Annonce
Tønder

Lærkely scorer højt på kvaliteten

Socialudvalgets formand, Peter Christensen (S) glæder sig over, at Lærkely igen leverer et godt resultat. Pressebillede
Bo- og beskæftigelsestilbuddet Lærkely har atter fået topkarakter af Socialtilsyn Syd, som fører tilsyn med de kommunale og private sociale botilbud i Region Syddanmarks 21 kommuner.

Tønder: I slutningen af oktober havde Lærkely, som er et bo- og beskæftigelsestilbud under Handicap Tønder, endnu engang besøg af Socialtilsyn Syd, der også havde besøgt Lærkely året før.

Socialtilsyn Syds opgave er at føre tilsyn med de kommunale og private sociale botilbud i de 21 kommuner i Region Syddanmark og sikre, at de lever op til de fastsatte kvalitetsstandarder.

Lærkely gentog succesen fra sidste tilsynsbesøg i juni 2018, hvor bo- og beskæftigelsestilbuddet også scorede max karakterer, og udmærkede sig endnu engang ved, at opnå den maksimale score på fem på alle målte kvalitetsparametre.

På Lærkely glæder man sig over tilbagemeldingen fra Socialtilsyn Syd.

- Det er dejligt, at vores pædagogiske indsats overfor borgerne anerkendes. Vi ønsker at forstå udviklingspotentialet hos den enkelte borger og tilpasser kontinuerligt pædagogikken, og det skaber gode resultater, siger Liss Stensøe Oksen, der er leder af Lærkely, i en pressemeddelelse.

Også socialudvalgets formand Peter Christensen (S), er tilfreds med resultatet af tilsynsbesøget, som han mener understreger den fine kvalitet af tilbud på området, som Tønder Kommune har til sine borgere.

- Vi får generelt rigtig flotte tilsynsrapporter for vores tilbud, men denne tilsynsrapport for Lærkely er helt ekstraordinær, siger Peter Christensen.

I tilsynets bedømmelse er der blandt andet lagt vægt på, at Lærkely anvender metoder og faglige tilgange, der tilpasses den enkelte borgers behov og funktionsnedsættelse.

Indsatsen vurderes at føre til positive resultater, hvilket afspejles ved enten vedligeholdelse eller udvikling af den enkeltes kompetencer, lyder det i pressemeddelelse fra Tønder Kommune.

Botilbuddet har tilknyttet otte beboere på forskellige alderstrin fra 18 år og op, mens der i beskæftigelsen er tilknyttet 17 brugere fra hele Handicap Tønder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];