Annonce
Sønderborg

Læserne sparker hårdt: Derfor triller fodbolden langsomt i Sønderborg

Cheftræner Kim Poulsens udtalelse om Sønderborgområdets manglende udvikling i fodbold har affødt mange kommentarer fra læserne. Foto: Kim Holm.
Det har givet flere læserkommentarer efter den hjemvendte fodboldtræner Kim Poulsen bemærker, hvordan hans barndomsby ikke har flyttet sig meget fodboldmæssigt de sidste 40 år.

Sønderborg: - Der er ikke én klub, der har rykket sig i de sidste 40 år, lød Kim Poulsens dom, da JydskeVestkysten søndag bragte et interview med den hjemvendte fodboldtræner.

For mange spillere har de sidste fire årtier flyttet sig ganske meget hen over de lokale boldbaner, men selve klubspillet har stået stille, mener Sønderborgdrengen Kim Poulsen, som flyttede tilbage til byen i fjor.

Siden 2018 har den nu 60-årige fodboldtræner Kim Poulsen været cheftræner og sportschef i FC Sønderborg og tilknyttet Sønderborg Talentakademi. Forud det har han været superligatræner i en række danske klubber, træner i Singapore og landsholdstræner i Tanzania.

Hans vurdering har affødt mange kommentarer fra læsere, som har bud på, hvordan det måske kan lykkes - og særligt, hvorfor det aldrig er lykkedes for Sønderborg at komme på fodboldlandkortet.

Annonce

Gensidig benspænd

Bjarne Boysen: Herfølge, Slagelse, Hobro, Skive, Næstved, Tønder, Køge. Listen over sammenlignelige byer der har gjort det bedre er lang. Så ja, han har ret i, at der ikke er sket noget. Og grunden er nok at ingen klubber vil se andre blive, sådan rigtig gode. Desværre.

Kommentaren har i skrivende stund fået hele 12 "synes godt om" på Facebook. Dermed rejser Bjarne Boysen spørgsmålet, om klubberne i virkeligheden spænder ben for hinanden.

Jean Robert Tankred: Vanvittigt at en by på den størrelse aldrig har haft en divisionsklub, Potentialet er der jo. På den anden side har faciliteterne heller aldrig været der. Sønderborg har aldrig haft noget, der ligner et ordentligt stadion.

Lars Møller: Kim har ret, og det gælder ikke kun på drenge/herre siden. Vi har mange dygtige pige/dame spillere i området, og de får ikke rigtig forløst deres potentiale, da de spiller i forskellige klubber.

Jens Hansen: Sønderborg er bare ikke en by til elitesport (udover hvis man får tildelt håndboldhold). Det med at tro på at man kan få sportsfolk, fordi vi er en uddannelsesby, tvivler jeg på. I de 30 år jeg har fulgt cykelsporten i byen, har der været maks. 3-4 ryttere med et højere niveau, som er flyttet til byen. De var så alle væk igen hurtigt, uden reelt at have tilført de lokale ryttere noget.

De lokale har bare generelt ikke en elite-tankegang. Så jeg tror ikke penge kan løse noget som helst.

Lisa Nielsen til Marius Vestergaard: Her er jeg voldsomt enig med dig. Kompetencer og sponsorer har FC, og det er meget flot. Det er mega ærgerligt, at der ikke er flere moderklubber, der ser det som naturligt at opfordre deres bedste spillere til at prøve talentet af på et højere niveau, når de kommer til senior.

Måske skal FC få italesat, hvad moderklubberne får ud af at være med i FC. Og så skal moderklubberne i højere grad synliggøres fx i forbindelse med præsentation af spillerne til kampe.

Ole Damsø Jensen Marius Vestergaard: FC Sønderborg skal være Ø’ens Hold, med opbakning fra erhvervslivet, kommunen, det skal være ordentlige faciliteter og betingelserne for spillere og frivillige.. Synlighed af FC Sønderborg skal række ud over forældre og venner til spillere, men ud til hr og fru Sønderborg.

Vi er en universitets by, d.v.s. der må være nogle “tilflyttere “ og andre som har niveauet til at spille i FC Sønderborg. Alt afhænger jo som regel af økonomien bag, men at belønne spillere, gode faciliteter, ordentlige “ professionelle forhold må være vejen frem. Samarbejde med f.eks. sønderjyskE så der udvikles på de gode spillere, som vil skabe motivation og tiltrækning af de gode spillere.

Det skal være “ prestige” i at spille fodbold i FC Sønderborg. Alt dette er nok nemmere sagt end gjort ..men nogle tanker fra min side.

Kurs mod Serie 1

Efter søndagens nederlag på hjemmebane mod Esbjerg har FC Sønderborg kurs mod Serie 1 efter for blot fire måneder siden at have spillet med om oprykning til Danmarksserien.

Derfor er der nu nedsat en arbejdsgruppe på fem personer med blandt andre Kim Poulsen i spidsen, hvor arbejdet går ud på at få et bæredygtigt seniorhold i overbygningen og samarbejde med moderklubberne.

- FC Sønderborg har en stærk ungdomsafdeling med hundrede procents opbakning fra moderklubberne. Det er ikke tilfældet med seniorspillere. Det er en besynderlig konstellation. Det skal være sådan, at der er en pipeline fra ungdomsafdelingen til seniorholdet med de mest talentfulde og ambitiøse, sagde Kim Poulsen blandt andet også i søndagens interview med JydskeVestkysten.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce