Annonce
Billund

Læsere fik kig inden for hos prisvinder i Billund

Michael Truelsen viser tilhørerne noget af det elektronik, som skal installeres i et fly. Foto: Andreas Bjerre
Onsdag eftermiddag åbnede Scandinavian Avionics dørene til et kig inden for hos den prisvindende virksomhed.
Annonce

Billund: 16 tilhører var med, da JydskeVestkysten og Vejle Amts Folkeblad onsdag eftermiddag indbød til læserarrangement.

Det skete hos Billund-virksomheden Scandinavian Avionics (SA), hvor administrerende direktør Michael Truelsen både fortalte om virksomhedens arbejde inden for luftfartsbranchen og viste rundt på domicilet på Stratusvej.

Virksomheden har 60 ansatte i Billund og 175 på verdensplan. Den har specialiseret sig i færdigløsninger inden for flyelektronik. Det vil sige, at virksomheden både er "arkitekt, producent, og håndværker", når flyelektronik skal installeres i nye fly eller opdateres i gamle fly.

Direktøren kunne blandt berette om, hvordan SA i samarbejde med Aarhus-virksomheden Terma havde fået en global kontrakt på vedligeholdelse af komponenter til de kommende F-35-kampfly fra 2021-2025 i hård konkurrence mod andre firmaer i andre lande, som mange steder fra var støttet af regeringer.

Direktøren fortalte også om, hvordan man under finanskrisen tog en beslutning om at favne flere områder. Indtil da havde man mest arbejdet med forretningsfly, men det marked blev ramt hårdt. For at sprede risikoen skulle der derfor flere andre aktiviteter ind i porteføljen. Siden er der blandt andet kommet droner, ambulancehelikopter og militærfly på paletten.

Anledningen til besøget var, at virksomheden - grundet de mange nye tiltag - i november vandt Dansk Industri Sydvestjyllands Initiativpris.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce