Annonce
forside

Lærere på AMU-Vest: Skrigende behov for politisk redningskrans

Skrigende behov for politisk redningskrans, mener lærerne ved kriseramte AMU-Vest. Arkivfoto

Det er et tab for samfundet, hvis AMU-Vest må lukke på grund af skrantende økonomi. Og derfor har politikerne et ansvar for at gribe ind, mener lærerne og deres fagforbund.

Esbjerg: AMU-Vest er økonomisk i knæ, og uddannelsesstedets ledelse og formandskab spår, at det må dreje nøglen om efter nytår, hvis der ikke kommer en finansiel saltvandsindsprøjtning.

Lærerne på AM-Vest, som er organiseret i fagforbundet Uddannelsesforbundet, har dog ikke i sinds at se til, mens uddannelsesstedet bukker under, hedder det i en pressemeddelelse.

- Det er klart, at alle ansatte her er frustrerede og kede af den situation, vi er kommet ud i. Men vi håber, at omgivelserne kommer til fornuft. Vi lærere vil i hvert fald slås for vores overlevelse, fastslår Hans Hansen, tillidsrepræsentant ved AMU-Vest.

Det er klart, at alle ansatte her er frustrerede og kede af den situation, vi er kommet ud i. Men vi håber, at omgivelserne kommer til fornuft.

Hans Hansen, tillidsrepræsentant, AMU-Vest

Politisk håndsrækning

Overlevelseskampen kræver dog en håndsrækning fra politisk side, erkender tillidsrepræsentanten. Og både han og Uddannelsesforbundet opfordrer derfor politikerne til at skride ind, mens tid er.

- Der er et skrigende behov på AMU for at få økonomien genoprettet med det samme. Vi står med et helt unikt efteruddannelsessystem målrettet til den gruppe af befolkningen, der både uddannelsesmæssigt og jobmæssigt er mest udsat, siger Hanne Pontoppidan, formand for Uddannelsesforbundet.

- Det er simpelthen ikke i orden, at politikerne ikke kan finde ud af at få løst det problem. Vi har i flere år påpeget, at der var blodrøde tal på bundlinjen. Nu er vi nået dertil, hvor AMU-Vest siger, de ikke klarer et år mere. Det går bare ikke, lyder det videre fra forbundsformanden.

Hun henviser til de igangværende trepartsforhandlinger mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter, som ventes at munde ud i et tilskud til netop efteruddannelsesområdet. Ifølge hende kan eventuelle midler fra trepartsforhandlingerne dog ikke stå alene, idet der også er behov for en mere langsigtet løsning.

- Politikerne må selvstændigt via finansloven tage ansvaret for, at de kortuddannede og virksomhederne kan nyde gavn af et offentligt finansieret efteruddannelsestilbud - også i fremtiden, siger Hanne Pontoppidan.

Annonce

Langt fra skåltaler

Også blandt lærerne er der stor frustration over, at området ikke prioriteres lige så højt i praksis som i skåltalerne.

- Det er trist at se, hvor meget tid der fra politisk hold bliver brugt på at tale om, hvor vigtigt det er at opkvalificere og videreuddanne, samtidig med at man sparer de uddannelser, der løfter den opgave, ihjel. Man gør det modsatte af det, man siger, man vil, påpeger Hans Hansen.

AMU-Vest beskæftigede for blot få år siden over 110 medarbejdere. Men i dag er der omkring 75 medarbejdere, oplyser centerets ledelse i en pressemeddelelse. I 2015 og 2016 havde skolen et underskud på samlet 7,6 mio. kr., og den er på vej mod et nyt minus i millionklassen i år.

Annonce
Varde For abonnenter

Omstridt praksis stopper øjeblikkeligt: Slut med private varekøb på fællesantennens regning

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Landmænd udnytter ukrainske ansatte: Betal jeres løn tilbage eller forsvind

Sydjylland For abonnenter

Nu er leder fratrådt: Psykisk syg patient deltog i jobsamtaler i strid med reglerne

Esbjerg

Rundbarbering af rundkørsel: Det kræver en god forklaring

Sønderborg

Se video og billeder: Dronning Margrethe er ankommet til Sønderborg

Aabenraa For abonnenter

Frygt for tilbagefald i boligområde: Høje Kolstrup står til at miste boligsociale indsatser

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Tønder

Sportscenter blåstemples: A-landshold gæster for første gang Skærbæk

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kolding

23-årig fik sit seks måneder gamle barn fjernet og hængte socialrådgiver ud på Facebook: Nu er hun dømt for chikane

Varde

Hun ville vise rektor, at han tog fejl: Christel blev smidt ud fra Varde Gymnasium – I Esbjerg fik hun en ekstra chance, og tirsdag blev hun student

EfB

Mathias Kristensen om sine fem seniorår med nedrykninger, bronzemedalje og 12 cheftrænere: - Det er helt til grin, at det har været så kaotisk

Sønderborg For abonnenter

Endnu et sort år for Niko-Servodan: Men lyset er på vej tilbage

Haderslev

Kvinde bremsede for gæs på Omkørselsvejen og endte i trafikuheld

Annonce