Annonce
forside

Lærke læser erhvervsøkonomi - og er legekammerat i Lego House

Lærke føler selv, hun er et stort legebarn, og det gør studiejobbet i Lego House ret nemt. Foto: Søren Gylling

21-årige Lærke Krudt er såkaldt legekammerat i Lego House. Hun skal hjælpe legen på vej og sikre gæsterne en god oplevelse - det er et studiejob, der træner smilemusklerne.

Annonce

Billund: Lærke Krudt læser erhvervsøkonomi og strategisk kommunikation på Syddansk Universitet i Odense. Her kunne hun have taget et hvilket som helst studiejob, men det lå ikke lige for.

- Jeg kunne enten få et deltidsjob på 25 timer, og det var for meget med et studie ved siden af, eller blive telefonsælger, og det havde jeg ikke lyst til. Jeg kunne mærke, at hvis jeg skulle arbejde, så skulle det være et arbejde, der gjorde mig glad, fortæller Lærke, der er ansat i en stilling med betegnelsen "play agent" ti timer om ugen. Hun er såkaldt legekammerat og befinder sig mest i blå og rød oplevelseszone, hvor hun skal hjælpe såvel børn som voksne på vej i lego-legen.

Legen har hun øvet sig i hele sit liv:

- Jeg er vokset op i en Lego-familie. Både min mor og far har arbejdet på Lego i over 30 år, så der har aldrig manglet Lego, smiler Lærke, der tidligt var med til familiedage på virksomheden.

Lærke Krudt

Lærke er en del af et hold på 90 play agents - altså såkaldte legekammerater, hvis opgave er at give alle - børn såvel som voksne - en god oplevelse i Lego House.

Her er Lærke Krudt ved at danne overblikket for en lille gut - i en byg-selv-by med lys og specialeffekter. Foto: Søren Gylling
Annonce

Da bilen vandt

Hendes forældre bor i Give, så når hun arbejder, overnatter hun derhjemme.

- Jeg har lige arbejdet herude på min fødselsdag, og folk spurgte, hvorfor jeg dog gjorde det, men jeg var i hvert fald sikker på at være omgivet af glade mennesker. Her er en ubeskrivelig stemning både blandt gæster og kolleger. Hver dag er en god dag, forklarer Lærke, der viser de besøgende, hvordan de forskellige legoaktiviteter bruges og give alle en god oplevelse. Det har allerede givet erfaringer.

- På et tidspunkt i testdriver var der en lille dreng, der var blevet rigtig sur, fordi hans bil havde tabt på racerbanen. Han græd. Jeg spurgte, om han og jeg, bare os to, skulle gå hen og finde det hemmelige trick til at vinde. Der skulle nemlig flere klodser på. Da jeg kom tilbage 5-7 minutter senere, blev der trukket i mit bukseben, og han fortalte glædesstrålende, at hans bil havde vundet.

Hvordan fungerer tingene, og hvad går legen ud på lige her - Lærke Krudt er en af eksperterne i blå oplevelseszone i Lego House. Foto: Søren Gylling
Annonce

Ingen facitliste

Det betyder ikke, at det altid er lige til at vandre ind i gæsternes nærhed.

- Det handler om at finde det gyldne spørgsmål, der kan åbne det enkelte individ. Nogle gange rammer man rigtigt, forklarer Lærke, der øver sig i kontakten til de voksne besøgende i huset.

- Her skal der noget lidt andet til. Det er nemmere med børnene - nok fordi jeg selv har en mentalitet som en femårig, lyder det fra Lærke, der ofte oplever at komme hjem med smilemuskler, der har sat sig fast.

- Her er ingen facitlister, hvor jeg kan sætte to streger under som i erhvervsøkonomi. Her handler det om mennesker, og jeg tror, det er en god ballast for mig at have med, og måske kan det give mig nogle kontakter fremadrettet, siger Lærke, der i kælderen oplever, at legoklodserne har en forunderlig måde at forene generationer på.

Lige først trækker forældrene sig måske lidt og lader børnene bygge og lege.

- Men der går ikke to minutter, så står de selv med hovedet helt nede i kasserne for at finde de rigtige klodser.

Lærke Krudt hjælper, vejleder og assisterer i legen i Lego House - som såkaldt "play agent" eller legekammerat. Børnene elsker hun, men der skal gå en stund, før hun får sine egne. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce