Annonce
Læserbrev

Længst mulig i eget hjem med hjælp fra hjemmeplejen

Læserbrev: Mon ikke vi alle helst vil blive i vores eget hjem til den dag vi lukker øjnene? Jo, selvfølgelig.

Men for vores ældre, som har skabt den velfærd vi har nu, stiller jeg nogle gange spørgsmålstegn ved, om politikkerne ved, hvordan det er at sidde og vente i timer på, at nogen skal komme og hjælpe med for eksempel toiletbesøg, hjælpe i seng eller op af sengen.

Borgeren skal drikke rigeligt for ikke at dehydrere og blive konfus samt for at undgå undgå urinvejsinfektion - begge dele fører ofte til fald.

Men hvad så, når man ikke selv kan gå til toilettet? Det er direkte uartigt at sige til borgeren, at du kan bare lade vandet i bleen, men ikke desto mindre er det virkeligheden på grund af for få ansatte i hjemmeplejen. Der er ganske enkelt alt for lidt hænder og tid sat af til opgaverne.

I døgnplejen er der sat endnu mindre tid af, de skal jo nærmest være blæksprutter og have en helikopter for at nå fra den ene del af Tønder Kommune til den anden.

Man undres over, at der kan samles 82.104.925 kroner ind til børn på flugt. Hos vores ældre borgere bliver servicen stadig ringere. De kan lade vandet i en ble. Derudover er jeg rystet i min grundvold over at høre, at en våd ble ikke automatisk bliver skiftet ved næste besøg fra hjemmeplejen. Bleerne er vel for dyre.

Til plejepersonalet: Sig ikke "det kan du godt selv," brug i stedet lidt pædagogik og guide borgeren, tryk avler modtryk. I gør en kæmpe forskel, men der er jo som bekendt altid plads til forbedring.

Kære politikere, tænk på, at I måske selv får brug for hjælp engang.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Støjplagede borgere raser over kampfly som aldrig før: Klager er næsten tredoblet på et år

Kommentar For abonnenter

Mens vi venter på motorvejen

Det er lidt med motorvejene, som det er med vindmøllerne. Vi vil sådan set rigtig gerne have dem, men de skal bare ikke ligge tæt på, hvor vi selv bor. De kritiske røster var klart i overtal, da der tilbage i sommeren 2017 blev sat gang i en offentlig høring af planerne omkring en ny midtjysk motorvej – populært kaldet for Hærvejsmotorvejen. Samme billede er der ved den igangværende høring i forbindelse med VVM-undersøgelsen Tilbage i 2017 var eksempelvis Bække Lokalråd og Bække Borgerforening særdeles klare i mælet i deres høringssvar, hvor én af sætningerne lød således: - Frygten er, at en motorvej - med eller uden afkørselsramper - vil sætte gang i en langsom, men sikker affolkning. Citat slut. Det er ikke noget at sige til, at frygten for en motorvej er til stede. Ikke mindst støjen fra tusindvis af biler, som vil passere forbi, giver anledning til betydelig utryghed hos mange. Dertil kommer også en motorvejs indiskutable indgriben på naturen og miljøet. Argumenterne fra utrygge borgere er ganske forståelige. Men som med meget andet, så er debatten omkring motorveje ikke udelukkende sort eller hvid. Motorvejene kan rent faktisk også bringe noget positivt med sig. Erhvervsudviklingen har ganske mange steder, hvor der er blevet etableret motorveje, vist sig at være positiv. Der er positive eksempler nok – selv inden for vores egen kommune. I Vejen, Brørup og Holsted taler udviklingen i erhvervslivet tæt ved motorvejen sit klart tydelige sprog. Danish Crowns slagteri i Holsted var med sikkerhed ikke blevet placeret i området, havde der ikke været en motorvej Også længere oppe i det midtjyske er der klare fortællinger om, at motorvejen klart kan bringe noget positivt med. I Ikast-Brande Kommune konstateres det, at motorvejene er med til at øge bosætningen og etablering af nye erhvervsvirksomheder. I Silkeborg er der også begejstring. I den midtjyske by er der knap et år efter åbningen af motorvejen for nogle få år siden sat rekord i salget af erhvervsjord. Om hærvejsmotorvejen overhovedet bliver til noget, vil blive afgjort inde på Christiansborg. Men i næste måned – mandag den 16. marts – har Vejdirektoratet inviteret til borgermøde i Vejen. Her vil der blive orienteret om VVM-undersøgelsen og de seks linjeføringer, som er bragt i forslag. To af linjeføringerne vil medføre ganske mange kilometer asfalt gennem Vejen Kommune – og vil også byde på to til- og frakørselsramper dels ved Bække og dels ved Gesten. Hvordan det modtages, må vi se tiden an. Men ud over den forståelige utryghed omkring støj og negativ indvirkning på natur og miljø så vil en ny motorvej også give nogle muligheder. GOD SØNDAG

Annonce