Annonce
Læserbrev

Læserbrev. Lad et nyt parti komme til

Annonce

Esbjerg Kommune og de 31 folkevalgte kommunalpolitikere i Esbjerg Byråd, har igen-igen og atter igen skullet finde store, massive besparelser i kommunens budget for kommende år.

Et budget, som i øvrigt er meget svært at gennemskue og få overblik over, selv for et trænet øje udi regnskabsanalyse. Er fortidens store vildskud rettidig omhu?

I en privat virksomhed ville direktionen (kommunens øverste, velbetalte embedsmænd) og bestyrelsen (med rette de velbetalte kommunalpolitikere, som soler sig i god løn og i ben for ben) blive fyret på gråt papir. Hvert år skal der spares på budgettet, - årets driftsomkostninger er igen fejlbedømt. Er der overhovedet ikke nogen som helst erfaring i at lave et budget, som matcher årets faktiske omkostninger?

Hvert år lander budskabet om massive besparelser som en sten fra månen; men nu (hørt før) skal der skabes et budget i balance. Godaw du, - ren bluff og varm luft.

I kommunens direktion var der lagt op til besparelser på omkring en halv milliard kroner over nogle år. Ubalancen skal dækkes ind, og hvem står for skud?

Kreativiteten i spareiveren er ikke særlig stor hos hverken direktion eller politikere. De sædvanlige, de fattige, de udsatte, folkeskolen, børnefamilierne, kulturen, glæden og samhørighed vil igen blive tabere i dette absurde skuespil af et politisk budget! Besparelserne er i øvrigt en dråbe i havet, i forhold til kommunens budget.

Jeg tror, det er på tide, at nye får indflydelse på beslutningsprocessen. Kan et nyt kommunalt parti, lad os kalde det Esbjerg Partiet, muligvis se dagens lys og vælges ind ved næste kommunalvalg? Et parti stiftet af velmenende, objektive borgere, som vil Esbjerg det bedste, og som vil være en kritisk vagthund i forhold til beslutninger truffet på magtens centrum - Rådhuset. Det kunne være befriende, hvis et lille, nyt parti med indflydelse kunne få en afgørende stemme til fordel for de rigtige, som har brug for at blive hørt. Et parti som hører, lytter og agerer. Et parti, som også sikrer et budget, som holder uden kommende besparelser!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce