Annonce
Debat

Læserbrev: Genudsendelse af vindmølledrama

Læserbrev: Dramaet omkring vindmøllerne i Kastrup Tiset Enge fortsætter. Henrik Steen-Knudsen som var rådgiver i fiaskoprojektet med 39 møller forsøger igen. Denne gang skal afgørelsen baseres på fakta. Han siger, folketinget støtter landvindmøller. Det passer ikke. Folketinget vil fordoble kapaciteten på havet og halvere antallet på land. Steen-Knudsen angiver at Danmark skal være fossilfrit i 2030. Det passer heller ikke. Målet er inden 2050.

Hvis byrådet siger nej til luftkastellerne, mener Steen-Knudsen byrådet er nødsaget til at genåbne Ensted Værket. Mage til fantasitrussel falder byrådet næppe for.

For at forstå denne aggressivitet skal man vide, at Steen-Knudsen er mislykkedes tidligere. Han repræsenterer en forening der hedder GPP som er delvis ejet af AP pension. GPP har adresse på Ærø hos Rune Schmidt. De arbejder sammen på Ærø Miljø og Energikontor, der er et af mange, som miljøorganisationen VedvarendeEnerg i (VE) plantede rundt om i landet. VE dannedes under andet navn af Tvind samt nogle højskoleforstandere. Der er ledelsesfællesskab mellem VE og PlanEnergi, der udførte den første VVM redegørelse.

Da VVM redegørelser øjensynligt koster millioner, da Kræftens bekæmpelse har fundet sammenhæng mellem vindmøllestøj og sundhed og da projektet først efter kommunens godkendelse kan søge om støtte i udbud med andre projekter, er det ufatteligt Pensionsselskaber sætter pensionsopsparernes formuer på spil, og det vil være uforståeligt og utroværdigt, dersom kommunen igen vil satse flere hundredtusindvis af skattekroner på luftkasteller med fare for borgernes helbred og ødelagt natur.

De forsmåede lodsejere må kunne få deres tab godtgjort af de rådgivere der også den gang svigtede.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om Radio24syv: Man kan både vinde og tabe udbud

Når det offentlige sender opgaver i udbud, ligger det i sagens natur, at man som byder både kan vinde og tabe. Og det er også naturligt, at når en udbudsperiode udløber, risikerer det firma, der hidtil har løst opgaven, at tabe kampen om et nyt udbud. Men de selvfølgeligheder anfægter ikke de mange tilhængere af Radio24syv, der er dybt skuffede og vrede over, at radiokanalen ikke kan fortsætte efter denne måneds udgang. Lukningen af Radio24syv bliver af kritikere set som politikeres bevidste forsøg på at stoppe en kanal, der har lavet magtkritiske nyheder og satire. Dette blev også af disse kritikere set som årsagen til, at det daværende borgerlige flertal besluttede, at det nye udbud af Radio24syvs sendetilladelse skulle føre til en radiostation med hovedsæde i provinsen. Radio24syvs ejere ønskede på de forudsætninger ikke at søge. Det vakte så stor kritik, at et politisk flertal reagerede med at beslutte et udbud af en internetbaseret DAB-kanal, som ville give Radio24syv en chance for at fortsætte. Men i et udbud hverken kan eller skal politikerne bestemme hvem, der skal løse opgaven. Det har det politisk uafhængige radio og tv-nævn under Kulturministeriet haft til opgave at afgøre. Nævnet valgte så tirsdag eftermiddag, at Radio24syv ikke får den opgave. Det var et chok for mange medarbejdere og lyttere af en station, der i løbet af otte år har revolutioneret taleradio i Danmark. Tak for det. Men det er forkert, at politikerne har lukket Radio24syv. Stationen har tabt til konkurrenten Radio Loud, som af Radio og tv-nævnet er vurderet til på en række opstillede kriterier at have indgivet det bedste bud. På FM-båndet er Radio4 med hovedsæde i Aarhus klar til fra 1. november at blive afløseren for Radio24syv. Radio4 er ejet af en række lokale og regionale medier, herunder Jysk Fynske Medier, hvis største dagblad er JydskeVestkysten. Også Radio4 må risikere at kunne tabe et eventuelt nyt udbud, når den nuværende sendetilladelse udløber om otte år. For den slags udbud kan man både vinde og tabe.

Vejen

Landmand opgiver strid om Skovgårdsvej: - Min retsbevidsthed er krænket

Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Annonce