Annonce
Billund

Læserne bakker Lars Hansen op

Der er stor opbakning fra læserne til Lars Hansen (th.). Her ses han i snak med Ole Marcussen fra Borgerlisten. Arkivfoto
Der er kommet mange reaktioner på Facebook på historien om, at Venstre vil smide Lars Hansen ud af partiet. Læserne bakker Lars Hansen op.

Billund Kommune: Det er muligt, at Lars Hansen har mistet opbakningen i sit parti Venstre, men blandt JydskeVestkystens læsere er der stor opbakning til politikeren.

Torsdag aften besluttede Venstres kommunebestyrelse at anbefale Lars Hansen at udmelde sig af Venstre. Bliver denne anbefaling ikke fulgt, vil det efter al sandsynlighed ende med en eksklusion. På JydskeVestkystens Facebook-side er der imidlertid fuld opbakning til Lars Hansen. Kommentarerne lyder blandt andet:

Erik Serup Hansen: "Der skal være plads til sund fornuft og at turde stå ved sine holdninger og værdier."

Anita Bjerring Rasmussen: "Bliv endelig ved med at være dig og være politiker på lige præcis den måde, du er det. Det er sundt, at toppen bliver udfordret på holdninger/meninger, og at alle ikke blot makker ret, fordi ledelsen ønsker det."

Lars Sørensen: "Det gør min bare min personlige stemme på Lars Hansen endnu mere personlig."

Nikolai Friis: "Individets frie valg længe leve! Man skal stå ved sine holdninger, uanset de skrammer det nogen gange kan give."

Brian Østergaard: "Du er den helt rigtige mand i byrådet. Du står ved dine værdier, også selvom det ikke falder i andres sko, keep on fighting."

Jan Vinding: "Det er da befriende og troværdigt at have en politiker, der på trods af partiets holdninger, har sine meninger og står ved dem. Det styrker bare min tillid til manden - Jan Vinding

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Plejehjem forvekslede to beboere: Datter fik besked om sin mors død alt for sent

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce