Annonce
Kolding

Læges premium-ordning blev lagt i graven: Nu holder han åbent om lørdagen i stedet

Hung Le slår fremover døren op til sin praksis hver anden lørdag, hvor du kan komme ind til konsultation. Arkivfoto: Timo Battefeld
Rent fagligt er læge Hung Le ærgerlig over, at han ikke fik lov til at køre videre med sin premium-ordning, som er blevet lagt i graven. I stedet holder han nu fremover ekstra åbent, lige som han også arbejder med andre moderne løsninger.
Annonce

Christiansfeld: Som et slags modsvar til, at overenskomstparterne ikke tillod læge Hung Le at give sine patienter mulighed for at købe sig til ekstra services gennem en såkaldt premium-ordning, holder Christiansfeld-lægen fremover åbent hver anden lørdag.

Det skal give de patienter, der ikke har tid til at komme til læge i en travl hverdag, mulighed for at passe et lægebesøg ind i deres kalender, fortæller han.

- Det er et servicetilbud, som jeg ikke får noget ud af. Jeg vil gerne tilbyde folk en ekstra service, for jeg mener, at serviceniveauet i branchen godt kunne trænge til et løft, siger Hung Le.

- Jeg ser folk, der har brug for en lørdagstid, og som normalt ikke kan komme til lægen. For mig er det selvfølgelig træls at skulle arbejde ekstra, men det er kun to lørdage om måneden, og det fylder meget mere for mig, at jeg kan gøre en forskel for folk, siger han.

Sagen kort

  • Hung Le startede som praktiserende læge i Christiansfeld i starten af 2019.
  • På lægens hjemmeside kunne man læse om de såkaldte premium-services, hvor man for 799 kroner kunne få nogle helt særlige fordele som eksempelvis besøg af lægen på arbejdspladsen.
  • Efter JydskeVestkystens omtale af premium-ordningen var flere politikere kritiske over for ordningen. Flere meldte ud, at de ville have den stoppet.
  • Siden da har overenskomstpartnerne vurderet, at premium-ordningen ikke var i overenstemmelse med reglerne.
Annonce

Misforstået grundlag

Da Hung Le fandt på idéen om at indføre sin premium-ordning, var det netop med tanken om de travle patienter i baghovedet. Tilmeldte man sig ordningen, kunne man nemlig blandt andet få besøg på arbejdspladsen af Hung Le. Ordningen fik dog stor kritik fra flere politikere, der krævede den lagt i graven.

- Jeg så på, hvad jeg kunne gøre for at øge serviceniveauet. Det var hele forudsætningen for ordningen. Jeg ved, folk har travlt, og jeg ved, folk bliver væk fra lægen, fordi de ikke har tid, og det var det, jeg ville lave om på, siger Hung Le, der understreger, at han aldrig oprettede premium-ordningen for at tjene penge.

Politikernes frygt gik desuden blandt andet på, at patienterne blev delt op i et a- og b-hold. Hung Le har fra start forsikret, at det ikke ville blive tilfældet. I afgørelsen om at lukke ordningen ned står der blandt andet, at det er i strid med overenskomsten og almindelig praksis, hvis praktiserende læger tilbyder patienter bedre service og tilgængelighed mod brugerbetaling.

- Jeg har ikke haft nogen patienter, som jeg har prioriteret frem for andre. Jeg kan godt forstå, at debatten har skabt stor opmærksomhed, men det har slet ikke haft noget med a- og b-hold at gøre. Jeg synes, debatten har kørt på et misforstået grundlag, siger han.

Ærgrer det dig, at du ikke har fået lov til at fortsætte ordningen?

- Ud fra et fagligt synspunkt, så ja. Men for min forretning og med alt det furore og de problemer, der var, er det nemmere at lukke bogen og sige, at jeg forsøgte at gøre noget. I virkeligheden er det også nemmere for mig ikke at skulle være så opsøgende, siger Hung Le, der fortæller, at han ikke har tjent en krone på ordningen i den tid, den eksisterede.

Annonce

Helt fremme

Hung Le vil dog fortsat forsøge at gøre hverdagen så let som muligt for de patienter, der har en travl hverdag.

- Jeg er helt fremme med teknologien. Jeg har foto- og videokonsultationer, så jeg kan sidde og snakke med folk, mens de er på arbejde. Jeg gør rigtig meget for at gøre det så nemt for folk som muligt, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce