Annonce
Rejser

Læsø: Få krat u’-pølse og jomfruhummere på Østerby Havn

André Palsgaard levede tidligere af at fange jomfruhummere, men de seneste 18 år har han drevet Læsø Spisehus sammen med sin kone, Kitty Palsgaard. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Er det lavet på Læsø - så står det nok på Læsø Spiseshus’ menukort. Som noget nyt har det afholdte spisested fået en webshop.

Frokostpølse, krat u’-pølse, hjemmerøget bacon, indbagt lyssej, jomfruhummere, kulmulecreme, snackpølse og osten gammelknas.

Anretningen, som André Palsgaard, ejer af Læsø Spisehus, sætter på bordet, er en overdådig blanding af Læsø-råvarer, der akut fremprovokerer en vis mængde mundvand. Det eneste på brættet, som ikke kommer fra Læsø, er osten gammelknas, men ellers er det hele sanket, plukket, fanget, opdrættet og forarbejdet på Læsø.

- ”Læsø tapas” hedder anretningen meget rammende, siger André Palsgaard og prøver at karakterisere maden, der serveres på Læsø Spisehus, som han har haft med sin kone, Kitty, de seneste 18 år.

Annonce

- Vi er ikke et gourmetsted. Vi serverer enkel og god mad, og vores mad bliver ikke gjort til mere, end den er, siger André Palsgaard og fortrækker igen.

En forretning med to ben

Fra alle bordene i restauranten kan man følge med i livet på Østerby Havn. Regn tegner lange striber på restaurantens ruder, og vi er stadig et par måneder fra sommer-rykindet, hvor kasseapparaterne i Læsø Spisehus er under konstant pres, men der sidder alligevel folk ved flere af bordene i restauranten. Det er ikke et særsyn, for Læsø Spisehus ligger et godt sted på øen, siger André Palsgaard.


Vi er ikke et gourmetsted. Vi serverer enkel og god mad, og vores mad bliver ikke gjort til mere, end den er.

André Palsgaard, ejer af Læsø Spisehus


- Vi ligger godt i den her ende af øen, hvor der er mange endagsgæster og folk på weekendophold.

Serveringen ”Læsø tapas” byder på alt godt fra Læsøs rige, naturlige spisekammer. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Alligevel kan det være svært for André og Kitty Palsgaard at tjene penge i de turistfri-måneder. Derfor har de etableret en butik baseret på Læsø-produkter i forlængelse af restauranten, og corona-tiden med tvungen nedlukning brugte de på at lave en webshop, der ligesom butikken sælger Læsø-produkter.

På hylderne i butikken er der tang, saft, salt, øl og så videre.

- Det er rigtig fint med det her - det gør, at vi har to ben at gå på i forhold til indtjening, siger André Palsgaard.

Ud over restauranten og butikken har parret også eget pølsemageri og røgeri i restaurantens baglokaler, og varerne ender både på tallerkenerne i restauranten og i en køledisk.

- Det er smart på den måde, at har gæsterne fået noget, de specielt godt kunne lide, så kan de købe lidt med hjem med det samme, lyder det fra André Palsgaard.

Læsø Spisehus

Ligger på Østerby Havn, Læsø.

André og Kitty Palssgaard har ejet det i 18 år.

De har haft eget røgeri og pølsemageri i fem år.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Marskstien har fået stjernestatus: Tag med på den 54 kilometer lange vandrerute gennem særpræget landskab

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Slut med at rense alger af tagene i landsby: Det løber direkte ud i ny regnvandssø

Haderslev For abonnenter

Kandis-Johnny overvældes stadig af bandets trofaste fans: Efter koncerterne går vi frem til vores fans - andre bands går backstage

Billund

Brand blev opdaget, da videoovervågningen forsvandt: Der var kun røg, da brandvæsnet nåede frem

Kultur

Hanson gav Vejen fest i midtbyen: Diskoteksejer håber, musikevent kan blive en tradition

Haderslev

Sårbare og udsatte unge sikres hjælp: Unge på Sporet er tilbage på sporet

Team Esbjerg For abonnenter

Team Esbjerg-profil melder sig klar til CL-braget i Frankrig: - Jeg synes, at vi har rigtig fine muligheder

Rejser For abonnenter

Paris: Bistroernes usikre fremtid

Kolding

Velhavere viser stribevis af sportsvogne frem i Kolding

Sport

Danmark er finaleklar i Speedway of Nations efter drama

Varde For abonnenter

Kampen om Andelskassen bliver langvarig: Spar Nord Bank er tålmodige og opgiver ikke overtagelse

Navne For abonnenter

Louis Bülow fortæller om sine minder: Fra en svunden tid - og dem, jeg savner

Kultur

Koncert-abstinenser i Vejen: Amtoft åbnede festen og savner et spillested i Vejen

Annonce