Annonce
Læserbrev

Læserbrev. Misvisende overskrift

Jeg kan i tirsdagens JydskeVestkysten konstatere, at avisen og den røde side i byrådet er gået sammen om at misinformere borgerne i Esbjerg i forbindelse med vedtagelsen af den nye lokalplan for indre by. Blandt reaktionerne på det lokalplanforslag der var sendt i høring, var der massive ønsker om at kunne isætte vedligeholdelsesfrie vinduer i alle bygninger. Også dem, der for 30 år siden fik betegnelsen bevaringsværdig i en kommuneregistrering. Betegnelsen omfatter ikke fredede bygninger, og registreringen bygger alene på en subjektiv vurdering foretaget af nogle ganske få personer.

Af overskriften i JydskeVestkysten fremgår det, at der af det blå flertal skulle være givet grønt lys for moderne vinduer i gamle bygninger. Det er ikke korrekt, for det fremgår stadig af lokalplanen, at den vinduesudformning som huset er født med skal bevares. Der er alene tale om, at der må benyttes en ny, vedligeholdsfri materialeopbygning af vinduerne. Man vil således ikke med det blotte øje kunne se forskel (kun hvis trævinduerne udsættes for manglende vedligeholdelse). Vi må også godt i Esbjerg Byråd befinde os i 2019.

Jeg gjorde mig skyld i en fortalelse i kampens hede i behandlingen i byrådssalen - og den må jeg rose avisen for, at den var gengivet korrekt, så kom ikke og påstå, at Dansk Folkeparti ikke også får korrekt omtale.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce