Annonce
Haderslev

Lærer på ungeunivers er smittet med corona

En lærer blev fredag konstateret smittet med covid-19. Foto: Larz Grabau
Flere lærere skal testes og en hel klasse sendes hjem.
Annonce

HADERSLEV: Sent fredag fik forældrene til elever på Fællesskolen Favrdal Fjelstrup besked om, at en lærer er sendt hjem, fordi vedkommende er smittet med corona-viruset covid-19.

Der er tale om en kvindelig lærer fra ungeuniverset på Favrdalskolen. Læreren er sendt hjem i isolation, til hun har været symptomfri i 48 timer.

Det har givet overarbejde her i weekenden, hvor kommunalt ansatte sammen med sundhedspersonale er i fuld gang med at opspore smittekæden.

– Der er to spor: Læreren har forskellige klasser. Hun har formået at holde den afstand, som hun skal, til eleverne. Men i den ene klasse er der nogle forhold, som gør, at vi skal være på den sikre side, siger direktør for voksen- og sundhedsservice Rolf Dalsgaard Johansen.

Han er også leder af den kommunale krisestab for corona.


Der bliver selvfølgelig taget direkte kontakt til de mennesker, hvor der kan være mistanke om smittespredning, så de kan blive testet.

Rolf Dalsgaard Johansen


Derfor skal de 25 elever ikke møde på mandag. De må ikke møde i skolen igen, før de kan fremvise en negativ covid-19 attest.

– Og så er der nogle kolleger, som hun har været i kontakt med. De er det, vi kalder "nære kontakter". Dem går vi ind og tester fire dage efter den sidste eksponeringsdag.

Selvom testene skulle være negative, skal de testes igen efter den sjete eksponeringsdag.

Annonce

Informerer så hurtigt som muligt

Så der skal hyres vikarer for de hjemsendte lærere.

– Bliver der fjernundervisning for de hjemsendte elever?

– Det har vi ikke forholdt os til endnu. Vi vurderer, at de relativt hurtigt vil være tilbage.

Der kan dog også være en flaskehals i selve det at få folk testet.

– Der er jo et voldsomt pres på testkapaciteten. Det er en af de udfordringer, der er lige nu.

I kommunen har man dog i lang tid været forberedt på at håndtere udbrud af covid-19.

– Det er vigtigt for os at sige; der er en plan for det her. Det bliver ikke sidste gang, vi får lokale udbrud. Derfor har vi også brugt en del tid på at forberede de planer, der skal ligge lokalt, så vi hurtigt og effektivt kan lukke ned. Næste gang kan det jo være et plejecenter eller en børnehave, der bliver ramt.

Annonce

Lavt smittetryk

Rent smittemæssigt ligger Haderslev Kommune stadig i bunden, når man sammenligner med andre kommuner. Klokken 14 lørdag kom de nye smittetal. Der er nu registreret syv smittede. Det er dog lidt over en fordobling i forhold til for få dage siden. Men det svarer stadig kun til et smittetalt på 13 personer per 100.000 indbyggere.

Haderslev har færrest smittede i Sønderjylland, men er på få dage rykket fra en 5. plads til en 16. plads fra bunden i den landsdækkende smitteskala. Kun Assens, Fanø, Ærø og Langeland har nu færre smittede i Region Syddanmark.

– Vi følger det selvfølgelig nøje, for der er tale om en udvikling, konstaterer Rolf Dalsgaard Johansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Regeringen vil udvide hjælpepakker efter nye restriktioner

Esbjerg

Hjerneskadet mand fundet i god behold

Annonce