Annonce
Læserbrev

Læserbrev. Lad et nyt parti komme til

Esbjerg Kommune og de 31 folkevalgte kommunalpolitikere i Esbjerg Byråd, har igen-igen og atter igen skullet finde store, massive besparelser i kommunens budget for kommende år.

Et budget, som i øvrigt er meget svært at gennemskue og få overblik over, selv for et trænet øje udi regnskabsanalyse. Er fortidens store vildskud rettidig omhu?

I en privat virksomhed ville direktionen (kommunens øverste, velbetalte embedsmænd) og bestyrelsen (med rette de velbetalte kommunalpolitikere, som soler sig i god løn og i ben for ben) blive fyret på gråt papir. Hvert år skal der spares på budgettet, - årets driftsomkostninger er igen fejlbedømt. Er der overhovedet ikke nogen som helst erfaring i at lave et budget, som matcher årets faktiske omkostninger?

Hvert år lander budskabet om massive besparelser som en sten fra månen; men nu (hørt før) skal der skabes et budget i balance. Godaw du, - ren bluff og varm luft.

I kommunens direktion var der lagt op til besparelser på omkring en halv milliard kroner over nogle år. Ubalancen skal dækkes ind, og hvem står for skud?

Kreativiteten i spareiveren er ikke særlig stor hos hverken direktion eller politikere. De sædvanlige, de fattige, de udsatte, folkeskolen, børnefamilierne, kulturen, glæden og samhørighed vil igen blive tabere i dette absurde skuespil af et politisk budget! Besparelserne er i øvrigt en dråbe i havet, i forhold til kommunens budget.

Jeg tror, det er på tide, at nye får indflydelse på beslutningsprocessen. Kan et nyt kommunalt parti, lad os kalde det Esbjerg Partiet, muligvis se dagens lys og vælges ind ved næste kommunalvalg? Et parti stiftet af velmenende, objektive borgere, som vil Esbjerg det bedste, og som vil være en kritisk vagthund i forhold til beslutninger truffet på magtens centrum - Rådhuset. Det kunne være befriende, hvis et lille, nyt parti med indflydelse kunne få en afgørende stemme til fordel for de rigtige, som har brug for at blive hørt. Et parti som hører, lytter og agerer. Et parti, som også sikrer et budget, som holder uden kommende besparelser!

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce