Annonce
Varde

Læge er tilbage i Varde

Jens Mindstuplund overtog klinikken på Murtfeldts Plads den 1. marts. Foto: Karina Øhlenschlæger

Varde: Læge Jens Mindstruplund er tilbage i Varde med sin egen praksis, Koruklinikken.

I 2009 var han en af de stiftende læger bag Jacobilægerne i Varde. I 2016 solgte han sin andel, og sammen med sin kone og deres to døtre, flyttede familien til New Zealand et år.

Siden de kom hjem til Varde i 2017, har Jens Mindstruplund haft forskellige vikariater.

- Jeg skulle finde ud af, hvad jeg havde lyst til, jeg ville gerne være sololægen igen. Det var jeg også i to år inden Jacobilægerne, siger han, der har sin kone, der er sygeplejerske, og en sekretær ansat.

Koruklinikken har siden 1. marts holdt til på Murtfeldts Plads 5, en praksis Jens Mindstruplund købte af Peter Petersen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce