Annonce
Sydjylland

UC Syd kan forvente millioner: Lærerstuderende har udsigt til flere undervisningstimer

UC Syd får også del i millionerne. Arkivfoto: Timo Battefeld/Jysk Fynske Medier

65 millioner kroner er på vej ud til landets læreruddannelse. Pengene skal sikre flere undervisningstimer. 6,2 af millionerne går til UC Syd.

Der er nu penge på vej ud til landets læreruddannelser.

Torsdag aften har et politisk flertal fordelt de 65 millioner kroner, som det i forbindelse med seneste finanslov blev aftalt at afsætte til læreruddannelsen.

Det oplyses i en pressemeddelelse fra Undervisnings- og Forskningsministeriet.

Annonce

Fordelingen er sket ud fra antallet af studenterårsværk på læreruddannelsen. Det vil sige, at uddannelser med mange studerende får flere penge.

UC Syd, der har afdelinger i Esbjerg, Kolding og Haderslev og Aabenraa får 6,2 millioner kroner.

I toppen er Københavns Professionshøjskole, der alene får 18,1 million kroner.

Ifølge uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen (S) kommer pengene til at betyde, at studerende efter sommerferien vil opleve at få flere undervisningstimer og mere vejledning og feedback fra deres undervisere.

- Det er første skridt på vejen, inden vi tager hul på forhandlinger om en ny og bedre læreruddannelse, siger han i pressemeddelelsen.

Link til pressemeddelelse

Han henviser til, at han til juni vil invitere til forhandlinger om en ny og bedre læreruddannelse.

I den sammenhæng skal der fordeles 125 millioner kroner i et varigt løft af uddannelsen fra 2023.

I Lærerstuderendes Landskreds, en organisation for lærerstuderende, bliver fordelingen af de 65 millioner kroner kaldt et første skridt på vejen mod en ny og forbedret læreruddannelse.

- De 65 millioner skal gå til højere studieintensitet, flere undervisningstimer og sikre, at man ikke bare skal møde op to gange om ugen på læreruddannelsen, når man er lærerstuderende, siger Caroline Holdflod Nørgaard, forperson i Lærerstuderendes Landskreds.

Hun kan fortælle, at de studerende i dag blot har 12-13 undervisningstimer om ugen. Det er ifølge hende ikke nok til at kunne få en relation mellem undervisere og studerende.

Med hensyn til de kommende forhandlinger om et varigt løft af uddannelsen havde Caroline Holdflod Nørgaard gerne set, at forhandlingerne var kommet i gang lidt tidligere.

Nu håber hun bare, at de anbefalinger, der blandt andet er kommet fra hendes organisation, vil blive inddraget i forhandlingerne. Og at der findes mere end de 125 millioner kroner, der indtil videre er aftalt.

- For selv om de 125 millioner er et godt første skridt, så er det ikke nok til at få den læreruddannelse, som ministeren selv siger, han gerne vil have, siger Caroline Holdflod Nørgaard.

/ritzau/

Annonce
Navne For abonnenter

I mange år mærkede tidligere folketingsmedlem ikke efter, når kroppen sagde fra: Nu har Marlene og familien sat forbruget kraftigt ned og taget en stor beslutning

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Nedgravet lig fundet i kolonihaveområde og tre personer fængslet: Det ved vi om den uhyggelige drabssag

Esbjerg For abonnenter

Thomas' fingre var smeltet ind til senerne, men nu har han sagt farvel til førtidspension: Jeg vil hellere arbejde i mit eget firma

Varde For abonnenter

Chokeret Julie tog sig af dement kvinde, der gik forvirret rundt i midtbyen og ledte efter kørelejlighed til grænsen: - Jeg fik at vide, at jeg bare skulle lade hende gå

Kultur For abonnenter

Duran Duran kæmpede forgæves mod festivalkulden: Simon Le Bon kunne tø sin stemme op men ikke publikum

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Kolding

Henrik fandt 43-årig formodet drabsoffer gennembanket kort før han forsvandt: - Der må være nogle, der har været meget sure på ham

Kolding For abonnenter

Efter drabet på 22-årig kvinde: Nu vil Kate bare gerne væk fra stoffer og utryghed på Violvej

Klimakamp ved køledisken: Klimamærker guider Kvicklys kunder til mere klimavenlige indkøb

Sydjylland

André gav sin mobber et knæ i ansigtet: Blev første gang smidt ud af skolen i 3. klasse - nu vil han lægge årti med vold og stoffer bag sig

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Billund

Barn kørt ned af bil: 72-årig kvinde overså formentlig sin vigepligt

Aabenraa For abonnenter

Pia og hele byen knokler for kæmpe gul Tour-fest: Nu skal landsby på verdenskortet

Kolding

Dreng med autisme tog fra Gentofte til Kolding for at komme i praktik: Her ville firma godt give Noah en praktikplads

Annonce