Annonce
Læserbrev

Læserbrev. Venstre må vælge

For Dansk Folkeparti har de første halvanden år i Esbjerg Byråd været med følelsen af en lang tur op ad bakke.

Det, som vi i konstitueringen forventede, var et samarbejde i blå blok med Venstre i borgmesterstolen, har vi indtil nu oplevet som et samarbejde helt på Venstres præmisser. Vi oplever en stigende frustration i byrådsgruppen og i vort vælgerbagland.

Det kan naturligvis ikke fortsætte på den måde perioden ud. Vi oplever, at samarbejdet er godt med de to andre grupper i blå blok (De Konservative og Borgerlisten) samtidig med, at vi føler os som tilskuere til en Venstrebejlen til den røde side i byrådet. Selv ønsker som i den store sammenhæng må betegnes som småtterier, oplever vi ingen imødekommenhed for.

Vi får ikke lov til at fremstå i offentligheden som nogen, der kan godskrives for noget som helst, der kan skabe vælgersympatier. I administrationen af Marbækområdet er det et sted i forvaltningen besluttet at lukke brugerne ude med bomme, og her er det åbenbart i bogstavligste forstand en kamp fra bom til bom for igen at få genåbnet området for ældre og gangbesværede (og alle andre).

Vi er kommet dertil hvor nok er nok, og vi føler ikke, at vi har noget at miste ved at meddele Venstre, at de må vælge mellem dem, som har sikret Venstre borgmesterposten, og en fortsat leflen for den røde side. Vi står foran den anden budgetlægning ud af fire i byrådsperioden, som i oplægget bliver med nødvendige prioriteringer, der ikke hos alle vil føles behagelige.

Hvis Venstre forventer, at de kan gennemføre det sure med os og det nemme med rød blok, bliver budgetlægningen ikke nogen nem oplevelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Annonce