Annonce
Vejen

Læsecamp giver børn ny motivation

På gulvet var børnene ganske fokuserede på at lege med bogstaver. Her er det med den ene af camplederne Fie Aggerholm Jensen som hjælper. Foto: Anders Davidsen
Leg og læring kan være to sider af samme sag. Det viser de to læreruddannede undervisere bag campen i denne uge prøver på sammen med 20 børn i idrætscentret.
Annonce

Vejen: Idrætscentrets Sal 4 er fra onsdag til fredag i denne uge nærmest blevet omdannet til et klasseværelse, som dog i praksis langt fra er ligesom at gå i skole.

20 børn på klassetrinene fra 0. til 2. klasse - godt fordelt på kommunens skoler - er på opfordring fra deres respektive klasselærere eller lokale læsevejledere mødt op for at få nogle positive oplevelser med bogstaver.

Fællesnævneren er således, at det er børn, som endnu ikke har fået knækket læsekoden. Via anderledes pædagogiske redskaber og sjove oplevelser er det meningen, at de i løbet af dagene finder en større motivation til læsning og ikke mindst tro på egne evner, som de ikke nødvendigvis havde i forvejen.

Onsdag formiddag hyggede børnene sig med blandt andet at klippe bogstaver ud. Foto: Anders Davidsen

Det fortæller Betina Olsen, som sammen med Fie Aggerholm Jensen er de læreruddannede konceptudviklere bag campen i Vejen for tredje år i træk.

Til daglig har de på 6. år virksomheden "Læsevejen", hvor de med udgangspunkt i egne lokaler i Varde laver intensive kursusforløb til samme målgruppe i dansk og engelsk.

Annonce

Ønsker succesoplevelser

På læsecampen er fokus på det danske sprog, og onsdag startede undervisningen så at sige helt fra bunden med at lære både bogstaverne i alfabetet og deres lyde.

- Vi tager ét skridt ad gangen ud fra grundfundamentet, og det er vigtigt, at de får lov til at mærke succesoplevelser ud fra deres niveauer, siger Betina Olsen og tilføjer:


Vi tager ét skridt ad gangen ud fra grundfundamentet, og det er vigtigt, at de får lov til at mærke succesoplevelser ud fra deres niveauer.

Betina Olsen, medskaber af læsecamp i Vejen


- Vi laver aktiviteterne på andre måder, end de er vant til, og jeg kan allerede mærke, at de synes, det er en sjov måde at arbejde med ord og bogstaver. Det er ikke tænkt som at gå i skole.

Alle tre dage er der perioder med læsero, men det primære er læring via aktiv leg og så vidt muligt uden klassisk passiv undervisning.

Selvom børnene lige havde mødt hinanden og kommer fra mange forskellige skoler, så lod det til, at de fandt naturligt sammen om opgaverne. Foto: Anders Davidsen

På sidste års camp var der ikke helt udsolgt, men det er stik modsat i år, hvor efterspørgslen som minimum har været til denne uges camp, og endnu en tilsvarende er fuldt booket samme sted sidst i skolernes sommerferie.

Det hænger ganske givet sammen med, at årets udgave er støttet af sommeraktivitetspuljen, hvormed forældrebetalingen til aktiviteter og forplejning er gået fra 999 kroner til et rundt nul.

Elevernes skoler

Alle skoler i Vejen Kommune har haft mulighed for at anbefale udvalgte elever campen i Vejen Idrætscenter, og på første hold af 20 elever er hele 11 skoler repræsenteret. Det drejer sig om:

Grønvangskolen

Føvling Børnecenter

Holmeå Børnecenter

Skodborg Børnecenter

Rødding Skole

Askov-Malt skole

Jels Skole

Højmarksskolen

Bække Skole

Brørupskolen

Østerbyskolen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Provinsens kræftramte børn kan blive tvunget til København: Politikere og overlæge er rystede

Annonce