Annonce
Tønder

Lærerkreds kritiserer besparelse i budgetforliget

Henrik Jakobsen, formand for Tønder Lærerkreds, er ikke tilfreds med en af budgetforligets besparelser. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Det netop indgåede budgetforlig indeholder en besparelse, der ikke falder i god jord hos Tønder Lærerkreds. Politikerne vil lade kulturskolen og biblioteket overtage en del af undervisningen.
Annonce

Tønder: Ellers tak. Det er holdningen hos Tønder Lærerkreds i forhold til de lokale politikeres plan om at lade kulturskole og folkebibliotek overtage noget af undervisningen i de lokale folkeskoler og på den måde spare en halv million kroner årligt.

- Det synes jeg da er skidt, konstaterer formand for Tønder Lærerkreds, Henrik Jakobsen.

Han havde forud for budgetforliget været med til at udfærdige et høringssvar, der stiller en række spørgsmål til den ønskede fremgangsmåde, og han er overrasket over, at besparelsen har fundet vej til budgetforliget.


Det at undervise i en folkeskole er ikke det samme som at undervise i en kulturskole eller på et folkebibliotek.

Henrik Jakobsen, formand for Tønder Lærerkreds


Han kalder det uheldigt i forhold til et kvalitetskrav, at der ikke anvendes personale, der er uddannet til opgaven.

- Det at undervise i en folkeskole er ikke det samme som at undervise i en kulturskole eller på et folkebibliotek, siger han.

Budgettet

4. september kunne de lokale politikere præsentere et budgetforlig. 

Budgetaftalen fremlægges i byrådssalen til første behandling torsdag den 17. september. 

Herefter er der en to ugers høringsfase. Anden behandlingen og endelig vedtagelse af budgettet forventes 8. oktober.

På finansloven gives penge til ansættelse af flere lærere - her mener Henrik Jakobsen, at Tønder Kommune kan komme galt afsted, hvis der samtidig spares på området.

- For så kan nettoresultatet være, at man ikke har ansat det antal lærere, man skal ansætte, i forhold til de penge, der bliver bevilget, siger han.

Annonce

Forsvarer ordning

Kim Printz Ringbæk (S), formand for børn- og skoleudvalget, påpeger, at besparelsen ikke har været drøftet i udvalget forud for budgetbehandlingen. Han står på mål for besparelsen og ordningen, hvor blandt andet ansatte fra kulturskolen efter planen skal benyttes i folkeskolerne.

- Når man kan sige, at det er så begrænset et antal, som vi lægger op til, så har jeg det rigtig fint med det, siger han.

- Hovedvægten af undervisere skal være uddannede lærere, det er der ingen tvivl om. Men jeg har det rigtig godt med, at der også er andre personer med andre kompetencer, der går ind og er med til at løfte kvaliteten, siger udvalgsformanden, der ikke ser ordningen kollidere med lovgivning.

Kim Printz Ringbæk mener heller ikke, man kan komme i problemer i forhold til de finanslovsmidler kommunen tildeles til ansættelse af flere lærere.

- Jeg har ikke fået nogle tilbagemeldinger på, at vi ikke får de midler tilført, som regeringen har lagt ud, siger udvalgsformanden.

Han mener, at involveringen af folkebiblioteker og kulturskolen i undervisningen harmonerer godt med folkeskolereformen - her vil man åbne skolen mere op mod samfundet. Ifølge Kim Printz Ringbæk skal skolerne inddrages i planlægningen af den alternative undervisning.

- Hvordan det helt detaljeret bliver, det bliver et samarbejde de to instanser imellem, fortæller udvalgsformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Selvfølgelig er der magtkamp i DF

Kolding

Smittetrykket stiger fortsat: Kolding overhaler Vejle målt på antallet af nye corona-smittede

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce