Annonce
EfB

Længere er den sådan set ikke: Esbjergs hold har bare været for dårligt

- Sommer, sommer og sol. Duften af Esbjerg i 1. division. Hobros fans hyggede sig rigtigt, da Rodolph Austin, Joni Kauko og EfB var sparket ned i den næstbedste række. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
For tredje gang på ti år må EfB ned i den næstbedste række. Når man ikke formår at slå et hold som Hobro, er det en logisk konsekvens.
Annonce

Man kan vende og dreje det tusind gange.

Men når man ikke er bedre og taber to gange på en uge til de nærmeste rivaler Hobro, er nedrykning en logisk konsekvens.

EfB er ikke længere i superligaen.

For tredje gang på ti år må klubben en tur ned i den næstbedste række efter søndagens nederlag på 2-1 i Hobro.

Nedrykningen kommer på ingen måde som den store overraskelse. Det har det faktisk trukket op til i ganske lang tid.

Kampen i tal

Hobro – EfB 2-1 (0-1)

0-1 Joni Kauko (6.), 1-1 Mads Hvilsom (69.), 2-1 Edgar Babayan (74.),

Advarsler

Hobro: Jacob Tjørnelund (23.).

Esbjerg: Rafal Kurzawa (31.), Lasha Parunashvili (79.), Joni Kauko (86.).

Esbjergs hold (4-4-2)

Vito Mannone – Daniel Anyembe/Franz Brosson (79.) Rodolph Austin, Søren Reese, Kevin Conboy/Jeppe Brinch (79.) – Lasha Parunashvili/Nicklas Røjkjær (85.), Jacob Lungi Sørensen, Rafal Kurzawa, Joni Kauko – Mohammed Dauda, Yuri Yakovenko/Patrick Egelund (79.).

Tilskuere: 350

Annonce

Et EfB-hold i knæ

Esbjerg har rodet rundt helt nede i bunden gennem hele sæsonen.

Hollandske John Lammers, der i sidste sæson sørgede for et sæt nærmest sensationelle bronzemedaljer, blev fyret tilbage i september efter en mareridtsagtig indledning på turneringen.

Assistenttræner Claus Nørgaard tog over i en kort periode. Det blev heller ikke den store succes - og efterfølgende blev det som om muligt endnu ringere, da Lars Olsen overtog tøjlerne.

Troels Bech overtog et EfB-hold i knæ. Han var sidste mand til at forsøge at holde liv i drømmen om fortsat superligabold. Det var bestemt et behjertet forsøg, og i de første par kampe så det ud til at have den ønskede effekt, men det hele faldt til jorden med et brag med de to nederlag til Hobro.

Som så mange gange tidligere i denne sæson kunne det være gået anderledes, hvis spillerne havde haft den fornødne kvalitet og evnen til at slå til, når mulighederne var der.

Annonce

En drømmestart

Tag nu bare søndagens kamp.

Esbjerg gik dejlig aggressivt til værks og fik en regulær drømmestart med 1-0-scoringen allerede efter seks minutter. Rafal Kurzawa stod for oplægget, og finske Joni Kauko var præcis, hvor han skulle være i situation.

Det var da til at forstå - og på det tidspunkt var der stort set kun et hold på banen.

Var det blevet 2-0 bare to-tre minutter senere, kunne meget måske have set anderledes ud. Yakovenko flækkede fint en bold videre til Mohammed Dauda, der brændte en af den slags chancer, som simpelt hen bare skal sparkes i kassen, hvis man vil for alvor vil gøre sig håb om at vinde.

Men Dauda brændte. Han sparkede forbi målet i helt fri position. Det var fuldstændig utilgiveligt. Længere er den sådan set ikke - og minsandten om ikke Dauda også brændte en stort set tilsvarende mulighed efter en times spil.

På det tidspunkt var Esbjerg stadig foran 1-0 og var egentlig i relativ god kontrol, men det er også bare sådan i fodbold, at når man ikke tager vare på sine chancer, ender det som regel med at gå den anden vej.

Og det var præcis, hvad der skete.

Annonce

Klaskede sammen

Hobro-træner Peter Sørensen satsede offensivt, og så klaskede Esbjerg sammen og lavede nogle af de personlige fejl, som der bare har været alt for mange af i denne sæson.

Daniel Anyembe, der kampen igennem var voldsom udfordret, mente pludselig, at han skulle dukke sig ved et tilsyneladende harmløst indlæg. Det var en meget, meget dårlig idé - og det ændrede kampbilledet totalt.

Den tidligere Esbjerg-spiller Mads Hvilsom, der ikke havde spillet en superligakamp i over et halvt år, kunne udligne så let som ingenting - og det blev endnu værre for et groggy EfB-mandskab, der optrådte ekstremt passivt, da Hobros Edgar Babayan scorede til 2-1.

Esbjerg satsede selvfølgelig tilsidst, men det blev aldrig rigtig farligt.

Og så var det slut.

Et Hobro-hold, der på ingen måde havde imponeret, vandt for anden gang på en uge over EfB.

Og så er der vel egentlig ikke så meget at sige til, at den nu står på 1. divisionsbold?
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

20-årig trafikdræbt mand er identificeret: Han stødte frontalt ind i en lastbil i sin VW Up

Annonce