Annonce
Læserbrev

Læserbrev. Flere penge på bordet, tak!

Snart sidder Regeringen og KL (Kommunernes Landsforening, red.) overfor hinanden om årets økonomiforhandlinger. Disse danner rammen for hvor mange penge, vi må bruge ude i kommunerne på både drift og anlæg, det kommende år.

Jeg håber, at et af de helt store temaer bliver at indse, at den økonomiske spændetrøje kommunerne har været under i årevis er mange numre for lille! At vores nye finansminister Nicolai Wammen vil være med til at sikre, at vi i kommunerne får tilstrækkelige midler, til at kunne indfri borgernes behov.

Lad os være realistiske – igen i år ser det ud til, at der er en overskridelse af anlæg – i kommunerne har vi et reelt, og presserende behov for at skabe fysiske rammer til mange flere borgere. Vi bliver både flere ældre og flere børn. Skiftende regeringer har i årevis presset anlægsudgifterne nedad i økonomiforhandlingerne.

Velfærd koster, og hvert år gør vi kommunalpolitikere, hvad vi kan, for at få enderne til at nå sammen.

I vores kommune har vi blandt andet skoler, der trænger til gennemgribende renovering, behov for udvidelser af daginstitutioner. Udgifterne til veje i en kommune, med mange indpendlere og turister, er også stigende. Ligesom vi har ønsker om, og behov for, at bygge visionært for børn, unge og ældre.

Billund Kommune tilhører en af landets tre gældfrie kommuner. Vi er en kommune i rivende udvikling med ambitioner om mere vækst, og gode betingelser for at tiltrække nye borgere til kommunen.

Den virkelighed vi møder i Billund er, at vi har pengene, men vi må ikke bruge af dem til velfærd og anlæg, de ligger solidt i kommunekassen, hvilket skaber frustration både blandt borgere og politikere.

Som jeg ser det, er der ingen vej uden om: Hvis vi ude i kommunerne skal kunne leve op til vores løfter om at levere de rammer om vores velfærd, som passer til borgernes forventninger og vores valgløfter til borgerne, er der brug for penge. Og der er brug for dem nu!

Derfor skal min klare opfordring til KL og Regeringen være - der skal nogle flere penge på bordet!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

112

Tæsk på toilettet: Gerningsmanden stak af

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];