Annonce
Esbjerg

Læserbrev: Der arbejdes på dåsepant på tyske dåser

Folketingsmedlem Anders Kronborg(S) forklarer, at der arbejdes videre på situationen omkring pant på tyske dåser, selv om butikschef Peter Lauritzen fra Kvickly i Ribe mener noget andet. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

For under to måneder siden besøgte jeg Kvickly i Ribe. Blandt andet for at blive klogere på udfordringerne i forhold til manglende pant på tyske dåsesodavand og dåseøl. Det var et godt, konstruktivt og behageligt møde. I går kunne jeg så læse i JydskeVestkysten, at Peter Lauritzen fra Kvickly i Ribe hverken mener de har hørt noget eller der er politikere som tør røre ved sagen. Begge dele er forkert. Jeg har efter besøget i Ribe haft dialog med en af de centrale deltagere i mødet, Flemming Rasmussen, som er direktør for Kvickly. Derudover har jeg personligt drøftet sagen med blandt andet miljøminister Lea Wermelin (S), hvilket JydskeVestkysten også tidligere har beskrevet.

Efter mit besøg hos Kvickly i Ribe og efter min dialog med miljøministeren, har ministeren af flere omgange slået fast, at hun arbejder og gør hvad hun kan for en snarlig løsning vedrørende dåsepant på tyske dåser. Lea Wermelin har oplyst, at hun i øjeblikket samarbejder med Tyskland om så hurtigt som muligt at indføre dåsepant i grænsebutikkerne.
Jeg har fuld forståelse for, at Peter Lauritzen er utålmodig, eftersom Lea Wermelin er den 10. (!) miljøminister, som ser på sagen. At Lea Wermelin er den 10. miljøminister i rækken, fortæller, at det ikke er en let sag. Men sidste gang Socialdemokratiet sad i regering blev der rent faktisk handlet. Der blev lavet en pantaftale med Tyskland i 2015, som den borgerlige regering – som kort efter overtog magten – efterfølgende lod ligge i skuffen. Nu er der en socialdemokratisk regering - og vi er tilbage i arbejdstøjet.
Jeg håber vi lykkes med en løsning for pant på tyske dåser, da det vil være godt for detailbranchen, men også godt for vores natur og miljø. Blandt andet kan Danmarks Naturfredningsforening berette om, at langt de fleste dåser som efterlades i naturen er dåser uden pant.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Tidligere JydskeVestkysten-chef giver ledelsen en ordentlig kindhest: - I bør overveje at lukke avisen, inden det bliver pinligt

Danmark For abonnenter

Kemikalie smadrede ansattes lunger: Nu har medarbejder fået nyt anfald på skandaleramt Varde-fabrik

Annonce