Annonce
Udland

Lægesøn af tysk ekspræsident dræbt i knivoverfald

Mike Sargent/Ritzau Scanpix
Fritz von Weizsäcker, der er søn af tidligere tysk præsident, er blevet dræbt under forelæsning på hospital.

Den 59-årige Fritz von Weizsäcker, søn af Tysklands tidligere forbundspræsident Richard von Weizsäcker, er tirsdag aften blevet dræbt i et knivoverfald på et hospital i Berlin.

Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa og avisen Der Spiegel.

Von Weizsäcker blev angrebet af en mand, men han var i gang med en forelæsning om fedtlever på en klinik ved navn Schlosspark.

Det oplyser en talskvinde for politiet i den tyske hovedstad, som også har omtalt den tragiske hændelse på Twitter.

Fritz von Weizsäcker, der var ledende overlæge på klinikken, døde på stedet, og den formodede gerningsmand blev tilbageholdt.

Den mistænkte person menes at havde deltaget i foredraget som privatperson.

Hændelsen fandt sted kort før klokken 19. Ifølge nyhedsbureauet dpa er den mistænkte mand ansat i politiet. Oplysningen er ikke bekræftet fra anden side.

Der Spiegel skriver, at en anden person blandt tilhørerne forsøgte at lægge sig imellem, da von Weizsäcker pludselig blev angrebet. I den forbindelse blev han selv hårdt såret.

Den dræbtes far, Richard von Weizsäcker, blev udnævnt til præsident i Vesttyskland i 1984. Han bestred embedet indtil 1994. På det tidspunkt var Øst- og Vesttyskland genforenet.

Inden han tiltrådte den hovedsageligt ceremonielle post, var han i tre år borgmester i Berlin. Han døde i 2015, og efterlod sig fem børn.

/ritzau/

Annonce
Der Spiegel med nyheden
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Færre indbrud i Esbjerg og på Fanø

Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Esbjerg

Partifæller i sammenstød over balloner: Nogle er mere forbudte end andre

Annonce