Annonce
Sønderborg

Lånegaranti splitter byrådet: Intet flertal for lån til privatskole

Peter Hansen (V) i baggrunden mener godt, at Sønderborg Kommune kan give en lånegaranti til Privatskolen Als, mens borgmester Erik Lauritzen (S) er imod. Han mener nemlig ikke, at det er en kommunal opgave. Arkivfoto: Claus Thorsted
Der er før onsdagens økonomiudvalgsmøde ikke flertal for en lånegaranti til Privatskolen Als, da både Fælleslisten og Socialdemokratiet er imod.
Annonce

Sønderborg: Fem udvalgsmedlemmer i økonomiudvalget er inden onsdagens udvalgsmøde imod en lånegaranti til Privatskolen Als.

Privatskolen har ansøgt Sønderborg Kommune om en lånegaranti på 20 millioner kroner, som skal bruges til at gennemføre et større nybyggeri, hvor der blandt andet skal bygges en ny hal og nye klasselokaler, ligesom de eksisterende lokaler skal renoveres.

Socialdemokratiet med borgmester Erik Lauritzen (S) har hele tiden været modstandere af en kommunal lånegaranti, da de ikke mener, at det er kommunens opgave, selvom man tidligere har man blandt andet ydet lånegarantier til Efterskolen Epos og Den Internationale Skole.

- Vi kan give lånegarantier, hvis det er noget, som vi ikke har i kommunen, og gerne vil have, eller hvis vi ikke har en tilstrækkelig kapacitet.

- Vi har en tilstrækkelig kapacitet på skoleområdet, og derfor er det efter min overbevisning ikke kommunens opgave, siger borgmesteren.

Mandag eftermiddag meldte Fælleslisten ud, at de er modstandere af, at man yder en lånegaranti til privatskolen på Vølundsgade.

Annonce

Kommunal opgave

Fælleslisten mener, at man skal skelne mellem to situationer, hvis der skal gives en lånegaranti. Hvis en privat- eller friskole er oprettet i et område, hvor der er ikke er andre tilbud, mens skoler som er oprettet i et område, hvor der er flere forskellige tilbud.


Vi kan give lånegarantier, hvis det er noget, som vi ikke har i kommunen, og gerne vil have, eller hvis vi ikke har en tilstrækkelig kapacitet.

Erik Lauritzen, borgmester Sønderborg Kommune (S)


Fra Venstres politiske ordfører og medlem af økonomiudvalget, Peter Hansen, lyder der andre toner. Han er tilhænger af, at man giver Privatskolen Als en lånegaranti.

- Privatskoler er et vigtigt alternativ til folkeskolerne, da de er med til at give et andet valg. Hvis man vælger en privatskole, er det ikke kun et fravalg af folkeskolen, det er også et tilvalg af det som privatskolen kan tilbyde, siger Peter Hansen.

Han er heller ikke enig i, at det ikke er en kommunal opgave:

- Det bliver en kommunal opgave, når vi politisk beslutter, at det er noget, som vi gerne vil. Man kan jo også spørge, om det var en kommunal opgave, at få Tour de France til Sønderborg, eller om det var noget, som besluttede, at vi gerne ville.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce