Annonce
Sønderborg

LæseHeltene Oskar og Thea anbefaler

Thea og Oskar fra Gråsten Skole anbefaler sportsbøger og serier. PR-foto
Sommertid er læsetid. Derfor anbefaler Biblioteket Sønderborgs LæseHelte noget af det bedste, de har læst. Måske er der lige det tip, du mangler.

Gråsten: Selvom Thea og Oskar fra Gråsten Skole læser rigtig meget, fik de også lige tid til et slag Ludo, da de var på biblioteket kort før sommerferien.

Oskar kan bedst lide sjove bøger og bøger om sport. Ligesom mange af de andre Læsehelte anbefaler han helt sikkert "Kaptajn Underhyler" af Dav Pilkey. Serien om de to fjollede drenge Jimmi og Otto er bare mega sjov. Men skal han sige, hvad der er den bedste bog, så må det helt klart blive serien "Mål" af Luigi Garlando. Når man er en rigtig fodbolddreng, så er det bare serien, som han siger.

Thea kan bedre lide spænding og fantasy, og hun er ikke i tvivl, da hun bliver spurgt, hvad der er den bedste serie hun har læst; "Det Smaragdgrønne Altlas" helt sikkert. Faktisk er Thea så begejstret for serien, at hun skal læse den igen og har købt alle bøgerne for sine egne penge.

Serien består af tre bøger og hedder "Bøger fra begyndelsen". Den er skrevet af John Stephens og handler om to søskende, der fjernes fra deres forældre og bliver suget ind i et mystisk univers, hvor de jagtes af den onde grevinde.

God tur ud i læseland om du skal grine, spille fodbold eller gyse over den onde grevinde!

Annonce

Projektet LæseHelte – Coming up

LæseHeltene i Sønderborg Kommune går i 5. klasse efter sommerferien og kommer fra Augustenborg Skole, Fördeschule Gravenstein, Gråsten Skole, Nydamskolen, Nørreskov-skolen og Privatskolen Als.

LæseHeltene er ambassadører for læsning. Henover sommeren anbefaler de gode historier, de selv har læst.

LæseHelte – coming up er et samarbejde mellem Biblioteket Sønderborg og VidensBy.

Projektet er støttet af Kulturstyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce