Annonce
Tønder

Læger overså alvorlige symptomer: Derfor døde Søren Rosenlund Christensen

Chefredaktør Søren Rosenlund Christensen blev begravet i sin hjemby Tønder 14. februar. Foto: Ludvig Dittmann

Dagbladet Ringkøbing-Skjerns tidligere chefredaktør Søren Rosenlund Christensen døde i februar. En onsdag aften blev han kørt ned på cykel, og to dage senere døde han efter et fatalt forløb, hvor en kødædende bakterie endte med at tage hans liv. Nordjyske har gravet i det forløb, som endte med at koste den 44-årige chefredaktør livet.

Annonce

Ringkøbing-Skjern: En grim, men som udgangspunkt ikke fatal, trafikulykke endte i februar med at koste Dagbladet Ringkøbing-Skjerns tidligere chefredaktør, 44-årige Søren Rosenlund Christensen, livet.

Døden skyldtes en kødædende bakterie, som havde angrebet kroppen via et sår på hans ben.

Avisen Nordjyske, hvor Søren Rosenlund Christensen få måneder før sin død var blevet chefredaktør, har gravet i sagen, og afslører et forløb, hvor symptomer bliver overset, hvor vagtlægen ikke har indsigt i journaler, og hvor dyrebare timer bliver spildt.

Artiklen beskriver nærmest minut for minut, hvordan de sidste døgn foregår, lige fra ulykken sker, til Søren Rosenlund Christensen afgår ved døden i en helikopter på vej fra fra Aalborg til Rigshospitalet i København.

- I dette tilfælde kunne almindelig penicillin formentlig have reddet hans liv, da han var inficeret med en meget penicillinfølsom bakterie, siger professor Niels Frimodt-Møller, der er overlæge på Klinisk Mikrobiologisk Afdeling på Rigshospitalet, til avisen.

Familien har besluttet sig for at klage til Styrelsen for Patientklager og Patienterstatningen over forløbet.

Du han læse hele artiklen i Nordjyske her. Den er bag betalingsmur, fordi det koster penge at lave god journalistik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

100 år siden Genforeningen: En stor dag for Sønderjylland, Danmark og Verden

Annonce