Annonce
Esbjerg

Læreruddannelsen som politisk kampplads

Annonce

Læserbrev: At uddannelsen til lærer ikke just er nogen topsællert, har det sidste årti skabt en heftig debat, hvor årsager og virkning flettes sammen i argumentationskæder, der tager farve af politisk ståsted hos politikere, som mener at vide noget om, hvad en god læreruddannelse er.

Der argumenteredes for nyligt for en 5. årig uddannelse med akademisk fokus, henlagt til et universitet. Dette fokus er nu ændret af et flertal i Folketinget. Nu skal der mere praktik til. Der tales om lærergerningen som et håndværk, og håndværkere skal ikke på universitetet. Der er rigeligt med akademikere i landet i forvejen og da Nettos kasselinjer næppe kan rumme flere af slagsen, er det kun naturligt, at 2020ernes arbejderisme også i forhold til læreruddannelsen præger holdningen hos regeringen og flere af dens potentielle støttepartier.

Uddannelsespolitisk har der gennem et par årtier været en yderst uheldig tendens til, at politikere blander sig detaljeret i alt, hvad der handler om folkeskole, og dermed altså også læreruddannelsen.

Andre uddannelser i Danmark oplever aldrig at blive udråbt til en politisk kampplads.

Hvor ville det være rart, hvis politikerne kunne se det helt åbenlyse behov for en læreruddannelse hvor 200 års tradition får plads til at udfolde sig i tæt samarbejde med en frisat folkeskole, i rammer der respekterer viden og fordybelse, med fag i centrum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce