Annonce
Trekantområdet

Læser blev glad: Nu kan man igen låne på biblioteket

Så kan vi stå i kø ved biblioteket igen. Vejle Bibliotekerne åbner for, at man kan bestille materialer hjemmefra og hente dem ved bibliotekets indgang. "Takeawaybøger" er også et et tilbud fra flere andre biblioteker, men Vejle overgår dem ved at have alle fem udlånssteder i kommunen med. Arkivfoto: Mette Mørk
Vejle Bibliotekerne har åbnet for, at man kan reservere og låne materialer fra biblioteket. Det bestilte udleveres ved indgangen.

Vejle: Bibliotekerne i Vejle Kommune har åbnet for, at man kan reservere og hente materialer på bibliotekerne fem steder i kommunen.

Det nye tilbud kommer efter, at bibliotekerne i sidste uge lukkede helt ned.

Det er muligt, fordi coronarestriktionerne kun taler om, at kulturinstitutionerne skal holde deres indendørs arealer lukkede. Så lige som restauranterne har mulighed for at sælge takeawaymad, så kan man nu også tale om "takeawaybøger" med videre. Det udtryk bruger de på hjemmesiden fra biblioteket i Herning.

Modsat andre steder kan man ikke aflevere i Vejle. Til gengæld gælder Vejles tilbud alle fem adresser i kommunen. Andre steder er det kun hovedbiblioteket, der giver den nye service.

Alle fem biblioteker er med

  • I Vejle er der åbent for afhentning mandag til fredag klokket 10-12 og 16-18.
  • I Børkop, Egtved, Give og Jelling er der åbent for afhentning mandag klokken 16-18, tirsdag klokker 10-12 og torsdag klokken 10-12 og klokken 16-18 i uge 51 og 52.
  • Man kan først hente det bestilte, når man har fået besked på sms eller mail om, at tingene er klar. Det bestilte udleveres ved indgangen.
  • Der er lukket for afhentning på helligdagene i julen.

"Du kan ikke komme ind på biblioteket, og vi opfordrer til, at du så vidt muligt benytter vores digitale tilbud, så vi undgår, at for mange mennesker stimler sammen," kan man læse på bibliotekets hjemmeside.

Annonce

Låner endte med at blive glad

Ændringen glæder en af bibliotekets brugere, Annita Bramsen. Hun havde sendt avisen en mail, hvor hun stillede spørgsmålstegn ved, hvorfor Vejle Bibliotekerne lukkede helt ned. Hun giver udtryk for forståelse for, at man i foråret måtte lukke ned, fordi alt var nyt og pludseligt. Men nu har man haft et halvt år til at finde løsninger.

"Vi er tæt på en coronajul, hvor vi alle må indskrænke os. Derfor er biblioteket mere vigtigt end nogensinde.  Og jeg er så forundret over, at dem, der arbejder i detailhandlen, gerne må udsættes for smitte. De har lært at tilpasse sig vilkårene. Måske skulle bibliotekerne også lære at indrette sig. Det er trods alt os, der betaler deres løn," skrev hun blandt andet.

Hendes mail var sendt før, Vejle Bibliotekerne ændrede sin hjemmeside.


Du kan ikke komme ind på biblioteket, og vi opfordrer til, at du så vidt muligt benytter vores digitale tilbud, så vi undgår, at for mange mennesker stimler sammen.

Fra Vejle Biblioteks hjemmeside


- Den ændring er jeg godt tilfreds med. Det er ikke det samme at sidde med en skærm som med en rigtig bog, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

Annonce