Annonce
Læserbrev

Længst mulig i eget hjem med hjælp fra hjemmeplejen

Annonce

Læserbrev: Mon ikke vi alle helst vil blive i vores eget hjem til den dag vi lukker øjnene? Jo, selvfølgelig.

Men for vores ældre, som har skabt den velfærd vi har nu, stiller jeg nogle gange spørgsmålstegn ved, om politikkerne ved, hvordan det er at sidde og vente i timer på, at nogen skal komme og hjælpe med for eksempel toiletbesøg, hjælpe i seng eller op af sengen.

Borgeren skal drikke rigeligt for ikke at dehydrere og blive konfus samt for at undgå undgå urinvejsinfektion - begge dele fører ofte til fald.

Men hvad så, når man ikke selv kan gå til toilettet? Det er direkte uartigt at sige til borgeren, at du kan bare lade vandet i bleen, men ikke desto mindre er det virkeligheden på grund af for få ansatte i hjemmeplejen. Der er ganske enkelt alt for lidt hænder og tid sat af til opgaverne.

I døgnplejen er der sat endnu mindre tid af, de skal jo nærmest være blæksprutter og have en helikopter for at nå fra den ene del af Tønder Kommune til den anden.

Man undres over, at der kan samles 82.104.925 kroner ind til børn på flugt. Hos vores ældre borgere bliver servicen stadig ringere. De kan lade vandet i en ble. Derudover er jeg rystet i min grundvold over at høre, at en våd ble ikke automatisk bliver skiftet ved næste besøg fra hjemmeplejen. Bleerne er vel for dyre.

Til plejepersonalet: Sig ikke "det kan du godt selv," brug i stedet lidt pædagogik og guide borgeren, tryk avler modtryk. I gør en kæmpe forskel, men der er jo som bekendt altid plads til forbedring.

Kære politikere, tænk på, at I måske selv får brug for hjælp engang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Ført bag lyset

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Billund

Første kandidat har meldt sig: Peter Fredensborg vil være borgmesterkandidat

Annonce