Annonce
Sønderborg

Læserne dømmer tæt løb mellem Støjberg og Trane

Om Ellen Trane Nørby efter 21. september kan kalde sig næstformand og måske kronprinsesse i partiet Venstre, skal 850 delegerede afgøre. Arkivfoto: Søren Gylling
At dømme ud fra de mange kommentarer på Facebook, så deler tilslutningen til Inger Støjberg og Ellen Trane Nørby som næstformand i Venstre sig næsten ligeligt.

Sønderborg: En garant for den stramme udlændingepolitik og en markant personlighed eller en, der er fra landsdelen og kan være baglandets mere stille stemme. Sådan kan man måske stille valget op, når 850 delegerede på Venstres landsmøde i Herning 21. september skal tage stilling til, hvem de vil have som næstformand - Inger Støjberg eller Ellen Trane Nørby.

Blandt de lokale partispidser er meldingen, at herboende Ellen Trane er det bedste bud, men ikke alle er enige. Her er et udpluk af, hvad læserne mener om de to kandidater eller bare om situationen:

Ulla Høi: Hvad med alle Ingers personlige stemmer - det må nu komme hende til gode - håber de, der kan stemme, husker det.

Martin Toft Hansen: Fantastisk nyhed … Ellen er så meget bedre end Støjsenderen.

Børge Agerlund Jensen: Inger har power og gennemslagskraft. Og desuden bedste stemmesluger.

Per Michael Geer Jakobsen: Godt med flere valg.

Tanja Lillian Svendsen: Tja hvis Inger bliver formand kan Ellen da godt stille op som næstformand. Men ellers skal Inger have den post. Inger fortjener en plads i toppen. Hun havde klart det bedste valg af de to.

Helena Bruncke: Jeg er fan af stærke sønderjyske kvinder. You go, Ellen!

Mads Vestskov Hansson: To stærke venstre-piger! Godt med et valg til landsmødet.

Inge-Lise Bork Paulsen: Stemmer ikke V men ETN er en dygtig politikker og har empati.

Yvonne Jespersen Johannesen: Ej stop nu !!! Det må sgu være Inger Støjberg der skal have den post.

Jørgen Ruby: Jeg stemmer ikke på det arbejdsgiver parti, så det må de selv rode med.

Flemming Christoffersen: Hold nu kæft med og slås om den post, bliv voksen og kom i gang eller slet venstre for altid.

Jan Kannegaard: Hellere Ellen Trane, end Sorte Inger!!!

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce