Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Tak til personalet på Sydvestjysk Sygehus

Læserbrev: Først vil jeg gerne sige tusind tak for alle de søde hilsner ved min indlæggelse på akutafdelingen i Esbjerg. I skal vide, at det varmer virkelig utroligt meget i en svær tid.

Ved min indlæggelse fandt jeg ud af, hvor meget personalet knokler, og hvor kompetent det var. Da jeg blev overført til medicinsk afdeling i Grindsted, fortsatte personalet med dets helt fantastiske måde at være på over for mig og de andre patienter.

Opfølgningen kunne ikke havde fundet sted uden de fantastiske læger og sygeplejesker. På intet tidspunkt følte man, at man blev efterladt, for mit vedkommende blev det til et større puslespil, og de sidste brikker er lægerne ved at placere.

Med dette lille skriv vil jeg sige tusind tak til personalet i akut i Esbjerg og i særdeleshed personalet på Medicinsk i Grindsted. I er fantastiske, håber at man besinder sig i at lukke jeres afdeling. I fortjener bedre.

Annonce
Bjarne Jensen er glad for den behandling, han har oplevet på Sydvestjysk Sygehus. Arkivfoto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Det køer for speedway-ligaen

Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

JV Podcast

Podcast: Sydbank strammer skruen, mens skræk for smitsom virus spreder sig

Annonce