Annonce
Kolding

Kystdirektoratet siger nej til fjordbad ved Marina City

Kolding Kommune har opgivet tanken om at få et fjordbad på en kunstig ø længst ude mod fjorden i den planlagte bydel Marina City. Det kunne ellers have set sådan her ud. Illustration: Cobe
Kolding Kommune opgiver at kæmpe videre for Fjordens Perle. Kystdirektoratet mener ikke, at kommunen kan argumentere godt nok for at inddrage et vandområde til det.

Kolding: Koldings borgere og turister kommer alligevel ikke til at kunne hoppe i bølgerne fra et fjordbad på en kunstig ø for enden af den kommende bydel, Marina City, som er under planlægning ved Marina Syd ved Skamlingvejen.

Kolding Kommune har nemlig besluttet at pille "Kystens Perle", som fjordbadet er blevet kaldt undervejs i planlægningsarbejdet, helt ud af det kæmpestore projekt.

Årsagen er, at Kystdirektoratet har signaleret, at man herfra ikke vil acceptere, at den lille kunstige ø bliver anlagt. Og eftersom hele Marina City-projektet skal godkendes af Kystdirektoratet for at kunne blive til noget, er "Kystens Perle" nu streget ud af planerne.

Marina City

  • Kolding Kommune er snart klar til at sende plangrundlaget for Marina City i offentlig høring. Ifølge tidsplanen sker det her i efteråret med henblik på endelig politisk behandling i december.
  • Meningen er, at salget af byggemuligheder og de første byggerier starter næste år.
  • Lystbådehavnen og de første byggerier ventes at kunne tages i brug i 2022.
  • Marina City skal rumme ca. 400 boliger i bygninger i op til otte etager - et enkelt dog 16 etager, 12-15 husbåde og en lystbådehavn med plads til 1000 både.
Annonce

Uformelt

Projektleder Torben Gade fortæller, at Kolding Kommune er i løbende dialog med Kystdirektoratet, mens plangrundlaget for Marina City bliver til. Direktoratets endelige stillingtagen til Marina City-planerne kommer først, når lokalplan og kommuneplantillæg for den nye bydel er færdige og sendt i offentlig høring - men den uformelle dialog giver et praj om, hvad kommunen skal undgå for at slippe for et veto senere.

- Og ideen om Kystens Perle kan de ikke være med til. Så vi slår op i banen nu og siger, at der ikke er grund til at kæmpe mere for det, forklarer Torben Gade.

Han forklarer om baggrunden for direktoratets skepsis, at Kolding Kommune ikke har kunnet argumentere godt nok for at inddrage vandområdet til et vandkultursted, som kommunen har beskrevet det.

- Og Kystdirektoratet skal jo passe godt på vores kystområder. De skal være restriktive, påpeger Torben Gade.

Annonce

Langt

Projektchefen vurderer, at Kolding Kommune og Kystdirektoratet for resten af Marina Citys vedkommende "er langt i en fælles forståelse", som han udtrykker det.

I alt ønsker kommunen at lægge beslag på 80.000 kvadratmeter af søterritoriet til Marina City. Arealet skal bruges til en ny lystbådehavn og funktioner, som knytter sig til lystbådehavnen, pladser til husbåde og for en lille dels vedkommende boliger.

Det var her længst til højre på illustrationen, at den lille kunstige ø med fjordbad var tænkt anlagt. Illustration: Kolding Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Spejdercenter efterspørger den gode gerning fra Vejdirektoratet i grotesk skiltesag

Annonce