Annonce
Tarm

Læserbrev får Skjern Udviklingsforum til at overveje ekstra skilte ved soppesø

Når sommervarmen kommer, er der mange, der benytter Soppesøen til at bade i, selvom vandet er stillestående, og dermed kan samle bakterier. Foto: Christian Baadsgaard
Selvom soppesøen på Byengen i Skjern kun er til at få kølet fødderne, er der mange, der bader i den. Da vandet er stillestående, kan det være en bakteriebombe, mener læserbrevsskribent.

SKJERN: En forfriskende dukkert kan være meget fristende, når sommervarmen kommer over Skjern, men det kan være med helbredet som indsats, hvis man hopper i Soppesøen på Byengen i Skjern.

Det mener Jørgen Husted, Skjern, som har forfattet et læserbrev, hvor han skriver, at der ingen vandcirkulation er i søen, hvilket kan være problematisk for vandkvaliteten.

- Min vurdering er, at det er en stor bakteriebombe for de badende, skriver Jørgen Husted i læserbrevet.

Han efterlyser derfor prøveudtagning fra kommunens side, og han påpeger, at der ingen skiltning er, som fortæller, at det er en soppesø.

Derimod indikerer indretningen af søen med sand, at det i stedet for en soppesø er en badesø.

Annonce
Dette skilt informerer de besøgende om, at ophold i og omkring søen er på eget ansvar. Foto: Christian Baadsgaard

Overvejer skiltning

Soppesøen er en del af Den Grønne Korridor, som Skjern Udviklingsforum har været primus motor i, og allerede da søen blev anlagt, blev det understreget af folkene i Skjern Udviklingsforum, at der altså var tale om en soppesø, hvor man kunne få kølet fødderne, og ikke en badesø. At sænke hele kroppen i søen er således helt på eget ansvar.

Skjern Udviklingsforum kan ikke tage vandprøver i søen, og formand for Skjern Udviklingsforum Lars Foged forklarer, at kommunens folk heller ikke tager prøver rundt omkring i søerne, så det er en generel risiko, der er over det hele, uanset hvor man vælger at bade.

I forvejen er der skilte ved søen, hvor det klart fremgår, at Skjern Udviklingsforum ikke tager vandprøver, ligesom det fremgår, at ophold i og omkring søen er på gæsternes eget ansvar.

Derfor burde det være en selvfølgelighed, at der kan være bakterier i vandet, selvom det ikke fremgår direkte af skiltningen.

Hidtil har princippet været, at man ikke behøver at skilte med selvfølgeligheder, men på baggrund af Jørgen Husteds henvendelse, kan det være, at det skal specificeres yderligere ud, lyder det fra Lars Foged fra Skjern Udviklingsforum.

- Vi har arbejdet meget med skiltningen, og vi kan arbejde med det igen, siger Lars Foged.

Han understreger samtidig, at vandkvaliteten har været en kendt problemstilling, som er blevet drøftet adskillige gange.

- Men Jørgen Husted skal være meget velkommen, så vil vi gerne drøfte det med ham, siger Lars Foged.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Sydjylland

Flysager hober sig op i byretter: SF vil have justitsministeren på banen

Annonce