Annonce
Læserbrev

Slut med parkeringskontrol i Grindsted

Læserbrev: Vi har i Billund Kommune et samarbejde med Parkeringskontrol Nord, som er ejet af Aalborg kommune. Samarbejdet er reguleret i en kontrakt. Jeg mener, det er en ualmindelig dårlig kontrakt for både Billund Kommune og borgerne i kommunen. (Dette har jeg tidligere nævnt i et læserbrev).

Aalborg Kommune har så ”lejet” parkeringsvagter til at varetage den fysiske kontrolopgave, og Parkeringskontrol Nord løser de administrative opgaver i forbindelse med opkrævning af kontrolafgiften (parkeringsbøden).

Det lyder som optakten til en bedre molbohistorie, men det er det ikke.

Vi har altså sendt opgaven med at kontrollere ”borgernes” adfærd i forbindelse med parkering ud til andre kommuner.

Det betyder også, at vi sender ”pengene” til andre kommuner og i øvrigt også arbejdet med at løse opgaven ud af kommunen.

Borgerlisten har et godt forslag:

Drop kontrolafgiften og giv parkeringen fri i Grindsted. Den har ingen berettigelse mere.

Det kunne ”måske” også hjælpe handelslivet lidt?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Dansksindede sydslesvigere skal lettere kunne blive danskere

Læserbrev: De skal ikke blive glemt! Sådan sagde den tidligere Venstre-statsminister Niels Neergaard for 100 år siden på Dybbøl. Hans ord står stadigvæk som en garanti for støtte, sammenhold og samarbejde mellem Folketinget og sydslesvigerne. Derfor var det kun naturligt, at den tidligere Venstre-regering i 2018 gjorde det lettere for dansksindede sydslesvigere at opnå dansk statsborgerskab. Dog er vi i Folketinget blevet gjort opmærksomme på, at der efter regelændringerne i 2018 er opstået en uholdbar situation. For som reglerne er på nuværende tidspunkt, bliver dansksindede sydslesvigere med bopæl i Danmark, der ønsker dansk statsborgerskab efter de lempede regler, stillet dårligere end hvis vedkommende er bosiddende syd for grænsen. Det går ikke, da vi gerne skulle have letforståelige og simple regler, så de dansksindede sydslesvigere bosat i Danmark har let mulighed for at blive statsborgere såfremt de ønsker det. Derfor har et bredt flertal i Folketinget nu ændret reglerne, så de er ens uanset om man bor på den ene side af grænsen eller ej. Her, 100 år efter genforeningen, fungerer området omkring den dansk/tyske grænse som et forbillede for hele verdenen. Jeg håber, at vi med dette lille skridt har gjort vores til, at samarbejdet og fællesskabet bliver endnu stærkere.

Annonce