Annoncørbetalt indhold For abonnenter

Lærke fra Billum forfølger sin drøm om at blive keramiker

Lærke Møller Hansen i sit værksted, som hun også bruger til udstillinger. Foto: André Thorup
Lærke Møller Hansen, 22, fra Billum studerer til daglig keramisk design på Designskolen på Bornholm. Hendes drøm er en dag at åbne egen butik og gøre håndværket til sin levevej.

I et lille værksted på en gård udenfor Billum går Lærke Møller Hansen rundt mellem vaser og skåle, som hun selv har lavet. Hun har haft værkstedet hos sine forældre siden gymnasietiden, hvor hun allerede vidste, at hun ville søge om optagelse på Designskolen på Bornholm.

I 2017 blev Lærke Møller Hansen student og var samtidig så dygtig at komme ind på sit drømmestudie efter et langt optagelsesforløb. Og hun har aldrig været i tvivl om, at keramisk design var den rigtige vej at gå.

- Det er fantastisk at lave noget, man kan lide, siger hun.

Hun er specielt glad for, at uddannelsen er så håndværksbaseret, da hun er glad for at lære ting i praksis.

- Jeg synes, det er dejligt at lave noget med sine hænder hver dag i stedet for bare at sidde på skolebænken, siger Lærke Møller Hansen.

Annonce

Glas- og keramikdesignuddannelsen på Bornholm

  • Den eneste uddannelse af sin slags i Danmark.
  • Cirka 45 elever fordelt på tre årgange.
  • Langt og svært optagelsesforløb, der strækker sig fra februar til juni.

Eget mærke

Lærke Møller Hansen startede allerede i gymnasiet sit eget brand, som hun har valgt at kalde Danish Clay Design. Det er meningen, at hun vil udgive sin keramik under det navn, når hun om et år er færdig med at uddanne sig på Bornholm.

Hun regner ikke med at kunne leve af det med det samme, men drømmen for fremtiden er klar.

- På sigt vil jeg rigtig gerne have mit eget værksted og forhåbentlig leve af at sælge min keramik, siger Lærke Møller Hansen.

Danish Clay Design er endnu ikke registreret som et firma, men Lærke Møller Hansen er allerede begyndt at sælge noget af sin keramik fra værkstedet på forældrenes gård udenfor Billum.

Spændende praktikophold

Det sidste halve år har Lærke Møller Hansen været i praktik to forskellige steder. Først i otte uger hos Louise Egedal på Fyn og herefter i fem uger hos Penny Simpson i det sydvestlige England.

Selvom de to steder var meget forskellige, føler hun, at hun har fået vigtig erfaring med fra begge keramikere. Mens det hos Louise Egedal var en meget kreativ arbejdsproces, var det mere produktionsbaseret i England.

- Det var lærerigt at se to så forskellige måder at lave keramik på. Så er det bare spændende at se, hvor jeg ender på den skala, griner Lærke Møller Hansen.

De to praktikophold har inspireret hende og samtidig givet blod på tanden i forhold til en dag at gøre keramikken til sin levevej.

- Det var meget inspirerende at se, hvordan Louise Egedal, der har levet af at sælge sin keramik i ti år, har skruet sin virksomhed sammen, siger hun.

Lærke Møller Hansen sælger nogle af sine vaser til udstillingen. Foto: André Thorup

Skaber eget udtryk

Efter to år på Designskolen og to meget lærerige praktikophold, er Lærke Møller Hansen allerede godt i gang med at udvikle sig kunstnerisk og skabe sit eget udtryk. Hun forsøger i højere grad at træde udenfor rammerne, i takt med, at hun bliver dygtigere til sit håndværk.

- Jeg er begyndt at eksperimentere, så mit udtryk er blevet mere frit, siger hun.

Lærke Møller Hansen arrangerer udstillinger i det lille værksted i løbet af sommerferien. Når sommeren er slut, vender hun tilbage til Bornholm for at færdiggøre keramikstudierne på Designskolen.

- Vi må bare se, hvor det hele fører hen, men jeg håber da, at jeg en dag kan leve af det, siger hun.

Flere af Lærke Møller Hansens vaser, som er til salg fra værkstedet udenfor Billum. Foto: André Thorup

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Annonce