Annonce
Kolding

Lægehus skifter navn og overtager 2100 patienter: Bliver et af byens største lægehuse

Marianne Harmsen kalder de nye lokaler for store, lyse og smukke. Patienterne har da også taget godt imod de nye omgivelser. Foto: Søren Gylling
Med i alt 6700 bliver Lægerne ved Engstien et af Koldings største lægehuse, når de fra 1. september overtager læge Anne Mette Wegners 2100 patienter. Lægerne ved Engstien er netop flyttet ind på det gamle sygehus, og lægehuset er tidligere kendt som Lægerne ved Slotssøen.

Kolding: Der er kommet liv i det gamle sygehus på Engstien, og den tidligere barselsgang har siden 1. august fungeret som lægehus.

Det er Lægerne ved Slotssøen, der er flyttet ind og ved samme lejlighed har skiftet navn til Lægerne ved Engstien.

- Vi har igennem to år sonderet terrænnet for at finde et sted, hvor vi kunne være, og hvor der ville være plads til os. Vi har tænkt stort og skulle have så meget plads som muligt, og så fandt vi det gamle sygehus. Det er sjovt, at mange af vores patienter har været her og kan genkende stedet, fra dengang de selv er blevet forældre, siger Marianne Harmsen, der er en af lægerne i lægehuset.

Men forandringerne stopper ikke der, for Lægerne ved Engstien overtager nemlig også læge Anne Mette Wegners 2700 patienter. Fra 1. september fortsætter Wegner desuden som læge i det nye lægehus, der bliver et af Koldings største målt på patienter.

- Vi vidste, at Anne Mette Wegner havde svært ved at få en yngre læge til at overtage hendes lægepraksis, og da vi gerne vil tage ansvar og være med til at sikre, at alle borgere i Kolding fortsat har en praktiserende læge fremfor en regionsklinik, tog vi kontakt til Anne Mette, siger Marianne Harmsen.

- Vi er meget glade for denne løsning og især, at Anne Mette har sagt ja til at fortsætte som vikar, hvilket giver en god kontinuitet for både patienter og os. Samtidig fortsætter en af de gode læger i byen lidt længere tid end planlagt. Flere af hendes patienter har ringet og sagt, at de ikke vil skifte læge, og nu kan vi så sige til dem, at hun kommer med herned, siger Harmsen.

Annonce

Lægerne ved Engstien

  • Lægehuset består af Anne-Mette Rotwitt, Katrine Urup, Mie Jeppesen, Mette Dalegaard og Marianne Harmsen
  • Bliver fra 1. september Kolding største lægehus med 6700 patienter, hvor Anne-Mette Wegner også bliver en af lægerne i lægehuset
  • Har tidligere heddet Lægerne ved Slotssøen

Vil uddanne flere

De store, nye lokaler åbner også op for, at Lægerne ved Engstien vil uddanne flere læger.

- Med det her store lægehus vil vi også være i stand til at uddanne flere læger. Lige nu har vi i gennemsnit to uddannelseslæger ad gangen, og idéen er fremadrettet, at vi gerne vil tage flere. Vi har en kæmpe mængde praktiserende læger, der er pensionsmodne, og vi vil gerne give en hjælpende hånd med i forhold til at få uddannet flere. Så fremadrettet hedder det tre eller fire uddannelseslæger. Det har vi kapacitet til nu, siger Marianne Harmsen, der tidligere har været uddannelseskoordinator.

Hun fortæller, at hun har oplevet, at det har været svært at finde uddannelsessteder til unge læger, der gerne vil ud i større lægeklinikker, hvor man kan få sparring og samarbejde med andre.

- Vi prøver at honorere de krav ved at lave noget mere uddannelsesplads. Det dur jo ikke, at de på Christiansborg siger, vi skal have uddannet flere læger, når det er ude i praksisserne, flaskehalsen er. Det er svært at finde steder, for mange lægepraksisser ligger i så små lokaler, at der ikke er plads til dem, siger Marianne Harmsen, der fortæller, at hun håber på, at deres nuværende uddannelseslæge kan slutte sig til lægehuset inden længe.

Positiv modtagelse

De nye rammer er ifølge Marianne Harmsen faldet i god jord hos patienterne.

- De har været positive, og vi har været glade for den modtagelse, vi har fået. Der er ikke nogle patienter, der ikke siger tillykke med lokalerne. Her er lyst og rummeligt, og vi har også fine parkeringsmuligheder, siger hun.

Lægerne ved Engstien har fået dobbelt så meget plads i forhold til, hvor meget de havde tidligere. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Annonce