Annonce
Esbjerg

Læserbrev gjorde indtryk: Kvickly donerer overskud fra nonfood-afdeling til byens handelsliv

Butikschef Peter Lauritzen(tv.) og direktør Flemming Rasmussen fra Kvickly Ribe går sammen med Kvickly-butikker over hele Danmark om at donere overskud fra nonfood-afdelinger til det lokale handelsliv. Foto: Kåre Welinder
Kvickly Ribe har besluttet at donere overskud fra butikkens store nonfood-afdeling til byens handelsliv som coronastøtte. Det flotte initiativ sker sammen med Kvickly-butikker i hele Danmark og sikrer, at blandt andet Ribe Handelsstandsforening kan se frem til pænt, sekscifret beløb.

Ribe: Det gjorde indtryk på direktør i Kvickly Ribe, Flemming Rasmussen, at han i JydskeVestkysten 22. januar kunne se et læserbrev, der opfordrede til boykot af de store varehuse, fordi man her kunne købe tøj, tandkrus og fladskærms-tv, når resten af detailbranchen var tvunget til at holde lukket.

Ikke fordi Flemming Rasmussen var enig med skribenten, men han tænkte, at der måske alligevel var noget om snakken.

Derfor tog Flemming Rasmussen affære, og sammen med 66 andre Kvickly-butikker i 62 danske byer er man nu blevet enige om et koncept, der donerer overskuddet fra butikkernes nonfood-afdelinger til det lokale handelsliv.

Annonce

I Ribes tilfælde betyder det, at Kvickly Ribe kommer til at støtte med det, Flemming Rasmussen kalder et flot, sekscifret beløb, som efter alt at dømme kommer til at ligge på omkring 150.000 kr. Han forklarer, at der bliver tale om overskuddet fra 1. januar 2021 og frem til, at butikkerne igen må holde åbent.

Alle blev enige

- Vi sælger mere end vi plejer, fordi vi må sælge nonfood, når alle andre ikke må, og derfor er vi gået sammen i bestyrelsen og har talt om, hvad vi kunne gøre, siger Flemming Rasmussen og forklarer, hvordan udviklingen blev, at kolleger fra Kvickly-butikker over hele Danmark blev enige om det gode idé.

- Vi har haft åbent, og har brugt meget energi på at overholde alle restriktioner. Vi har ikke kunnet skærme al nonfood i i butikken af, og derfor vælger vi nu i stedet at donere overskuddet til aktiviteter for byens handlende, siger Flemming Rasmussen og uddyber, at alle 67 Kvickly-butikker var enige om, at pengene skal bruges lokalt.

- Spørgsmålet er så, hvordan pengene kan bruges bedst muligt, og det er det, vi nu vil i dialog med handelsstandsforeningen om, siger Flemming Rasmussen, der mener det skal dreje sig om, hvordan man bedst muligt fristerne kunderne.

- Pengene skal gerne bruges til samlet set at give mere omsætning i Handelsstandsforeningens butikker. Det kan være annoncer, særlige bygavekort, aktiviteter i gågaden eller en ekstra Ribe By Night. Jeg har tusindvis af idéer, men det er det, vi nu skal diskutere, siger Flemming Rasmussen.

Annonce

Vil gøre en forskel

Hos Ribe Handelsstandsforening er man begejstrede for idéen.

- Vi blev både glade og overraskede, da vi fik beskeden, for der er mange butikker, der er ved at være i knæ. Dette kan være med til at løfte handlen og holde liv i Ribe, så det er meget flot, siger kasserer i Ribe Handelsstandsforening, Keld Vestergaard.

Han er helt klar på at gå i dialog med både Kvickly og byens andre butikker om, hvordan man bedst bruger pengene.

- Der er mange måder at gøre det på, og det er fedt, at vi nu får muligheden for at booste økonomien i handelsstandsforeningen. Det vil virkelig gøre en forskel, siger Keld Vestergaard.

Vil andre være med?

Flemming Rasmussen fra Kvickly Ribe håber, at andre supermarkeder eller butikker vil være med til at støtte op om det lokale handelsliv, ligesom han også håber, at andre virksomheder, der kan have tjent på coronarestriktionerne, vil støtte det lokale handelsliv. Ikke bare i Ribe, men i byer over hele Danmark.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Kapløb om domicilejendom ved havnen: Vækstvirksomhed løb med sejren

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Sydjylland

Følg med her: Politi og redning på vej til uheld - vej delvis spærret

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

54-årige Per fik aldrig nok af fest og selskab: Han døde alene - lige så hurtigt, som hvis man slukker for en stikkontakt

Erhverv For abonnenter

Lokal virksomhed med knald på købt af stor svensk koncern:  - Ingen skal frygte for deres job

Varde

Hun bor i sommerhus, han bor på plejehjem: Da Jørn og Bente skulle nyde deres otium, kunne han pludselig ikke få vejret

Haderslev

Der var en gang, det tyske mindretal sad i Folketinget

Haderslev

Indsamling til Hjertegaven: Nu kan du danse i den gode sags tjeneste

Esbjerg For abonnenter

Millionfabrik med flere eksplosionsbrande i bagagen har kurs mod Esbjerg

Esbjerg For abonnenter

Afsløring: Læs her hvem vi holder med til kommunalvalget

Sydjylland

Følg med her: Politi og redning på vej til uheld - vej delvis spærret

Sønderjyske Herrehåndbold

JV erfarer: Thomas Mogensen stopper karrieren og fortsætter i SønderjyskE i ny rolle

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Billund For abonnenter

Nyt boligkvarter får cirka en kilometer til fremtidig motorvej: Støjberegninger viser, at støjen går til kanten af det tilladte

Tønder For abonnenter

Tønders store industrivirksomheder hårdt ramt af corona-krisen: Dumper ned ad Top1000-liste

Kultur

Kulturprisen er tilbage med kendt revyskuespiller i dommerkomitéen: Du kan være med til at finde årets vinder

Annonce