Annonce
Sønderborg

Længe ventet skoleleder er lige oppe over

Lysabild Børneunivers kan forventelig i næste uge sige velkommen til ny permanent leder. Arkivfoto: Timo Battefeld
Efter mere end halvt år med midlertidig chef forventes det, at Lysabild Børneunivers i næste uge kan præsentere ny leder.
Annonce

Sydals: Siden skoleårets begyndelse har Lysabild Børneunivers stået uden sin egen leder, men nu sker der noget. Tirsdag var der første samtalerunde til den ledige stilling, og den 22. januar er der runde 2.

- Jeg forventer, at vi sidst i næste uge har den nye universleder på plads, siger Erling Andresen, skolechef i Sønderborg Kommune.

Siden august har leder af Hørup Centralsskole, Lotte Christensen været midlertidig chef for børneuniverset. Det skyldtes, at børneuniversets flerårige leder Mike Foss inden skoleårets start blev udnævnt til konstitueret og senere fast leder af Nørreskov-Skolen i Guderup, hvis leder blev fyret.

Det fik flere mennesker i Lysabild og omegn til at udtrykke stor bekymring omkring børneuniversets fremtid i en række læserbreve.

Annonce

Lille håndfuld søgte

Flere politikere herunder borgmester Erik Lauritzen (S) var efterfølgende ude og afvise planer om at lukke skolen, og lederstillingen blev da også slået op med ansøgningsfrist 5. januar i år.

Skolechef Erling Andresen oplyser, at fire har søgt stillingen, der er med forventet start 1. marts 2020. Et ansøgningsantal han kalder for tilfredsstillende.

Universet i Lysabild har i dag 135 børn fra vuggestue og op til 6. klasse samt 23 medarbejdere, der har stort fokus på, at børnene trives og har udbytte af hver dag i universet.

Forældrene er kendt som meget engagerede og optagede af, at man har en aktiv og inddragende skole for både børn og voksne. Universet indgår i et tæt samarbejde med skolen i Hørup, hvor eleverne rykker til i udskolingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Nordtyskland

Risikerer fængsel: Tysk familiefar tog på McDonalds, selv om han vidste, han var smittet

Trekantområdet

Gode forhold og næsten ingen kø: Flere hundrede er allerede blevet testet for covid-19 i MesseC

Annonce