Annonce
Trekantområdet

Lærerformand går efter plads i DLF's øverste ledelse

Per Breckling fra Fredericia går efter en plads i hovedstyrelsen i Danmarks Lærerforening. Foto: Emma Louise Lund Laycock
Per Breckling er formand for Fredericia Lærerkreds, og nu går han efter en plads i hovedstyrelsen, som er fagforeningens øverste ledelse i Danmark. Han har opbakning fra tre lærerkredse, og valget er afgjort 3. december.
Annonce

Fredericia: 56-årige Per Breckling går efter at blive valgt til Danmarks Lærerforenings hovedstyrelse.

Han har siden 2008 været formand for Fredericia Lærerkreds, og nu jagter han altså en plads blandt de 23 medlemmer af lærerforeningens øverste ledelse. Tillidsrepræsentanter og kredsene i Varde, Esbjerg og Fredericia anbefaler medlemmerne at stemme på Per Breckling.

- At så mange vil anbefale mig gør mig beæret, men også ydmyg i forhold til opgaven. Det giver mig også lyst til at prøve det og se, hvilke positive resultater der kan komme ud af det, siger Per Breckling.

Den øverste DLF-ledelse

Medlemmerne af Danmarks Lærerforening (DLF) vælger hvert fjerde år de 23 medlemmer af hovedstyrelsen.

Formanden er Anders Bondo Christensen, som har sin daglige gang på DLF-kontoret i København. Hovedstyrelsen arbejder efter de rammer, der udstikkes af DLF's kongres.

Annonce

Anbefales af medlem

Valget foregår elektronisk og er landsdækkende. Medlemmerne kan stemme fra 21. november til 3. december, hvor resultatet offentliggøres. Per Breckling har også støtte fra Kenneth Nielsen fra Esbjerg, som i dag sidder i hovedstyrelsen.

- Jeg har været førstesuppleant for Kenneth Nielsen. Han stopper og går på pension, og jeg er glad for, at han nu anbefaler mig, siger Per Breckling.

Annonce

Håber på central aftale

Tilbage i 2000 blev Per Breckling for første gang valgt som tillidsmand for lærerne på 10.-klasses centret i Erritsø. Han har også været arbejdsmiljørepræsentant, og i 2008 blev han formand for lærerkredsen i Fredericia.

Undervejs har han hele tiden været drevet af samme motivation. At få indflydelse og være med til at sikre lærerne de bedst mulige arbejdsforhold.

- Forhåbentlig skal der i foråret forhandles en central arbejdstidsaftale mellem Kommunernes Landsforening og Danmarks Lærerforening. Der vil jeg gerne bidrage med de erfaringer og den viden, jeg har fra at forhandle lokale arbejdstidsaftaler i Fredericia, siger Per Breckling.

I de fleste kommuner i landet findes der lokale arbejdstidsaftaler, men Per Breckling ønsker en fælles aftalerne for alle kommuner.

- Arbejdstidsaftalen er det absolut vigtige i øjeblikket. Og så selvfølgelig den opgave, der ligger i at højne folkeskolens omdømme og gøre folkeskolen til det naturlige førstevalg, som man også har besluttet at gøre i Fredericia. Det er vigtigt at arbejde for, og det kræver nogle fornuftige og rimelige arbejdsforhold for lærerne, siger Per Breckling.

Annonce

Stiller også op som kredsformand

Målet for Per Breckling er både at komme i hovedstyrelsen og fortsætte som formand for Fredericia Lærerkreds.

- Til foråret er der almindeligt valg til Fredericia Lærerkreds, og der stiller jeg op som formand igen. Hvis medlemmerne vælger mig, vil jeg fortsætte mit formandsarbejde. Jeg vil selvfølgelig skulle arbejde i København og arbejde for DLF. Men der har jeg gode folk i kredsstyrelsen, som kan overtage nogle af mine opgaver, siger Per Breckling, som ser fordele i at få input begge steder fra.

Hvis Per Breckling vælges til hovedstyrelsen, har han posten i fire år fra januar 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Debat: Luk turistkontoret i Ribe

Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce