Annonce
Sønderborg

Læserne sparker hårdt: Derfor triller fodbolden langsomt i Sønderborg

Cheftræner Kim Poulsens udtalelse om Sønderborgområdets manglende udvikling i fodbold har affødt mange kommentarer fra læserne. Foto: Kim Holm.
Det har givet flere læserkommentarer efter den hjemvendte fodboldtræner Kim Poulsen bemærker, hvordan hans barndomsby ikke har flyttet sig meget fodboldmæssigt de sidste 40 år.

Sønderborg: - Der er ikke én klub, der har rykket sig i de sidste 40 år, lød Kim Poulsens dom, da JydskeVestkysten søndag bragte et interview med den hjemvendte fodboldtræner.

For mange spillere har de sidste fire årtier flyttet sig ganske meget hen over de lokale boldbaner, men selve klubspillet har stået stille, mener Sønderborgdrengen Kim Poulsen, som flyttede tilbage til byen i fjor.

Siden 2018 har den nu 60-årige fodboldtræner Kim Poulsen været cheftræner og sportschef i FC Sønderborg og tilknyttet Sønderborg Talentakademi. Forud det har han været superligatræner i en række danske klubber, træner i Singapore og landsholdstræner i Tanzania.

Hans vurdering har affødt mange kommentarer fra læsere, som har bud på, hvordan det måske kan lykkes - og særligt, hvorfor det aldrig er lykkedes for Sønderborg at komme på fodboldlandkortet.

Annonce

Gensidig benspænd

Bjarne Boysen: Herfølge, Slagelse, Hobro, Skive, Næstved, Tønder, Køge. Listen over sammenlignelige byer der har gjort det bedre er lang. Så ja, han har ret i, at der ikke er sket noget. Og grunden er nok at ingen klubber vil se andre blive, sådan rigtig gode. Desværre.

Kommentaren har i skrivende stund fået hele 12 "synes godt om" på Facebook. Dermed rejser Bjarne Boysen spørgsmålet, om klubberne i virkeligheden spænder ben for hinanden.

Jean Robert Tankred: Vanvittigt at en by på den størrelse aldrig har haft en divisionsklub, Potentialet er der jo. På den anden side har faciliteterne heller aldrig været der. Sønderborg har aldrig haft noget, der ligner et ordentligt stadion.

Lars Møller: Kim har ret, og det gælder ikke kun på drenge/herre siden. Vi har mange dygtige pige/dame spillere i området, og de får ikke rigtig forløst deres potentiale, da de spiller i forskellige klubber.

Jens Hansen: Sønderborg er bare ikke en by til elitesport (udover hvis man får tildelt håndboldhold). Det med at tro på at man kan få sportsfolk, fordi vi er en uddannelsesby, tvivler jeg på. I de 30 år jeg har fulgt cykelsporten i byen, har der været maks. 3-4 ryttere med et højere niveau, som er flyttet til byen. De var så alle væk igen hurtigt, uden reelt at have tilført de lokale ryttere noget.

De lokale har bare generelt ikke en elite-tankegang. Så jeg tror ikke penge kan løse noget som helst.

Lisa Nielsen til Marius Vestergaard: Her er jeg voldsomt enig med dig. Kompetencer og sponsorer har FC, og det er meget flot. Det er mega ærgerligt, at der ikke er flere moderklubber, der ser det som naturligt at opfordre deres bedste spillere til at prøve talentet af på et højere niveau, når de kommer til senior.

Måske skal FC få italesat, hvad moderklubberne får ud af at være med i FC. Og så skal moderklubberne i højere grad synliggøres fx i forbindelse med præsentation af spillerne til kampe.

Ole Damsø Jensen Marius Vestergaard: FC Sønderborg skal være Ø’ens Hold, med opbakning fra erhvervslivet, kommunen, det skal være ordentlige faciliteter og betingelserne for spillere og frivillige.. Synlighed af FC Sønderborg skal række ud over forældre og venner til spillere, men ud til hr og fru Sønderborg.

Vi er en universitets by, d.v.s. der må være nogle “tilflyttere “ og andre som har niveauet til at spille i FC Sønderborg. Alt afhænger jo som regel af økonomien bag, men at belønne spillere, gode faciliteter, ordentlige “ professionelle forhold må være vejen frem. Samarbejde med f.eks. sønderjyskE så der udvikles på de gode spillere, som vil skabe motivation og tiltrækning af de gode spillere.

Det skal være “ prestige” i at spille fodbold i FC Sønderborg. Alt dette er nok nemmere sagt end gjort ..men nogle tanker fra min side.

Kurs mod Serie 1

Efter søndagens nederlag på hjemmebane mod Esbjerg har FC Sønderborg kurs mod Serie 1 efter for blot fire måneder siden at have spillet med om oprykning til Danmarksserien.

Derfor er der nu nedsat en arbejdsgruppe på fem personer med blandt andre Kim Poulsen i spidsen, hvor arbejdet går ud på at få et bæredygtigt seniorhold i overbygningen og samarbejde med moderklubberne.

- FC Sønderborg har en stærk ungdomsafdeling med hundrede procents opbakning fra moderklubberne. Det er ikke tilfældet med seniorspillere. Det er en besynderlig konstellation. Det skal være sådan, at der er en pipeline fra ungdomsafdelingen til seniorholdet med de mest talentfulde og ambitiøse, sagde Kim Poulsen blandt andet også i søndagens interview med JydskeVestkysten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Folketingsmedlem søgte svar hos miljøministeren: Der er så meget gift og svovlbrinte i Lillebælt, at der faktisk er dødt

Annonce