Annonce
Haderslev

Lås døren: Listetyv går målrettet efter ældres boliger

Braineparken har tidligere været hjemsøgt af en meget aktiv listetyv. Nu er der igen en listetyv på spil. Det er måske den samme. Arkivfoto: André Thorup
En gammel kending kan være tilbage og have genoptaget sin kriminelle fremgangsmåde.

HADERSLEV: Flere lokale beboere her de seneste dage oplevet, at der blev taget i deres hoveddøre. Har den været ulåst, er en person bare gået ind, og har stjålet, hvad han kunne finde af værdier lige inden for døren og er gået igen.

Er han blevet råbt an, er han også bare gået.


Annonce

Vi har en konkret mistanke, som vi efterforsker. Det er et spørgsmål om tid, før vi får skovlen under ham.

Politikommissær Ole Rahbæk Thomsen


Det er især boliger, hvor der bor ældre mennesker, som listetyven har forsøgt sig i. Blandt andet i Braineparken. Men han færdes tilsyneladende i hele byen.

Det er en fremgangsmåde som en bestemt listetyv brugte gennem 12 år eller mere. Det hørte op for fire år år siden, men det er altså begyndt igen.

– Vi har en konkret mistanke, som vi efterforsker. Det er et spørgsmål om tid, før vi får skovlen under ham, siger politikommissær Ole Rahbæk Thomsen.

Den mistænkte beskrives som en narkomantype; en tynd mand med mørkt hår.

Stjæler alle værdier

Han går ikke særlig langt ind i boligerne, men holder sig til entréen.

– Typisk har folk tasker hængende her. Han stjæler det, han lige kan finde inden for dørene; punge med penge i, og hvad der ellers ligger i skufferne.

Politiet gentager derfor sin opfordring om, at man låser sin dør. Men der er ingen grund til at være bange for listetyven, da han straks stikker af, når han bliver opdaget.

Politiet har fire-fem sager om listetyven lige nu. Men der kan være flere på vej. Og endnu flere, der ikke er opdaget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce