Annonce
Sønderborg

Læser med opråb til hundeejerne: Saml nu det lort op

Per Deleuran går hver aften tur med sin hustru, og de er begge irriterede over, at der ligger meget hundelort på fortovene. Foto: Claus Thorsted
I nabolaget, hvor Per Deleuran bor sammen med sin hustru, oplever de ofte, at der ligger hundelort på fortovene. Han håber, at han med sit opråb kan få flere hundeejere til i fremtiden at huske poserne og samle op efter hunden, når de bevæger sig ud på gåtur.
Annonce

Broager: Når Per Deleuran går tur med sin hustru i nabolaget i Broager, er det med at holde blikket stift rettet mod fliserne. Parret oplever nemlig dagligt, at der ligger hundelort midt på fortovene, og det har fået Per Deleuran til at komme med et opråb til de danske hundeejere.

- Jeg synes ganske enkelt, at det er ulækkert. Vi går en tur hver aften, efter vi har spist, og når det på denne tid af året er mørkt, er det ofte, at vi ikke ser, at der ligger lort på fortovet. Det er altså ikke specielt sjovt at få slæbt med ind i baggangen, siger Per Deleuran, mens han for fjerde gang på mindre end 100 meter peger ned på fortovet og efterladenskaberne efter en hund, hvor flere aftryk af sko afslører, at et par fodgængere har fået en træls gave med hjem:

- Jeg har meget svært ved at forstå, at man som hundeejer ikke samler op efter sin hund. Jeg synes, det burde være almindelig sund fornuft, at man rydder op efter sig selv, hvad enten det drejer sig om hundelort, eller man har svinet på anden vis, siger Per Deleuran.

Jeg synes ganske enkelt, at det er ulækkert. Vi går en tur hver aften, efter vi har spist, og når det på denne tid af året er mørkt, er det ofte, at vi ikke ser, at der ligger lort på fortovet. Det er altså ikke specielt sjovt at få slæbt med ind i baggangen.

Per Deleuran.

Annonce

Et generelt problem

Per Deleuran fortæller desuden, at han flere gange har oplevet, at der også ligger hundelort i indkørslen og foran postkassen, hvor han bor. Det har han dog heldigvis fundet en løsning på.

- Jeg har en lille skovl liggende inde i skuret. Den kan jeg lige tage og så få det smidt op i buskadset bagved, men det er da irriterende, at det er nødvendigt, siger han og fortsætter lidt smågrinende:

- Som mennesker får vi en bøde på 1000 kroner, hvis vi stiller os op på åben gade og tisser, men hundene kan bare skide løs. Jeg ved godt, at man ikke kan håndhæve det på samme måde, men jeg synes nu, at det er lidt sjovt at tænke på, siger han.

Per Deleuran peger på, at det næppe kun er i det nabolag, hvor han bor, at der er problemer med hundelort, men ikke desto mindre håber han, at han med sit opråb kan få flere af hundeejerne i nærheden til at huske på at have poser med, når de bevæger sig ud på gåtur.

- Det er et rigtig dejligt sted, vi bor i, og jeg tror desværre ikke, at det kun er her, vi har et problem. Det ville nu bare være rart, hvis vi i fremtiden kunne undgå at gå og træde i det, siger han.

Per Deleuran håber på, at flere hundeejere i området vil begynde at huske på at tage poser med, når de skal lufte hunden. Foto: Claus Thorsted
Foto: Claus Thorsted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kritisk corona-udvikling: Smitten stiger stadig i Kolding og Esbjerg

Danmark

På kanten af kaninhullet

Varde

Birgit fulgte sin mand i døden

Annonce