Annonce
Esbjerg

Lærerformand: Forkert at betale indianerkurser med skolemidler

Kenneth Nielsen, formand for Esbjerg Lærerforening, er kritisk over for at bruge driftsmidler på stifinderkurset. Arkivfoto: Annett Bruhn.

Formanden for Esbjerg Lærerforening, Kenneth Nielsen, er tilhænger af god ledelse, men kritiserer dyre lederkurser betalt med skolepenge.

Esbjerg Kommune: Der skal ingen tvivl herske om, at formanden for Esbjerg Lærerforening, Kenneth Nielsen, er tilhænger af god ledelse. Men hvad han ikke er tilhænger af er kurser, der betales med driftsmidler fra de enkelte skolers budgetter.

- Hvis en skoleleder sender 11 ledere afsted til 128.000 kroner plus moms, så taler vi altså om et beløb, man kan få tre lærerstillinger for i et helt år. Det kan betale rigtig meget specialundervisning til elever med det behov. Jeg er virkelig en svoren tilhænger af god ledelse, men man skal se det i det perspektiv, at vi altså nu om dage har elever, der selv må spytte penge i lejrskoler, skolebiblioteker, der skæres ned på og så videre. Jeg ønsker en god og nærværende ledelse i folkeskolen, men det er en kommunal opgave at opkvalificere ledelsen, mener Kenneth Nielsen.

Annonce

Decentral styring

Lærerformanden slår samtidig fast, at han aldrig har været begejstret for den decentrale økonomistyring på skolerne.

- Derved fralægger den kommunale ledelse og det politiske lag sig ansvaret for prioriteringerne ude på skolerne, og det bliver alt for nemt at gennemføre grønthøster-besparelser, når der ikke er politikere til at tage ansvaret for prioriteringerne. Man behøver blot at kaste et blik på skolernes serviceniveau siden 2013 - specialundervisning, lejrskoler, skolebiblioteker er alt sammen kun en skygge af, hvad det engang var. Jeg gad godt at vide, om de skolebestyrelser, der godkender at man bruger driftsmidler på den slags indianerkurser, har fået at vide, at det vil gå ud over noget andet. Selvfølgelig vil det koste på serviceniveauet - det er længe siden, man har kunnet skrue ned for antallet af blødkogte æg i madkundskab og spare mange penge på blyanter og papir, siger Kenneth Nielsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce