Annonce
Debat

Læserbrev: Unge er ikke uansvarlige

Annonce

Læserbrev: Jeg bliver voldsomt irriteret og provokeret, når unge konstant får smækket i hovedet vi er uansvarlige, får alt serveret på et sølvfad og er såkaldt curling børn. Det irriterer mig, når ældre generationer kalder os forkælede og utaknemmelige, for det er ikke rigtigt. Det viser sig f.eks., at den unge generation er dem, der bekymrer sig mest om klimaet og gør en effektiv indsats for at mindske skaderne på klimaet, før de ældre generationer gør det samme. Hvis det ikke er at tage ansvar over for vores alles klode, ja så ved jeg ikke, hvad det er.

Dette sure opstød kommer som følge af de nye fraværsregler, som mange har en holdning til. Reglerne gør, at man nu kan få fravær for hele modulet, hvis man måske kommer 5 minutter for sent. Jeg er med på ideen om, der selvfølgelig skal tages fravær - det er klart. Selvfølgelig skal man da møde til tiden. Og selvfølgelig er det også ens egen skyld, hvis man kører hjemmefra for sent, når man skal møde i skole. Og selvfølgelig har jeg ingen sympati, for dem der konsekvent kommer for sent gang på gang. Men jeg synes, det er op til de enkelte gymnasier at bestemme, hvilke sanktioner der skal gælde, hvis elever kommer for sent.

Det demonstrerer mange gymnasieelever lige nu imod, og mange synes, det er åndssvagt. Men jeg synes, det er en god demokratisk måde at vise, man er uenig på, så jeg mener også politikere og andre sure mennesker, skal lade dem gøre det. Personer på et almindeligt arbejdsmarked demonstrerer jo også, hvis de føler sig uretfærdigt behandlet.

Jeg er dog ikke en af dem, der demonstrerer og har accepteret de nye regler. Det jeg ikke vil acceptere, er den retorik, der ligger bag debatten. At unge er uansvarlige, utaknemmelige og får alt på et sølvfad. Unge kæmper en klimakamp, før de ældre generationer gør, vi kæmper for tårnhøje karaktergennemsnit for at komme ind på drømmeuddannelsen, vi har studiejob for at se bedre ud på CV'et, vi har et fritidsjob for ekstra at lære at tage ansvar, som i "voksne" har så travlt med at pointere, vi mangler, vi laver frivilligt arbejde, for at være med i kampen om en bedre verden og flere og flere flytter tidligere og tidligere hjemmefra. Det kalder jeg godt nok for ansvar, men det ser politikere eller ældre generationer vel ikke.

Jeg er generelt så træt af det hykleri, der finder sted, fordi hvordan kan folketinget snakke om ansvar, når de opfører sig som en hel børnehave. Der er politisk mudderkastning fra alle sider og ingen reel politik. Og hvad med de ældre generationer, som gemmer sig bag Facebook og skriver om dårlig opdragelse og curlingbørn, hvad ved I egentlig om det?

For mig er det sundt at deltage mundligt i demokratiet, og som kommende vælgere burde samfundet også lytte til de unge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce