Annonce
Billund

Læsere fik kig inden for hos prisvinder i Billund

Michael Truelsen viser tilhørerne noget af det elektronik, som skal installeres i et fly. Foto: Andreas Bjerre
Onsdag eftermiddag åbnede Scandinavian Avionics dørene til et kig inden for hos den prisvindende virksomhed.

Billund: 16 tilhører var med, da JydskeVestkysten og Vejle Amts Folkeblad onsdag eftermiddag indbød til læserarrangement.

Det skete hos Billund-virksomheden Scandinavian Avionics (SA), hvor administrerende direktør Michael Truelsen både fortalte om virksomhedens arbejde inden for luftfartsbranchen og viste rundt på domicilet på Stratusvej.

Virksomheden har 60 ansatte i Billund og 175 på verdensplan. Den har specialiseret sig i færdigløsninger inden for flyelektronik. Det vil sige, at virksomheden både er "arkitekt, producent, og håndværker", når flyelektronik skal installeres i nye fly eller opdateres i gamle fly.

Direktøren kunne blandt berette om, hvordan SA i samarbejde med Aarhus-virksomheden Terma havde fået en global kontrakt på vedligeholdelse af komponenter til de kommende F-35-kampfly fra 2021-2025 i hård konkurrence mod andre firmaer i andre lande, som mange steder fra var støttet af regeringer.

Direktøren fortalte også om, hvordan man under finanskrisen tog en beslutning om at favne flere områder. Indtil da havde man mest arbejdet med forretningsfly, men det marked blev ramt hårdt. For at sprede risikoen skulle der derfor flere andre aktiviteter ind i porteføljen. Siden er der blandt andet kommet droner, ambulancehelikopter og militærfly på paletten.

Anledningen til besøget var, at virksomheden - grundet de mange nye tiltag - i november vandt Dansk Industri Sydvestjyllands Initiativpris.

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Regeringen gør for lidt ved giftgrunde

Et forbavsende bredt flertal af partierne i Folketinget kunne i december blive enige om ét af de største politiske eksperimenter i nyere tid. Det var, da de indgik aftalen om klimaloven med dens mål om 70 procents reduktion af CO2-udledningen i 2030 i forhold til niveauet i 1990. Prisen er endnu uvis, men den kan blive tårnhøj. Til gengæld er det sikkert, at det ikke vil kunne mærkes på det globale klima, om målet bliver nået eller ej. Dertil er den danske udledning af klimagasser for beskeden. Til sammenligning er det lige så forbavsende, at der i finansloven ikke kunne skaffes flertal for at finde flere penge til oprensning af de ti største giftforureninger i Danmark. Her er den mulige pris kendt. Den bliver på op imod fire milliarder kroner. Og effekten af en oprydning vil være mærkbar for både natur og de mennesker, der bor ved de giftramte områder. Her kunne nogle af de penge, vi som samfund risikerer at skulle brænde af på at nå klimamålet i 2030, gøre gavn. Det er regionernes opgave at stå for oprydningen på giftgrundene, men de har slet ikke penge nok til at løse opgaven. Derfor skal der mange flere penge til fra staten, hvis giften skal væk fra blandt andet Kærgård Plantage, Grindsted og Himmark Strand på Als. De tre steder er alle blandt landets ti største forureninger. Desværre lader miljøminister Lea Wermelin (S) ansvaret forblive hos regionerne. Hun har meddelt dem, at de må komme med en samlet plan, og så må de se, hvad de kan få ud af deres årlige økonomiforhandlinger med staten. Det er meget uambitiøst af en regering, som ellers har meget høje ambitioner på naturens vegne. I stedet er der brug for en bred politisk aftale i Folketinget, som fastlægger et mål for, hvornår de såkaldte generationsforureninger skal være fjernet. Med tilhørende finansiering. Den nuværende situation med dens uvished for de giftramte områders fremtid er helt uacceptabel.

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];