Annonce
Sydjylland

Læge-formand storroser sundhedsreform: Det er et stort fremskridt

Formanden for Praktiserende Lægers Organisation i Syddanmark, Jørgen Skadborg. Arkivfoto: Mads Hansen

Regeringens sundhedsreform har skabt stor bekymring hos de praktiserende lægers formand, Jørgen Skadborg. Men da reformen blev fremlagt onsdag, blev bekymringerne afløst af optimisme.

Lægepraksis: De praktiserende lægers formand i Syddanmark, Jørgen Skadborg, jubler over den sundhedsreform, som regeringen fremlagde onsdag formiddag.

Regeringen lægger nemlig op til at uddanne 50 procent flere praktiserende læger.

- Det er et kæmpe fremskridt, og det glæder mig, siger formanden.

Det var ellers en noget slukøret Jørgen Skadborg, som JydskeVestkysten talte med tirsdag, inden reformen blev fremlagt.

- Jeg var skeptisk over for, at man ville udflytte opgaver fra sygehuse til almen praksis, fordi det ville blive en stor arbejdsbyrde, når vi i forvejen mangler læger, siger han.

Annonce

Lange udsigter

Nu ser Jørgen Skadborg anderledes positivt på hele branchens fremtid. Han håber, at regeringens løfter vil få flere unge til at turde uddanne sig i faget.

- Selve det, at man går ud ret entydigt og siger, at man vil investere i branchen, kan måske give unge kollegaer mere optimisme til at gå ind i faget, fordi de kan se, at der pludselig er en fremtid i det, siger han og tilføjer, at nogle ældre læger måske tilmed vil få lyst til at fortsætte lidt længere tid end planlagt.

Han understreger dog, at de praktiserende læger ikke er klar til at overtage en stor arbejdsbyrde før om seks til otte år.

- Fra man begynder at uddanne og rekruttere, tager det lang tid, før det slår igennem, siger Jørgen Skadborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce