Annonce
Nordtyskland

Lærere og elever bliver tvunget til at lade sig teste

Skolerne får løbende stillet enorme mængder af de såkaldte hjemmetest til rådighed, så alle børn og medarbejdere kan blive undersøgt for coronavirus.
Efter påskeferien må lærere og elever kun opholde sig på skolerne i Slesvig-Holsten, hvis de lader sig teste for coronavirus mindst to gange om ugen.

KIEL: Efter påskeferien er test reelt obligatoriske for elever og lærere i Slesvig-Holsten. De skal lade sig teste for coronavirus to gange om ugen, hvis de ønsker at være fysisk tilstede på skolerne. Det oplyser den slesvig-holstenske undervisningsminister, Karin Prien.

- Vi er midt i tredje smittebølge. Regelmæssige og obligatoriske test er en vigtig bestanddel af vores strategi i kampen mod virussen, forklarer Karin Prien i en pressemeddelelse.

Hermed efterlever Slesvig-Holsten aftalen fra det foregående møde mellem forbundskansler Angela Merkel og delstaternes ministerpræsidenterne.

Skolerne har hjemmetest til rådighed. Men der er også muligt at opsøge de professionelle testcentre og få en attest her.

Annonce

Ganske få var positive

I den forløbne uge har omkring 150.000 elever haft almindelig skolegang i delstaten. 100.000 er på skift blevet undervist på skolen og derhjemme, mens 15.000 udelukkende har fået fjernundervisning.


Regelmæssige og obligatoriske test er en vigtig bestanddel af vores strategi i kampen mod virussen,

Undervisningsminister Karin Prien, Slesvig-Holsten.


- Rigtig mange tager imod tilbuddet om at blive testet på skolerne. Her er der hidtil gennemført 127.362 kviktest. I 77 tilfælde var testene positive. Det svarer til 0,06 procent, siger Karin Prien.

En positiv kviktest bliver altid fulgt op af en af de mere nøjagtige skrabetest. Indtil resultatet foreligger skal eleven eller læreren gå i isolation derhjemme.

Ministeren henviser til, at test af elever og lærere ikke kun tjener til at forebygge smittespredning på skolerne. De bidrager også til generelt at bekæmpe epidemien.

De afsluttende eksamener er allerede gået i gang.

- Vores skoler er efterhånden eksperter i eksamener under coronabetingelser, konstaterer ministeren.

Alt er således gået fint i forbindelse med prøverne på de almene skoler og realskolerne. Det samme gælder ved studentereksamenerne.

- 99 procent af de kommende studenter mødte op til deres eksamener. Det har kun været ganske få tilfælde, hvor en elev ikke kunne deltage for eksempel fordi, vedkommende var sendt i karantæne, understreger Karin Prien.

Annonce

Drop rejser

Hun formaner om, at der skal holdes hård disciplin i den kommende tid, så skolerne kan genoptage undervisningen efter påskeferiens afslutning.

- Elever, lærere, og forældre fortjener virkelig en pause efter denne anstrengende tid. Men lad være med at rejse og tilbring hellere ferien hjemme sammen med familien, appellerer Karin Prien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier vil bygge nyt sportsanlæg på historisk grund

Varde For abonnenter

Seniorforsker: Ingen tager vare på børnene i asbestsag – politikere må på banen

Annonce