Annonce
Sønderborg

Længe ventet skoleleder er lige oppe over

Lysabild Børneunivers kan forventelig i næste uge sige velkommen til ny permanent leder. Arkivfoto: Timo Battefeld
Efter mere end halvt år med midlertidig chef forventes det, at Lysabild Børneunivers i næste uge kan præsentere ny leder.

Sydals: Siden skoleårets begyndelse har Lysabild Børneunivers stået uden sin egen leder, men nu sker der noget. Tirsdag var der første samtalerunde til den ledige stilling, og den 22. januar er der runde 2.

- Jeg forventer, at vi sidst i næste uge har den nye universleder på plads, siger Erling Andresen, skolechef i Sønderborg Kommune.

Siden august har leder af Hørup Centralsskole, Lotte Christensen været midlertidig chef for børneuniverset. Det skyldtes, at børneuniversets flerårige leder Mike Foss inden skoleårets start blev udnævnt til konstitueret og senere fast leder af Nørreskov-Skolen i Guderup, hvis leder blev fyret.

Det fik flere mennesker i Lysabild og omegn til at udtrykke stor bekymring omkring børneuniversets fremtid i en række læserbreve.

Annonce

Lille håndfuld søgte

Flere politikere herunder borgmester Erik Lauritzen (S) var efterfølgende ude og afvise planer om at lukke skolen, og lederstillingen blev da også slået op med ansøgningsfrist 5. januar i år.

Skolechef Erling Andresen oplyser, at fire har søgt stillingen, der er med forventet start 1. marts 2020. Et ansøgningsantal han kalder for tilfredsstillende.

Universet i Lysabild har i dag 135 børn fra vuggestue og op til 6. klasse samt 23 medarbejdere, der har stort fokus på, at børnene trives og har udbytte af hver dag i universet.

Forældrene er kendt som meget engagerede og optagede af, at man har en aktiv og inddragende skole for både børn og voksne. Universet indgår i et tæt samarbejde med skolen i Hørup, hvor eleverne rykker til i udskolingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Møde blev en skandale

Flere deltagere udvandrede i vrede, da cirka 35 advokater og ejendomsmæglere var mødt frem til et arrangement, hvor Styrelsen for International Rekruttering og Integration, SIRI, ville orientere om de regler, der gælder for udenlandske EU-borgere, som ønsker at slå sig ned i deres egen bolig i Danmark. Den frustrerede reaktion er fuldt forståelig. SIRI’s direktør Kasper Højvang Kyed og kontorchef Inge Thomsen var med. Civilstyrelsen stillede med direktør Lene Volke Roesen. Og så blev der ellers talt sort. Men konklusionen blev, at for eksempel en tysker ikke kan købe et hus i Danmark og så få et EU-opholdsbevis med virkning fra overtagelsesdagen. I stedet skal huskøberen først tage ophold i en lejet bolig, søge opholdstilladelse og efterfølgende flytte ind i sin ejendom. Den fortolkning er helt urimelig. Helt vildt bliver det, når kontorchef Inge Thomsen antyder, at den stramme praksis skulle bunde i politisk uvilje mod, at for eksempel tyskere køber ejendom i Danmark for at bo her. Disse mennesker er altså fra vores egen kulturkreds. I flere tilfælde er der desuden tale om personer, der i forvejen taler dansk, fordi de enten tilhører det danske mindretal eller har forberedt sig vældig godt på det nye hjemland. Samtidig er der ofte tale om stærkt efterspurgt arbejdskraft. Her bliver der absolut ingen problemer med integrationen. Skulle danske politikere virkelig være modstandere af denne form for indvandring, bør de pågældende efter kontorchefens udmelding straks stå frem og forklare sig. Det bliver i så fald interessant at høre argumenterne. Nu var der lykkeligvis både ejendomsmæglere og jurister med til det skandaløse møde. De sidstnævnte bør undersøge, om SIRI’s praksis ikke er i strid med EU’s bestemmelser. I givet fald skal der anlægges en prøvesag. Den nuværende tilstand er helt uacceptabel. Mennesker med viljen og evnen til at gøre noget godt for Danmark og en kulturel baggrund som vores egen er naturligvis hjertelig velkomne – eller bør være det.

Annonce