Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Så blev det Arnes tur

På landsplan har særligt Dansk Folkeparti travlt med at gætte på, hvornår det bliver Arnes tur. Mit klare bud er, at der helt afgjort bliver lavet en god aftale her. Særligt, hvis Dansk Folkeparti er forhandlingsvillig.

Dette læserbrev skal dog omhandle en lokal Arne-sag. Nemlig sagen om min gode parti- og byrådskollega, Arne V. Thomsen, der havde en rigtig træls taxaoplevelse for nylig.

Jeg har også siden den nye taxalovs indførelse hørt grelle eksempler på, hvordan betjeningen er i Billund Kommune. Det drejer sig blandt andet om, at man kan risikere at få aflyst en tur, der ellers længe har været bestilt.

Jeg har også hørt eksempler om unge mennesker, der ikke har kunnet få en taxa hjem fra Grindsted om natten, hvilket har betydet, at man har måttet gå hjem. Altså ikke til sit hjem i Grindsted, men til sit hjem i Sdr. Omme.

Jeg synes, det er helt vildt, og jeg synes, det er for ringe, at man oplever disse tilstande i vores kommune. Jeg er derfor glad for, at vores lokale folketingsmedlem, Troels Ravn, tager sagen op.

I den lokale sag blev det efter noget tovtrækkeri langt om længe Arnes tur. Jeg håber, at Arnes oplevelser gør, at man får kigget taxalovene grundet i sømmene.

Annonce
Læserbrev. Illustration: JV
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Grebet i luften: En køn historie

Tilbage i 1990erne undersøgte danske forskere hvilken voksen, der havde størst betydning i et barns liv. Måske til irritation for ligestillingsfrontkæmperne tronede mor øverst på soklen og sikkert med et guddommeligt lys i baggrunden. Herefter fulgte yndlingspædagogen i børnehaven, legekammeraterne, og så fremdeles nedad på ranglisten, indtil far dukkede op. På samme plads som tilfældige bekendte af familien og naboens kat. Det var en værre historie, og siden har mange mænd oppet sig gevaldigt og lært at gå med babysele, ja nogle har strammet sig virkelig an og fået en fødselspsykose. Ellers også hænger det måske sammen med, at begreberne familie og far og mor er blevet mere elastiske størrelser, hvilket kan give udviklende samtaler på legepladsen: - Hvem er den dame der? - Det er min mor. - Hvem er så damen ved siden af? - Det er min far. Endelig er der dem, der helt undgår konflikten om far og mor ved at introducere udtrykket en forælder. Smag på ordet. En kønsneutral sutsko. Men det passer måske godt til en tid, da køn er i vælten og noget man vælger, lige som man vælger skjorter fra bøjlen. På Facebook kan man efter sigende vælge mellem 71 køn. Det kan selvfølgelig give beskæftigelse på de lange vinteraftener – lidt lige som at lægge puslespil med 1500 brikker - men jeg ikke er sikker på, at jeg har lyst til at tænke på, hvordan nummer 71 ser ud. Hvordan er det endt der? Og hvornår kommer fænomener som ”mors dag ”og ”fars dag” under beskydning? For det ligner strengt taget en kønsstereotyp af de værre. Man kunne med held – det ville også være meget rationelt – finde det svenske udtryk ”hen” frem. Så kan man slå de to dage sammen og undgå i hvert fald én tur i butikker: - Værsgo og glædelig hens dag. Jeg er så ikke sikker på, at de kvinder, der havde vænnet sig røde roser og dyr chokolade, vil blive begejstret for en gave af mere neutral karakter. Et kinesisk waterpas til 20 kroner eller hvad man i en anden kønsstereotyp tid ville give som fars dags gave. Tværtimod er jeg ret sikker på, at hammeren ville falde. Men selvfølgelig ikke fars hammer.

Annonce