Annonce
Aabenraa

Læs hele chatten: Statsministeren skrev med brugerne på jv.dk

løkke3-upe

CHAT: Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sad i går sidst på eftermiddagen på vores redaktion i Aabenraa, og chattede med brugerne her på jv.dk.

Klik her: Bliv ven med jv.dk på Facebook

Det blev en travl time for statsministeren, for det væltede ind med gode spørgsmål.

Her kan du se hele den uredigerede chat - alle spørgsmål, og alle statsministerens svar.

Lars Løkke Rasmussen: Tiden er desværre gået - godt og vel. Tak for mange gode spørgsmål. Håber jeg fik svaret på det meste. I er i øvrigt altid velkomne på min facebook. Med venlig hilsen Lars Løkke Rasmussen

Morten Wilder: Lars, den krise er jo fup. det er bankernes krig imod befolkning, de ejer os jo, det er jo snart slaveri det her.

Sunny Antonio Niclassen: kære kvong, det er såmænd sandheden, jeg troede alt hvad politikerne sagde indtil for to måneder siden.. kig på himlen og spørg dig selv om den er blå mere :)

johnny Klarskov: Per kan jeg da svare på det koster jo de sidste vælgere der er tilbage

Lars Løkke Rasmussen: Kære Kristina Steiness. Selv efter den nye ordning for egenpasning af handicappede børn, har vi en flot og generøs ordning. Den kan vi godt være bekendt. Men - igen - jeg medgiver: Det havde været rarere, hvis der slet ikke havde været en international krise, der havde gjort Danmark fattigere...

Per Hansen: Lars, efterlønnen, hvorfor vil Venstre ikke diskutere den ?

Kvong: Hold da op Sunny hvor er du uintilligent at høre på :-)

Sunny Antonio Niclassen: vores modige soldater fortjener bedre end løgne, de ofre deres liv for en sag der ikke kan gennemskues

Morten Wilder: kig ind på facebook gruppen oplysning til det danske folk.

Sunny Antonio Niclassen: vores tapre soldater kæmper og dør så i kan få en olieledning og opium til vesten

Morten Wilder: hvem med at arbejde på at få dem hjem løkke, i stedet for at få skadet endnu flere af vores borgere...???

Sunny Antonio Niclassen: jeg vil gerne opfodre dig kære lars til at lette din samvittighed og fortælle den danske befolkning sandheden om chemtrails og HAARP

Lars Løkke Rasmussen: Kære Marsel Bourraux. Jeg er meget enig i, at vi skal behandle vores veteraner fra bl.a. indsatsen i afghanistan ordentligt. Vi skylder dem stor tak og respekt for deres uegennyttige indsats. Forsvaret er blevet bedre til det, men vi kan blive bedre endnu. Regeringen arbejder derfor netop nu med en sammenhængende veteranpolitik. Regner med at den er klar til starten af det nye folketingsår.

Kristina Steiness: Desværre ingen svar- hhmmm det var ærgeligt...

Sunny Antonio Niclassen: I lyver for den danske befolkning kære lars

Morten Wilder: Lars, hvad er din mening om new world order.

Per Hansen: Hej Lars. Efterlønnen, hvorfor må den ikke diskuteres. Med venlig hilsen Per Hansen

Jette Kruuse Langemark: Hvornår er du på fb næste gang ?

Sunny Antonio Niclassen: Kære lars i begår agtsomt mandrab på en hel befolkning ved at chemtraile :)

kim iversen: ars hvordan kan du forklare at du siger vi skal have den bedste skole og udandelses steder i dk. og s kommer det frem at i vil til at lukke de små skoler sig mig lige engang tænker i kun kroner og øre og glemmer de svage børn jeg har en søn på 11 der i den tid han boede hos hans biologiske mor der blev han udsat for fysisk og psykisk krænkelse samt sexuel krænkelse også han kan ikke fungere på en stor skole men derimod en skole hvor der er tid og overskud til det enkelte barn. men det er jo altid vores børn sygehus og de ældre der skal spare hvornår begynder i selv at spare inde på borgen i kunne jo feks skifte jeres dyre ministerbiler ud med en lille billig model eller også tage bussen engang imellem, nå nej busserne skal jo også spare så den er nok forsinket hilsen Kim

Holger Madsen, jv.dk: Kære alle. Så går vi ind i de sidste minutter af denne live-chat med statsministeren. Du kan nå at stille et sidste, kort spørgsmål....

Sunny Antonio Niclassen: KÆre lars hvorfor gør i os syge. i sige vi ikke skal tage D vitamin mere, men det er netop D vitamin, det beskytter vores hvide blodlegmer og vores immunsystem. Vores imun system bliver nedbrudt af byrium i chemtrails! Hvorfor gør i det?

johnny Klarskov: Har man overvejet at når nu folk der ikke kan tage et hvilket som helst arbejde på grund af helbredet , så har været arbejdsløs i 2 år og derfor ikke kan få fra akassen, vedkommende er gift og kan dermed heller ikke få kontanthjælp, det betyder så at eneste mulige løsning fremover bliver skilsmisse for at få kontanthjælp og sælge hus og hvad man ellers har.

Marsel Bourraux, Roskilde: Jeg har læst om soldater der kommer hjem fra krig og ender på gaden og ikke får nok hjælp. Hvorfor hjælper I ikke de soldater, der vender hjem fra krig, noget mere?

Sunny Antonio Niclassen: KÆre LArs løkke, hvad er din holdning til de HAARP skyer i Danmark, der skaber et massivt regnvejr? der ligger en HAARP station i sydsverig

Jørgen Prenslev: Vi løser for mig at se ikke problemet med økonomien på skoleområdet ved blot at flytte udgifterne fra folkeskolen til tilskud til friskoler. Jeg er også bange for stigmatisering af eleverne. Jeg har bemærket denne ide fra Jørgen Søndergaard: ?? at rejseholdet er åben over for at bevare små skoler i udkantområder for de alleryngste elever, hvor de kan fungere som lokale afdelinger af en større skole.? Kunne det være en god ide?

Sunny Antonio Niclassen: Hej Lars, hvad er din holdning til at Lene Espersen er med i Bilderberg? og hvad er din holdning til at udenlandske fly flyver ov dansk luftrum og dumper kemikalier i hovedet på os? Chemtrails

Morten Wilder: hvorfor ikke kræve skatter fra vores multinationale firmaer der ikek betaler 1 kr..???

Per Hansen: Hej Lars. Hvorfor er det at Venstre er så angste overfor at snakke efterlønsreform? Det danske samfund har jo brug for reformer og her kan efterlønnen ikke gå fri. Med venlig hilsen Per Hansen

Lars Løkke Rasmussen: Kæe Tommy. Du foreslår i virkeligheden en generel skatteforhøjelse til at betale hele kriseregningen. Det synes jeg ikke er en god idé. Vi skal passe på med ikke bare at sætte statens indtægter op, når udgifter og indtægter ikke passer sammen. Det vil bare føre til en evindelig stigende skat. Den vil lønmodtagerne søge at hente hjem over tid gennem krav om lønstigninger. Og så taber vi bare endnu mere konkurrencekraft. Derfor skruer vi på alle tre knapper: 1. Skat, 2. Udgifter, 3. reformer.

Morten Wilder: Lars, den krise der er, burde i vide, er fup, prøv at se på verdens banken, ecb og imf..de er nogen fuskere, sammen, med store banker også, da de har fusket i spekulationer, i sidste uge alene overførste de over 10.500 milliarder til ecb.

Kirsten: Jeg forstår stadigvæk ikke argumenterne omkring barnløsheds behandling. Fertilitetslægerne siger jo også at det er en "god investering" at gøre det gratis og for nogle år tilbage blev der fra jeres regering udtalt" at det også skulle blive gratis med behandling til barn nr. 2" og så nu det spring. Jeg er godt klar over vi alle skal være med til at betale, men helt ærligt er det her ikke fair og giver ikke mening. Jeg er selv i behandling og det er meget dyrt og vi har kun råd til 1 barn hvis det ikke lykkes med behandlingen vi er i gang med og det ved jeg gælder flere som os, så der vil blive født færre børn fremover.. Hvorfor skal jeg straffes for min sygdom?? Kirsten

Birthe Nielsen: Kære Lars Løkke Jeg noterer mig at den siddende regering synes det er ok at spare en minimal sum penge på den allersvageste gruppe i dette samfund. Handicappede børn og deres forældre.

Tove: Vil du komme med flere gode begrundelser for at bevare de små lokale skoler? Vi har nogle politikkere, vi skal have overbevist om dette? Og mon ikke statsministerens ord er gode at have til det.

Lars Løkke Rasmussen: Kære Jan. Tak for de pæne ord. Helt enig i, at man skal holde sig til sandheden. Det bestræber jeg mig på. Jeg vil ikke deltage i en konkurrence om at snyde sig til regeringsmagten. Danmark er blevet fattigere p.g.a. krisen, som jeg bestemt helst havde været foruden. Vi kommer flottere igennem end mange andre lande, men det har været dyrt. Derfor må kursen rettes op nu uanset om det er populært eller ej. Det kan ikke være anderledes.

Tommy Nielsen, Grindsted: I stedet for at lave alle de besparelser, hvorfor sætter I så ikke arbejdsmarkedsbidraget op fra otte til ti procent? På den måde var alle lønmodtagerne med til at bære byrden.

Morten Wilder: Lars, når i presser folk økonomisk, er det normalt man bliver mere"syg" det er jer der gør folk syge, vi er ikke robotter, vi er mennesker, husk det. +, jeg har faktisk ondt af dig, da du netop bare overtog fra bilderberg Fogh, men, du skal vide at Helle vinder næste valg. du er bare blevet brugt i deres spil.

Paul-Chr. Kongsted: Kære Lars Løkke. Hvad vil regeringen gøre ? og hvornår - for at sikre at erhvervspakkens tilsagn om DKK 500 mio til iværksætteri og vidensindustri - plus de fra 10 punktsplanen yderligere kommende DKK 500 mio, reelt kommer i spil ? Erhvervspakken fra september indeholdt 500 mio. kr. til nye venture- og mezzaninfonde. Grundet finanskrisen kan kravet omkring privat medfinansiering på lige vilkår med den statslige kapital tilsyneladende ikke opfyldes. Størsteparten af de DKK 500 mio fra erhvervspakken kommer således ikke ud at gavne iværksætteriet og vidensindustrien ! Udbuddet har vist at, der er professionelle ventureaktører, der er klar til at tage fat på opgaven ? hvis rammebetingelserne tilpasses den aktuelle markedssituation.

Peter Hegner Bonfils: Når i nu har brudt jeres løfter om ikke at foretage bla. dagpengeforringelser, var det så ikke på tide med et valg, så vi kan få en regering med et klart mandat? Lige meget hvem der vinder valget, så er det vel være at foretrække?

Lars Løkke Rasmussen: Kære Mads. Helt enig i at vi skal nedbringe sygefraværet, som er højere i den offentlige sektor. Det bør være et tema i de overenskomstforhandlinger, der skal føres næste forår. Tror at en af vejene går vi bedre ledelse på den enkelte offentlige arbejdsplads. Sammenligner du f.eks. folkeskoler - eller kommuner for den sags skyld - er der enorme forskelle.

Morten Wilder: Lars løkke, hvorfor følger i konvergens, når i ikke skal, vi har særaftale herom. +, det er landsforræderi at overgive magt, til et/en anden statsmagt, det har i gjort med det her, da alt økonomisk fremover skal godkendes i EU.

Ivan: Tak for svar

Kristina Steiness: ENIG!

Birthe Nielsen: Ja det er slemt men det er værre for børnene og det bliver heller ikke så godt for statskasen i den sidste ende. Meget kortsigtet besparelse

Lars Løkke Rasmussen: Flere har spurgt til forholdende for barnløshedsbehandling.Det er - desværre - noget nyt, at man må prioritere noget ned for at prioritere andet op. Det koster at have børn. Hvad enten de kommer "af sig selv", via adoption eller kunstig befrugtning. gar man lyst og råd til at blive forældre, vil man almindeligvis også har råd og lyst til at betale noget for at blive det. Vi indfører ikke 100% brugerbetaling, men afsætter 50 mio. kr. til særligt udsatte grupper. Besparelsen skal bl.a. bruges til fortsat at udbygge vores sygehusvæsen med mere og bedre behandling. Det bruger vi fem mia. på over de næste tre år.

Mads Knudsen: Hej Lars kan vi ikke gøre noget for at nedbringe det store sygefravær i den offentlige sektor. Der må være nogen penge at spare?

Kristina Steiness: Jeg har svært ved at finde ord, mit hjerte BLØDER med de forældre det kommer til at ramme!

Morten Wilder: Løkke, jeres konvergens er fusk, vi skal ikek følge det, da vi har en særaftale herom, i kan godt glemme jeres EURO.

Birthe Nielsen: Ja helt sikkert og forældrene kan jo bare gå ud og finde et job hvis de er utilfredse med betalingen. Eller?

Kristina Steiness: Til Bente Nielsen- Ja det må vi være for en specielinstitutionsplads er jo meget billigere end at passe barnet i hjemmet!!!

Morten Wilder: kig ind på facebook løkke under denne gruppe her. http://www.facebook.com/group.php?gid=106877959340336&ref=mf

Morten Wilder: Løkke, hvad er din mening med chemtrails?? hvad er din mening om bilderberg??

Birthe Nielsen: Er vi da virkelig så fattige at forældre til svært handicappede børn som er nødt til at passe børnene nu ikke længere kan få den fulde tabte arbejdsfortjeneste men kun 19.000 om måneden?

Holger Madsen, jv.dk: Kære alle. Det vælter ind med gode spørgsmål til statsministeren, som skriver på liivet løs her ved siden. Men vi kan ikke gaarantere, at alle spørgsmål besvares. Vi fortsætter indtil klokken 18.

Lars Løkke Rasmussen: Kære Erling. Al erfaring viser - senest fra Socialdemokratiets afkortning af dagpengeperioden fem til fire år - at det har en effekt. Før den afkortning var der mange, der fandt jo umiddelbart før de fem år (ikke de fire). Efter var der mange, der fandt jo lige før de fire. Derfor afkorter vi perioden. For at give den enkelte - men så sandelig også a-kasser og jobcentre - en anspore til at få de ledige i gang meget tidligere!

Lars Løkke Rasmussen: Kære Ole. Du spørger til, hvem der mærker GenopretningsPakken mest i procenter. Jeg har lagt mærke til noget interessant: Når vi giver skattelettelser, vil de kritiske gøre det op i kroner og øre. Når vi strammer, vil de kritiske pludselig gøre det op i procenter. Helt ærlig: Vi kan ikke samle en regning på 24 mia op uden at det kan mærkes. Vi har forsøgt at gøre det så lempeligt som muligt. Og jeg tror helt ærligt jeg kan sige, at det bliver svært at finde så socialt et afbalanceret økonomisk indgreb som det, vi her har lavet.

Edvardt Pedersen: Var det ikke nemmere at administrere, hvis man sagde børnetilskud til max 3 børn i stedet for at sætte en max på kr. 35.000 ? Med venlig hilsen Edvardt Pedersen

Erling Laursen: Prøver lige en sidste gang: Lars - hvorfor overhovedet halvere dagpengeperidoden? Hvis du virkeligt tror på, at forliget medfører job, er det jo overflødigt - for så er vi jo i arbejde igen? Derfor burde det slet ikke have effekt.

Ivan: Har i ikke været lige hårde nok ved de barnløse, jeg har da en forhåbning om at de også skulle være med til at betale min pension om 20 år

Kristina Steiness: Hej Lars. Hvordan kan du forsvarer at fjerne 37 timers fuldtids tabt arbejdsfortjeneste fra forældre til handicappet børn? Det har så katastrofale følger og går ud over barnets tarv, når basen på hjemmefronten ikke er i orden. Havde jeg ikke kunne passe min datter i hjemmet nu på tabt arbejdsfortjeneste havde jeg ikke været gift længere, men siddet i en skilsmisse, med et psykisk ødelagt barn! Vi ville ikke kunne klarer at miste bil, hus og økonomisk stabilitet!

Lars Guski: Ok, ældrebyrde er lidt provokerende. Men som 24-årig bekymrer fremtiden mig, og jeg savner reelt et parti jeg kan stemme på, som ikke kun tænker i nu'et, men frem. Fint med at få os hurtigere igennem studiet, men hvorfor ikke samtidigt kigge på efterlønnen? Må vel være andre end unge, der skal arbejde mere. Og hvordan vil regeringen sikrer, at befolkningen kan reproducere sig selv?

Sonny Niclassen, værløse: Hej Lars, jeg vil gerne spørge dig, hvad du vil gøre ved al den forurening, der er i vores luft.

Holger Madsen, jv.dk: Tak for de mange spørgsmål. Husk fortsat korte spørgsmål, så vi kan nå så mange svar som muligt fra statsministeren.

Lars Løkke Rasmussen: Kære Lars. Bryder mig ikke om ordet "ældrebyrden". Glad for at leve i et land, hvor vi længere og længere. Men du har ret i, at det bliver en udfordring, at vi bliver flere ældre og færre i den arbejdsdygtige alder. Derfor har vi lavet dagpengereform, der giver 11.000 flere på arbejdsmarkedet. Og derfor spiller vi til efteråret ud med forslag, der skal få de unge hurtigere igennem deres studier. Vi skal blive dygtigere, mere effektive og arbejde mere de kommende år for at få økonomisk sammenhængskraft i det danske velfærdssamfund.

Lars Løkke Rasmussen: Kære Ivan. Du spørger til skat. Skattereformen fra sidste år har ikke udløst krisen eller bragt Danmark i uføre. Tværtimod. Den fuldt finansierede skattereform, hvor vi sænker skat på arbejde og hæver den på energiforbrug, forurening, cigaretter og meget andet, vi vil have mindre af, gør Danmark rigere. 5,5 mia. kr for at være helt præcis. Vi skal konkurrere om arbejdspladser og eksport med andre lande i hele verden. Det gør man ikke ved at hæve skatten eller lave skat på arbejdspladser!

Thomas Mathiasen, Vordingborg: Hej Lars, jeg er på førtidspension på grund af epelepsi. Jeg vil gerne vide om dem som betaler topskat blvier lige så hårdt ramt procentvis af genopretningspakken som os på overførselsindkomst?

Lars Guski: Hej Lars. Savner en plan for, hvordan I vil fremtidssikre samfundet. I laver "tilfældige" besparelser, men forholder jeg ikke til ældrebyrden i fremtiden. Hvornår ser man noget på problemerne omkring 2020?

Erling Laursen: Hej Lars. Jeg hørte dig på TV og savner lidt logik. Du mener, at folk på dagpenge vil få meget ud af forliget, eftersom det vil bringe arbejdspladser til Danmark igen. Hvis du virkeligt tror på det - hvorfor så halvere dagpengeperioden? Det burde jo ikke være nødvendigt, hvis kommer job nok til alle? Jeg er sådan set enig i, at 4 år er for længe (2 år er for længe), men det lyder lidt som om du alligevel ikke tror på de nye job - og så kan folk bare få hammeren?

Ole Pedersen, Kolding: Hej Lars. Først vil jeg gerne rose dig for forliget med børnepengene. Og så noget andet - hvorfor laver I ikke diffentieret moms på fødevarer?

Lars Løkke Rasmussen: Kære Bente. Enig i at vi har en stolt højskoletradition. Derfor piller vi heller ikke ved de lange kurser, som er højskoles særkende. Forstår at højskoleforeningen gerne vil diskutere, om beløbet kan findes på en anden måde. Det må vi lytte til. Forslaget fremsættes først i næste samling, så der er tid til dialog.

Ivan: Jeg vil hellere ha at os der har råd til det betaler lidt mere i skat og så fabrikken kører rundt

Jens Ole Have: kære lars det er svært at finde at finde de penge der skal spares - men du gør det godt og klø bare på

Anders Sørensen, Aabenraa: Nu har jeg ventet i otte måneder på tinglysningen og i den tid har jeg haft mange millioner deponeret. Hvorfor får I ikke styr på de tinglysningskontorer?

Bente Hassing, Padborg: Regeringens genoprejsningsplan vil nedlægge højskoler, der har specialiseret sig i korte kurser for deltagere i alle aldre. Den danske tradtion med livslang uddannelse - ikke kompetencegivende, men givende på en række andre områder. Kan statsministeren virkelig gå med til at denneflotte, danske tradition skal forsvinde ? Det er ellers noget, man som dansker kan være stolt af.

Lars Løkke Rasmussen: Kære Anne. Jeg "gemmer" mig bestemt ikke i Aabenraa. Tror sagtens man kan følge med i, hvad der sker i København herfra - måske sværere den anden vej. Derfor bruger jeg - hvad jeg længe har planlagt - i går, i dag og i morgen på at besøge virksomheder, institutioner og danskere på Fyn og i Jylland.

Ivan: Hej Lars Jeg har enormt svært ved at forstå at vi lige har fået en skattelettelse til nytår og ikke engang et halvår efter så er hele landet i "krise" og der skal spares mange steder . Jeg synes det er dårlig husholdnings økonomi.

Jan Hvidberg: Hej Lars, syntes i generelt gør et godt arbejde i regeringen, men sørg for at stramme op og lade være med at servere "skandaler" til medierne og oppositionen. Sørg også for at holde jeg til sandheden i valgkampen og undgå smæde kampagner, vær saglig og professionelle. Oppositionen skal nok nå at skyde sig selv i foden inden der kommer valg igen, men for at det skal komme jer til gode, så hold egen sti ren.

Henrik Bjørkman: 84.000 børn i folkeskolen får specialundervisning og det bruger 1/3 af folkeskolens budget, svarende til 12.800.000.000 kr. Det er 1.523.809 kr. pr. elev, hvilket vel er noget, der ligner 4 folkeskolelærer-lønninger. Det kan da forhåbentlig ikke passe, vel? Der er vel ikke 4 lærere pr. elev og der går vel mere end 1 elev i hver specialklasse? Bortset fra det gør du et fantastisk og prisværdigt arbejde, men du/I må og skal tage fat på virkelig alvorlige besparelser i alle administrative funktioner i staten, ministerier, nævn og styrelser og tvinge regionerne og kommunerne til at gøre det samme ? ikke kun tale besparelser på gulvniveauet ude i de operationelle funktioner. Omkostningsniveauet er simpelthen løbet fuldstændig løbsk og er en konstant bombe under vores nationale økonomi.

Lars Løkke Rasmussen: Kære Helle. Du beder regeringen om at gå foran. Enig. Folketinget behandler derfor et lovforslag om at sætte ministervederlaget ned med 5% de kommende to år.

Anne Sina, Aabenraa: Jeg er folketingskandidat for Socialdemokraterne og står til demonstration på Slotspladsen i København. Jeg og mange andre her vil rigtig gerne vide, hvorfor du gemmer dig i Aabenraa.

Erling Laursen: Hej Lars. Jeg hørte dig på TV og savner lidt logik. Du mener, at folk på dagpenge vil få meget ud af forliget, eftersom det vil bringe arbejdspladser til Danmark igen. Hvis du virkeligt tror på det - hvorfor så halvere dagpengeperioden? Det burde jo ikke være nødvendigt, hvis der er job nok til os alle?

Lars Løkke Rasmussen: Kære Tina. Jeg ved godt, at det kan mærkes, når vi nu gør børnecheken 5% mindre og sætter loft over den, så man højst kan få 35.000 kr. om året. af samme grund faser vi det ind over nogle år, så dem, der har indrettet deres økonomi efter børnecheken, får tid til at vænne sig til de nye vilkår. Når vi overhovedet gør det, hænger det simpelthen sammen med, at Danmark - desværre - er blevet fattigere på grund af krisen. Nu skal vi have Danmark fuldt på fode igen. Også af hensyn til vores allesammens børn.

Kasper Eriksen, Odense: Hvorfor er DF ikke med i regeringen, når nu de har så meget at skulle have sagt?

Anders Høedholt: Tak for svaret. Vil du mene at vi er inde i et økonomisk opsving og på vej mod højkonjunktur, eller at vi fortsat er i den økonomiske krise?

Helle Nielsén: Hvorfor starter regeringen ikke ved sig selv og går foran som et godt ledende forbillede og skaær ned på diæter og andre ekstra omkostninger til jer selv ? i er jo ikke hverken arbejdsløse eller mindre bemidlet, der er jo masser af steder hvor der kunne spares i jeres daglig dag Helle

Lars Løkke Rasmussen: Kære Anders. Du spørger til, hvorfor vi "kun" skal finde 24 mia. kr. Svaret er: det er den forbedring, vi skal gennemføre over de næste tre år - 2011, 2012 og 2013. Eller med andre ord: det er dét, vi er kommet bagud p.g.a. krisen. Vi har brugt mange penge på at holde arbejdsløsheden lavere end i de fleste andre lande. Det er dén regning, vi nu samler op. Når det er gjort, skal vi bagefter forbedre vores konkurrenceevne og fremadrettede økonomi. Der bliver derfor brug for flere reformer i årene, der kommer.

Tina: Jeg er enlig mor til 3 og har også lige mistet mit arbejde grundet sygehusbesparelsen. Til trods for en god uddannelse og gode kvalifikationer, er det ikke nemt for en enlig mor til 3 mindre børn at finde et arbejde. Samtidig med det mister jeg mange penge på, at der er lagt loft på børnechecken. - Børnechecken er et udspring af det gamle børnefradrag, der er helt tilbage fra 1950?erne, hvorfor går ind og ødelægge en støtte til de børnefamilier, der netop ikke har meget? samt enlige forsørgere?. Hverken børneartikler eller institutionspriser bliver billigere af, at børnechecken sættes ned, så hvor skal vi som er blevet afhængige af den ene eller anden årsag så finde de mange penge, vi mister hver måned. - Hvorfor opfordrede i børnefamilie til at få flere end 2 børn ? for nogle år senere at gå ind og sætte loft på børnechecken, så hvis man har mere end 2 børn rammes man hårdt?. Fx 3 børn på hhv. 1½ år, 3 år og 6 år, der mister man ca. kr. 6500 om året.. For en som mig der i forvejen mister mange penge om mdr. grundet fyring ? er det rigtig mange penge ? - Hvorfor vil I gøre sværere stillet børns vilkår endnu sværere? - Hvorfor skal de rige kun betale 1% af deres indkomst, når de fattigste skal betale 2,81%? Jeg og 1000vis af andre kommer til at kunne mærke, at jeg/vi mister de penge fra børnechecken ? men en familie hvis husstandsindkomst er på den anden side af kr. 800.000, hvor meget tror du de mærker til det!! Mvh. Tina

Jette Kruuse Langemark: Hvilke typer af leder uddannelse tænkes der på i forbindelse med rejseholdets oplæg om folkeskolen?, Har selv været udsat for elendig ledelse og er ikke længere lærer på trods af at jeg faktik tog en af de ønskede efteruddannelser pd i specialpædagogik.

Lars Løkke Rasmussen: Kære Chris. Du spørger til Rejseholdets anbefalinger. Generelt synes jeg de er gode, konkrete anvisninger på, hvordan vi kan gøre en af verdens dyreste skoler endnu bedre: Mere kompetente lærere, bedre skoleledelse, en mere åben folkeskole, der står på mål for sine resultateter og har mere frihed til at opnå dem. Idéen om at lukke de mange små skoler er jeg ikke 100% lun på. Tror specielt det er vigtigt for de mindste skolebørn, at de har et helt lokalt skoletilbud. Vi bruger nu sommeren på at nærstudere forslagene og kommer derefter med et samlet udspil.

Anders Høedholt: Hej Lars Vi er nogle gymnasieelever der skal op i dansk økonomi i morgen om genopretningsplanen, og har derfor et spørgsmål: Hvordan vil du forklare, at regeringen "kun" skal spare 24 mia. kroner, mens oppositionen mener det er nødvendigt med hele 48 mia.? På forhånd mange tak!

Jette Kruuse Langemark: Tak Jeg er helt enig

Lars Løkke Rasmussen: Kære Kim. Husker godt at jeg ved mit forrige (politiske) besøg i Billund talte om mere fleksibilitet i planlovgivningen. Regeringen arbejder p.t. med en oplæg til Danmark i bedre balance. Regner med at det lanceres efter sommerferie. Jeg kan ikke love noget på forhånd, men dit spørgsmål indgår i vores arbejde med det oplæg.

Holger Madsen, jv.dk: Gerne korte spørgsmål, så vi kan nå flere svar. Vi kan ikke garantere, at statsministeren når at svare på alle spørgsmål.

Lars Løkke Rasmussen: Kære Jette. Jeg er helt enig med Vestager i, at S og SF helt mangler at gøre rede for, hvordan man vil sikre yderligere en daglig arbejdstime. Det kommer jo ikke af sig selv. Fagbevægelsen er også tavse og vil ikke give konkrete tilsagn. Derved bliver planen mere end almindelig løs i fugerne!

Chris Holst Preuss: Hej Lars Løkke Rasmussen. Jeg vil gerne spørge om, du er skeptiske overfor nogle af de forslag som Rejseholdet er kommet med i forbindelse "En folkeskole i verdensklasse"? Mvh Chris Holst Preuss

michael friis: mine forslag: 1. børnepenge udbetales til børn fra 6-13 år, jeg har valgt op til 13 år da der jo der er muligt for de 13 årige selv at tj. penge. 2.fri børnepasning i daginst, børnehaver,vuggestuer. men ingen børne penge. Hvad syndes statsministeren om dette...?

Lars Løkke Rasmussen: Velkommen til JV.dk's læsere. Jeg er nu klar til at svare på spørgsmål her i Aabenraa. Håber at nå så mange som muligt (undskylder på forhånd for tastefejl).

michael friis: mine forslag: 1. børnepenge udbetales til børn fra 6-13 år, jeg har valgt op til 13 år da der jo der er muligt for de 13 årige selv at tj. penge. 2.fri børnepasning i daginst, børnehaver,vuggestuer. men ingen børne penge. Hvad syndes statsministeren om dette...?

Jette Kruuse Langemark: Hvad mener du om Margrethe Vestagers nye udmeldinger om at LO skal uddybe deres løfte om 15 milliarder. Venlig hilsen Jette Langemark. Rødby

Kim Gosvig Hansen: Kære Statsminister Håber du har fået et godt indtryk af udviklingen i Billund Kommune, en af landets bedste vækst kommuner. Vi arbejder på at skabe en kommune med endnu mere turistudvikling, som vil give en afsmittende effekt på det øvrige erhverv. Desværre er vi ramt af en meget stram planlov, som vi tidligere har beskrevt for tidligere og nuværende miljøministre, dog uden at få særlig forståelse for vores problem. Ved dit tidligere besøg i Billund på Hotel Legoland, nævnte du at sagen burde kunne løses til alles tilfredshed. Vi savner stadig en planlov som giver os mulighed for at udvikle kommunen, vi ønsker at løse mange af de udfordringer vi står overfor ved at udvikle os ud af krisen istedet for kun at spare. venlig hilsen Kim Gosvig Hansen fmd. teknik og miljø udvalget Billund

Hans Jørn Boysen: Kære Lars Løkke Rasmussen I forbindelse med nedsætningen af dagpengeperioden, kunne man så ikke forlænge tiden hvor man kan få supplerende dagpenge i dag er det jo 30 uger men hvis tiden kunne forlænges kunne en del af befolkningen beholde det job de nu engang har som ikke er på fuldtid selvom de timer man har bliver modregnet i dagpengene det gælder jo om at holde sig igang derved kunne mand jo også spare nogle penge og folk kan så blive i det arbejde de nu engang kan få. M.v.h. Hans Jørn Boysen Aabenraa

Holger Madsen, jv.dk: Om få minutter er statsminister Lars Løkke Rasmussen klar til at svare på spørgsmål her på jv.dk. Du kan allerede nu stille dit spørgsmål, men gør det kort, så vi kan nå svar på mange spørgsmål...

løkke3-upe
løkke3-upe
løkke3-upe
løkke2-upe
løkke3-upe
løkke3-upe
løkke1-upe
løkke1-upe
løkke3-upe
løkke3-upe
løkke3-upe
løkke3-upe
løkke3-upe
løkke3-upe
løkke3-upe
løkke1-upe
løkke3-upe
løkke3-upe
løkke3-upe
løkke3-upe
løkke3-upe
løkke3-upe
løkke3-upe
løkke3-upe
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Lene har kun siddet et år i byrådet: Rødt parti må nu på jagt efter hendes afløser

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
EfB

EfB-ejer efter åbent brev om mistillid til træneren: Spillerne kommer aldrig til at bestemme, hvem der skal være træner

EfB For abonnenter

Peter Hyballa: Jeg må vide, hvem der er med mig, og hvem der er imod mig

Esbjerg

Livsfarligt møde med brunstigt æsel: Kvinde fik brækket ryggen og flere brud på lillefinger

Nordtyskland

Porno-gangster afpresser toppolitikere: Jeg offentliggør video, hvor du onanerer

EfB For abonnenter

EfB-ejer er iskold over for spillerprotester: Vi fixer det her – og vi rykker op

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

Fra DF til LA: Nu er viceborgmester også lokalformand

Sønderborg

Vand fra storbrand forurener sø: Fare for at brede sig til Augustenborg Fjord

Aabenraa

Bodega tæt ved grænsen er lukket: - Jeg er skuffet over folks manglende forståelse

Tønder

Efter seks år er det slut: Restaurant Ros genåbner ikke i Tønder

Sydjylland For abonnenter

23-årige Anna fra København flytter til Esbjerg for at blive socialrådgiver - flygter fra pres, karakterræs og høje boligpriser

Esbjerg

Fanformand er chokeret over ny udvikling i EfB-ballade: - Kan ledelsen virkelig ikke se, at der er et problem?

Annonce