Annonce
Læserbrev

Læserbrev. Roses den som roses bør

Esbjerg: Nu er det helt galt i "Laksegade" - læs: Esbjerg Byråd.

Byrådsmedlem Hans Sønderby (DF) rejste en skarp kritik af forvaltningens ændrede regelsæt for adgangsforholdene i Marbæk Plantage. Det skabte en del debat.

Nogle var enige i, at der skulle lukkes af for almindelig færdsel ved at opsætte bomme, andre mente, at det var et indgreb i deres naturlige adgang til den plantage, hvor de var kommet i mange år, og uden at de havde bemærket daglige problemer i dette, at plantagen var åben for almindelig færdsel.

Jeg selv er kommet meget i plantagen, såvel tjenstligt som privat, og herunder talt med mangen en svampeplukker, uden at der har været problemer af nogen art. Jeg har altid oplevet, at man tog hensyn til hinanden. Derfor var jeg også helt på linie med Hans Sønderbys kritik af lukningen for almindelig færdsel i plantagen.

Nu er der drejet på knapperne, og udvalgsformanden og borgmesteren er i fællesskab gået i tænkeboks og har født en ny udgift for kommunen, idet et foreslag om at etablere kørsel med golfvogne i plantagen er kommet på banen?

Kom nu til fornuft, der er ikke basis for andet end at føre adgangsforholdene tilbage til det oprindelige. Hvorfor skabe problemer, hvor ingen er?

Iøvrigt ser det ikke godt ud, når borgmesteren og udvalgsformanden pynter sig med lånte fjer. Er det så svært at rose en byrådskollega for godt udført arbejde i forholdet til kommunens borgere. Jeg tænker her på, at Hans Sønderby rejste sagen, og dermed godt kunne tiltænkes lidt positivt omtale.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Annonce