fælles forståelse", som han udtrykker det.

I alt ønsker kommunen at lægge beslag på 80.000 kvadratmeter af søterritoriet til Marina City. Arealet skal bruges til en ny lystbådehavn og funktioner, som knytter sig til lystbådehavnen, pladser til husbåde og for en lille dels vedkommende boliger.

Det var her længst til højre på illustrationen, at den lille kunstige ø med fjordbad var tænkt anlagt. Illustration: Kolding Kommune
Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Erhverv For abonnenter

Se billeder før og efter: Sådan ser Orlas forureningsramte galleri ud efter fem måneders gravearbejde og renovering

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Ejer af ferieresort: Folks intelligens falder med 20 procent, når de kører i en autocamper

Billund For abonnenter

Først på specialskolen har 10-årige Kristian fået lyst til at lære. Nu råber forældrene op: Er det sådan, børn med en diagnose skal behandles?

Sønderjyske Fodbold

Tempoforladt første halvleg: Kan SønderjyskE spille sig i kvartfinalen?

Tønder

Se videoen fra valgmøde: Tre borgmesterkandidater samlet - det store spørgsmål forblev ubesvaret

Erhverv

Kvalitet koster og holder længere: Anders har øje for det smukke i tilværelsen

Tønder For abonnenter

Ny plan om nærhospitaler bringer ikke meget nyt til Tønder: Ændringen er mest af alt et navneskift, mener regionsrådspolitiker

Kolding

Skole inviterede forældre til flere end 1000 elever til møde - kun én mødte op

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Dumpet: Eleverne på lokal skole er blandt Danmarks dårligste – nu griber staten ind

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Haderslev

Lokal investor bygger 18 seniorvenlige lejeboliger i landsby

Tønder For abonnenter

Bademester er sat i spidsen for stort idrætscenter efter uro: Hun ønsker ro for medarbejderne

Sydjylland

Blandt de nominerede: Koret der fik borgmester til at græde

Annonce