Annonce
Aabenraa

Lånere og gæster på Folkehjem må finde traveskoene frem

Arealet til venstre skal fortsat være parkeringsplads, men dog i nyt design. Resten laves om til en genforeningspark. Foto: Timo Battefeld.
I denne uge begynder Aabenraa Kommune arbejdet med at omdanne parkeringspladsen ved Folkehjem til en genforeningspark. Enkelte p-pladser kan bruges i byggeperioden.

AABENRAA: I den kommende tid er det en god idé at bevæbne sig med god tid og fornuftige sko, hvis man skal en tur på biblioteket eller til et arrangement på Folkehjem.

Kommunen begynder nemlig i denne uge arbejdet med at omdanne parkeringspladsen foran Folkehjem til en Genforeningspark, som skal være en attraktion og et grønt åndehul i fremtidens Aabenraa.

Parken skal stå færdig, når Sønderjylland næste år fejrer 100 året for Genforeningen med Danmark, men i mellemtiden kan det blive en smule besværligt at besøge Folkehjem og bibliotek.

- Vi er rimeligt fortrøstningsfulde. det skal jo være skidt, før det kan blive godt, siger Frank Carstensen, der er forpagter af Folkehjem.

Han har allerede aftalt med kommunen, at der skal være en løbende dialog om adgangsforholdene til Folkehjem.

- I en periode kan vi benytte indgangen ved Plenarsalen, og de har også lovet at lægge plader ud til de gående, når vi har selskaber på Folkehjem, fortæller han.

Annonce

Penge fra fonde

Aabenraa Kommune bruger selv 12,7 millioner kroner på den nye genforeningspark. Herudover støttes projektet af A.P. Møller Fonden med 5,6 millioner kroner, og en million er kommet fra Bitten og Mads Clausens Fond.

Ny indgang

Samtidig med at parkeringspladsen omdannes til genforeningspark, vil Folkehjem og biblioteket også få en ny fælles indgang.

Den gamle indgang bliver dog bevaret, indtil den nye står helt færdig.

Naja B. Hansen, som er projektleder for kommunen, fortæller, at der i første omgang vil så nogle enkelte parkeringspladser tilbage ud mod Haderslevvej, som kan bruges af gangbesværede.

Projektet omfatter også et parkeringsareal i den nordlige del af området. Det vil blive etableret først, og her kan gangbesværede så parkere, når de sidste pladser ud mod Haderslevvej sløjfes.

De fleste vil dog blive nødt til at finde parkeringsmuligheder i nærheden. Kommunen har udarbejdet et kort over, hvor der er muligheder for at komme af med bilen i byggeperioden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Sønderjyske politikere måtte vælge pragmatisme før principper

Det hører til sjældenhederne, at embedsmænd udtaler sig skarpt og uden omsvøb. Men det gjorde han, direktøren på rådhuset. ”Fuldstændigt utilstedeligt” kaldte Stig Werner Isaksen udvidelsen af Tinglev-virksomheden N.T. Tømrer og Snedkerforretning. Det utilstedelige består ifølge den kommunale direktør i, at en anden direktør, virksomhedsejeren, har udvidet sit firmas fysiske rammer uden at sørge for de nødvendige tilladelser først. Ulovligheder skal selvfølgelig ikke accepteres. ”Med lov skal man land bygge”, som det står skrevet på indgangen til Københavns Byret. Og indlysende er det, at politikernes beslutning om – imod forvaltningens anbefalinger – at godkende Tinglev-virksomhedens udvidelse har nogle åbenlyst indbyggede problematikker. FOR HVILKET SVAR giver man det næste firma, der bryder reglerne lige så klokkeklart, som N.T. Tømrer og Snedkerforretning har gjort? Og hvordan vil den virksomhed, den direktør reagere, hvis embedsmændene også til den tid siger nej, og politikerne modsat nu holder fast i afgørelsen? Forskelsbehandling er blot et af de ord, der falder lige for. Som Stig Werner Isaksen formulerer det: - Jeg kan sagtens forstå politikernes beslutning, men jeg kunne bare ikke anbefale den. DET STOD PÅ ingen måde skrevet i embedsmands-manualerne, at det var den løsning, der blev konklusionen. Politikerne har i denne sag valgt den pragmatiske tilgang: Det ser ikke kønt ud; der er dog noget meget vigtigere på spil: Eller som den socialdemokratiske gruppeformand og borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, konstaterede: - For os handler det om arbejdspladser. Venstres Philip Tietje, der er formand for vækstudvalget for land og by, er på linje. Også han kunne se arbejdspladser forsvinde, hvis politikerne havde fulgt embedsmændenes anbefalinger. SKÅRET IND TIL benet: Politikerne valgte pragmatisme før principper. Arbejdspladser før overholdelse af regler. Naturligvis er politikerne fuldt ud bevidste om dilemmaerne, og de har formentlig godkendt udvidelsen af Tinglev-virksomheden med billeder på nethinden af de problemer, godkendelsen kan skabe for dem senere. Ingen af dem kunne bare have holdt til de konsekvenser, en fastholdelse af den administrative afvisning måske havde resulteret i. ”POLITIKERNE SKYLD I, at virksomhed må fyre”, var en konklusion, der kunne være taget på de sociale medier. Det er selvfølgelig noget sludder, for virksomheden har ikke fulgt reglerne, men den slags kan være svær at forklare over for dem, der af den grund måtte sige farvel til deres arbejdsplads. Politikerne var nødt til at godkende virksomhedens udvidelse på bagkant. Vel vidende at en lignende sag kan dukke op i deres indbakke en anden gang. Og hvad gør de så? GOD SØNDAG

JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Annonce