Annonce
Erhverv

Læser savner håndsprit hos Aldi: Derfor manglede det

Hvorfor er der ikke håndsprit ved indgangen til Aldi på Treldevej, spurgte en læser. Vi fandt et svar. Foto: Google Streetview
Hvorfor kan kunderne ikke spritte hænderne af ved indgangen til Aldi, spurgte en læser. Her forklarer Aldi om årsagen til, at der i nogle af supermarkederne mangler håndsprit.
Annonce

Fredericia: I flere supermarkeder er der håndsprit og engangshandsker til kunderne, så de kan blive beskyttet mod coronasmitte. Derfor undrede en læser sig efter et besøg et lokalt supermarked.

- Jeg har nu været i Aldi på Treldevej i går og i dag. Der er ikke mulighed for at spritte hænder ved indgang til butikken. Er det et krav, lød spørgsmålet tirsdag til Fredericia Dagblad.

Annonce

Ikke et krav

Onsdag kunne avisen efter en tur i Aldi konstatere, at situationen var uændret. Vi sendte spørgsmålet videre til Kristian Jessen, som er pr- og kommunikationschef hos Aldi.

- Det er ikke et krav, at der skal være sprit tilgængeligt. Vi vil gerne tilbyde det, og vi gør alt for at få fat i det. Vi prøver så vidt muligt at have det ved kassen. Vi har også stillet det ved indgangen de steder, hvor det er muligt. Men her har vi været ude for, at folk har stjålet det. Der er kæmpe efterspørgsel på håndsprit lige nu, og alle dagligvarekæder har svært ved at skaffe det, siger Kristian Jessen.

Han henviser til, at Sundhedsstyrelsen anbefaler dagligvarebutikkerne at stille sprit frem i butikkerne, ”såfremt det er muligt”. Og det er det altså ikke alle steder. I stedet opfordrer han kunder til at vaske hænder inden besøg i butikken og bruge handsker.

Annonce

Overholder regler

Aldi overholder alle retningslinjer med for eksempel loft over antallet af kunder i butikken og afstand i køen. Desuden er der sat plexiglas op foran medarbejderne. Kristian Jessen oplyser desuden, at Aldi inden coronakrisen indkøbte et parti håndsprit med henblik på at sælge det som spottilbud. Men i stedet for at sælge det skal det lille parti nu bruges af medarbejderne, da det nærmest er umuligt at opdrive håndsprit.

Pr- og kommunikationschefen glæder sig desuden over nyheden om, at flere danske destillerier er klar til at omlægge produktionen, så der kan komme mere håndsprit på det danske marked. Desuden har han været i kontakt med regionsdirektøren for Aldi i Trekantområdet.

- Han har kontakt til en ny leverandør, så der burde være noget på vej til butikkerne, siger Kristian Jessen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce