Annonce
Sønderborg

Læser med opråb til hundeejerne: Saml nu det lort op

Per Deleuran går hver aften tur med sin hustru, og de er begge irriterede over, at der ligger meget hundelort på fortovene. Foto: Claus Thorsted
I nabolaget, hvor Per Deleuran bor sammen med sin hustru, oplever de ofte, at der ligger hundelort på fortovene. Han håber, at han med sit opråb kan få flere hundeejere til i fremtiden at huske poserne og samle op efter hunden, når de bevæger sig ud på gåtur.

Broager: Når Per Deleuran går tur med sin hustru i nabolaget i Broager, er det med at holde blikket stift rettet mod fliserne. Parret oplever nemlig dagligt, at der ligger hundelort midt på fortovene, og det har fået Per Deleuran til at komme med et opråb til de danske hundeejere.

- Jeg synes ganske enkelt, at det er ulækkert. Vi går en tur hver aften, efter vi har spist, og når det på denne tid af året er mørkt, er det ofte, at vi ikke ser, at der ligger lort på fortovet. Det er altså ikke specielt sjovt at få slæbt med ind i baggangen, siger Per Deleuran, mens han for fjerde gang på mindre end 100 meter peger ned på fortovet og efterladenskaberne efter en hund, hvor flere aftryk af sko afslører, at et par fodgængere har fået en træls gave med hjem:

- Jeg har meget svært ved at forstå, at man som hundeejer ikke samler op efter sin hund. Jeg synes, det burde være almindelig sund fornuft, at man rydder op efter sig selv, hvad enten det drejer sig om hundelort, eller man har svinet på anden vis, siger Per Deleuran.

Annonce

Jeg synes ganske enkelt, at det er ulækkert. Vi går en tur hver aften, efter vi har spist, og når det på denne tid af året er mørkt, er det ofte, at vi ikke ser, at der ligger lort på fortovet. Det er altså ikke specielt sjovt at få slæbt med ind i baggangen.

Per Deleuran.

Et generelt problem

Per Deleuran fortæller desuden, at han flere gange har oplevet, at der også ligger hundelort i indkørslen og foran postkassen, hvor han bor. Det har han dog heldigvis fundet en løsning på.

- Jeg har en lille skovl liggende inde i skuret. Den kan jeg lige tage og så få det smidt op i buskadset bagved, men det er da irriterende, at det er nødvendigt, siger han og fortsætter lidt smågrinende:

- Som mennesker får vi en bøde på 1000 kroner, hvis vi stiller os op på åben gade og tisser, men hundene kan bare skide løs. Jeg ved godt, at man ikke kan håndhæve det på samme måde, men jeg synes nu, at det er lidt sjovt at tænke på, siger han.

Per Deleuran peger på, at det næppe kun er i det nabolag, hvor han bor, at der er problemer med hundelort, men ikke desto mindre håber han, at han med sit opråb kan få flere af hundeejerne i nærheden til at huske på at have poser med, når de bevæger sig ud på gåtur.

- Det er et rigtig dejligt sted, vi bor i, og jeg tror desværre ikke, at det kun er her, vi har et problem. Det ville nu bare være rart, hvis vi i fremtiden kunne undgå at gå og træde i det, siger han.

Per Deleuran håber på, at flere hundeejere i området vil begynde at huske på at tage poser med, når de skal lufte hunden. Foto: Claus Thorsted
Foto: Claus Thorsted
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce