Annonce
Læserbrev

Læserbrev. Misvisende overskrift

Jeg kan i tirsdagens JydskeVestkysten konstatere, at avisen og den røde side i byrådet er gået sammen om at misinformere borgerne i Esbjerg i forbindelse med vedtagelsen af den nye lokalplan for indre by. Blandt reaktionerne på det lokalplanforslag der var sendt i høring, var der massive ønsker om at kunne isætte vedligeholdelsesfrie vinduer i alle bygninger. Også dem, der for 30 år siden fik betegnelsen bevaringsværdig i en kommuneregistrering. Betegnelsen omfatter ikke fredede bygninger, og registreringen bygger alene på en subjektiv vurdering foretaget af nogle ganske få personer.

Af overskriften i JydskeVestkysten fremgår det, at der af det blå flertal skulle være givet grønt lys for moderne vinduer i gamle bygninger. Det er ikke korrekt, for det fremgår stadig af lokalplanen, at den vinduesudformning som huset er født med skal bevares. Der er alene tale om, at der må benyttes en ny, vedligeholdsfri materialeopbygning af vinduerne. Man vil således ikke med det blotte øje kunne se forskel (kun hvis trævinduerne udsættes for manglende vedligeholdelse). Vi må også godt i Esbjerg Byråd befinde os i 2019.

Jeg gjorde mig skyld i en fortalelse i kampens hede i behandlingen i byrådssalen - og den må jeg rose avisen for, at den var gengivet korrekt, så kom ikke og påstå, at Dansk Folkeparti ikke også får korrekt omtale.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce