Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Byforum Billund kontra Grindsted

Læserbrev: Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at vi får et fantastisk byforum i Billund, ikke mindst takket være Kirkbi - de sætter handling bag ordene.

Omvendt står det straks anderledes til med Grindsted midtby. Her mener jeg, kommunen bør tage et større ansvar, hvis vi skal sætte lidt handling bag nogle af ordene om, at vi ønsker at støtte det lokale handelsliv i et omfang, som også er realistisk.

For mig kunne Kulturhuset være nøglen hertil. Cafeer og restauranter skyder op, iværksættere sætter nye initiativer i gang, hvordan støtter vi dem bedst?

Kommunen har netop støttet opførelsen af en ny musikcentral ved Magion, og diskussionen gik også på en mindre koncertsal.

Hvorfor ikke nytænke Kulturhuset her? En stor biograf og samtidig koncertsal plus måske en-to mindre biografsale til måske 50 publikummere? Uddannelse, events, sport, bibliotek, svømmehal omkring Tinghusgade. Kultur, handel og "byliv" med Torvet som det centrale udgangspunkt.

Skal siges, at ovenstående står for egen regning. Har ikke afklaret noget i forhold til for eksempel bestyrelsen bag Grindsted Kino og Kulturhus.

Mener bare, det skal være nu - som i lige nu. Ellers er det jo bare "nettets skyld" og dårlig byplanlægning, at vi ikke kan samle Grindsted midtby igen.

Annonce
Ulrich Kristensen. Arkivfoto: Christer Holte
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Mens vi venter på motorvejen

Det er lidt med motorvejene, som det er med vindmøllerne. Vi vil sådan set rigtig gerne have dem, men de skal bare ikke ligge tæt på, hvor vi selv bor. De kritiske røster var klart i overtal, da der tilbage i sommeren 2017 blev sat gang i en offentlig høring af planerne omkring en ny midtjysk motorvej – populært kaldet for Hærvejsmotorvejen. Samme billede er der ved den igangværende høring i forbindelse med VVM-undersøgelsen Tilbage i 2017 var eksempelvis Bække Lokalråd og Bække Borgerforening særdeles klare i mælet i deres høringssvar, hvor én af sætningerne lød således: - Frygten er, at en motorvej - med eller uden afkørselsramper - vil sætte gang i en langsom, men sikker affolkning. Citat slut. Det er ikke noget at sige til, at frygten for en motorvej er til stede. Ikke mindst støjen fra tusindvis af biler, som vil passere forbi, giver anledning til betydelig utryghed hos mange. Dertil kommer også en motorvejs indiskutable indgriben på naturen og miljøet. Argumenterne fra utrygge borgere er ganske forståelige. Men som med meget andet, så er debatten omkring motorveje ikke udelukkende sort eller hvid. Motorvejene kan rent faktisk også bringe noget positivt med sig. Erhvervsudviklingen har ganske mange steder, hvor der er blevet etableret motorveje, vist sig at være positiv. Der er positive eksempler nok – selv inden for vores egen kommune. I Vejen, Brørup og Holsted taler udviklingen i erhvervslivet tæt ved motorvejen sit klart tydelige sprog. Danish Crowns slagteri i Holsted var med sikkerhed ikke blevet placeret i området, havde der ikke været en motorvej Også længere oppe i det midtjyske er der klare fortællinger om, at motorvejen klart kan bringe noget positivt med. I Ikast-Brande Kommune konstateres det, at motorvejene er med til at øge bosætningen og etablering af nye erhvervsvirksomheder. I Silkeborg er der også begejstring. I den midtjyske by er der knap et år efter åbningen af motorvejen for nogle få år siden sat rekord i salget af erhvervsjord. Om hærvejsmotorvejen overhovedet bliver til noget, vil blive afgjort inde på Christiansborg. Men i næste måned – mandag den 16. marts – har Vejdirektoratet inviteret til borgermøde i Vejen. Her vil der blive orienteret om VVM-undersøgelsen og de seks linjeføringer, som er bragt i forslag. To af linjeføringerne vil medføre ganske mange kilometer asfalt gennem Vejen Kommune – og vil også byde på to til- og frakørselsramper dels ved Bække og dels ved Gesten. Hvordan det modtages, må vi se tiden an. Men ud over den forståelige utryghed omkring støj og negativ indvirkning på natur og miljø så vil en ny motorvej også give nogle muligheder. GOD SØNDAG

Annonce